‘Huwelijk tussen Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Marlux-Bingoal’

woensdag 8 mei 2019 om 08:31
‘Huwelijk tussen Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Marlux-Bingoal’

Michael Vanthourenhout - foto: Cor Vos

Een heuse verschuiving in veldritland. Marlux-Bingoal en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zouden samensmelten tot één ploeg: Pauwels Sauzen-Bingoal. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De equipe van Jurgen Mettepenningen zou Marlux verliezen als eerste naamsponsor, en ook Vastgoedservice heeft besloten de cross te verlaten. De fusieploeg zal onder leiding komen te staan van Mettepenningen. De huidige contracten wil de nieuwbakken formatie respecteren. Dit betekent dat Laurens Sweeck, Diether Sweeck, Jens Adams, Daan Soete en Yannick Peeters zullen overkomen naar de ploeg waarvoor Eli Iserbyt en de broers Michael en Dieter Vanthourenhout rijden.

Wat er met de dames gaat gebeuren is onduidelijk volgens de Belgische krant. Loes Sels, Maud Kaptheijns, Jolien Verschueren en Jinse Peeters. Bij Marlux-Bingoal lagen Denise Betsema en Laura Verdonschot vast, al is Betsema op non-actief gesteld na haar positieve dopingtest. Over het lot van de diverse jeugdploegen heerst eveneens onduidelijkheid.

De renners van het team, Pauwels Sauzen-Bingoal geheten, zouden binnenkort al in een nieuwe outfit te bewonderen zijn. Op 15 mei staat de ploeg namelijk ingeschreven voor Puivelde Koerse.

Dit artikel delen:

7 Reacties

EddyB1958 8 mei 2019 om 09:01

Ook Maud Kaptheijns heeft een contract voor volgend jaar bij Pauwels sauzen.

Dark Noise 8 mei 2019 om 10:33

Net als in Het Nieuwsblad blijkt men ook hier niet te weten dat Tim Merlier en zijn broer deel uitmaken van Sauzen Pauwels

Wicked_uncle_ernie 8 mei 2019 om 14:58

Merlier zit onder de vlag “Creafin-Tuv Sud” dacht ik.
Net zoals Wietse Bosmans, Eva Lechner en nog een heleboel anderen.
Zou die ploeg afzonderlijk blijven bestaan, of ook opgaan in de fusieploeg?

Dark Noise 8 mei 2019 om 16:33

Ja, dat is juist, maar die zitten onder de koepel Sauzen Pauwels. Het wegseizoen rijden die mannen samen.

Ijzeren Briek 8 mei 2019 om 11:11

Marlux vertrokken na Betsema haar positief plasje?

Dark Noise 8 mei 2019 om 17:10

Het Laatste Nieuws meldt dat Marlux wel aan boord blijft

EddyB1958 9 mei 2019 om 08:56

De nieuwe ploeg van Mettepenningen wordt in de loop van volgende week officieel voorgesteld. Daarbij werd intussen duidelijk dat – in tegenstelling tot eerdere berichten – Marlux wél aanblijft als sponsor van het team rond Mettepenningen.
https://m.hln.be/sport/wielrennen/koers-kort-8-5-marlux-bingoal-en-sauzen-pauwels-in-nieuw-veldritproject-mettepenningen-binckbank-tour-trekt-naar-den-haag~a0460b5d/

Headlines

Materiaalzone

Populair