Gebroken vinger maakt voor Vanspeybrouck einde aan Eneco Tour

woensdag 12 augustus 2015 om 09:30
Gebroken vinger maakt voor Vanspeybrouck einde aan Eneco Tour

Pieter Vanspeybrouck gaat vandaag niet meer van start in de Eneco Tour. De renner van Vlaanderen-Baloise blijkt gisteren in Breda bij een val in de slotfase van de tweede etappe zijn rechterwijsvinger te hebben gebroken.

“Wij zijn na aankomst met Pieter naar het ziekenhuis gegaan voor controle”, legde ploegleider Walter Planckaert gisterenavond uit aan Sporza. “Daar werd spijtig genoeg een breuk vastgesteld. Wellicht ondergaat hij morgen al een heelkundige operatie.”

Ook Matti Breschel smakte bij de valpartij in de laatste twee kilometer hard tegen het asfalt. De Deense sprinter van Tinkoff-Saxo liep daarbij wonden op aan zijn knieën, heup en rug. Normaal gesproken stapt hij vandaag wel weer op de fiets.

Dit artikel delen:

5 Reacties

KeesD 12 augustus 2015 om 09:36

Ben ik de enige die vindt dat die hekken wel heel plotseling begonnen?
Dat had ook wel duidelijker gekund.

0
TeamNL 12 augustus 2015 om 09:51

De valpartij had volgens mij niets maken met hekken maar eerder dan Vanspeybrouck en Breschel elkaar raakte?

0
Kingstown 12 augustus 2015 om 09:53

@KeesD:

Daar heb je wel een punt, hoewel ze er al een paar keer voorbij gekomen waren, dus het was geen verrassing. Onhandig manouvre waarbij het me enorm meeviel dat alleen Breschel nog mee onderuit ging.

0
Joachim 12 augustus 2015 om 11:34

@ TeamNL, nee Breschel werd pas geraakt toen Vanspeybrouck al aan het vallen was. Vanspeybrouck was gewoon zo lomp om tegen de afsluiting te rijden zo leek het.

0
Thoin 12 augustus 2015 om 14:31

De dranghekken gingen naar binnen.. Wss heeft Vanspeybrouck dit te laat gezien of werd hij naar buiten gedrumd en kon hij niet meer weg
Daarnaast al enorm veel pech gehad deze jongen… Een beetje een Gesink maar dan zonder het grote talent…
Als er gevallen word ligt hij er dikwijls bij…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone