Gebremedhin vervangt Örken bij Israel Cycling Academy
foto: Israel Cycling Academy/Sérgio Gallegos
Luuk Zuijderwijk maandag 8 januari 2018 om 13:26

Gebremedhin vervangt Örken bij Israel Cycling Academy

Israel Cycling Academy heeft Awet Gebremedhin overgeheveld van de opleidingsploeg naar het ProContinentale team. Gebremedhin is de vervanger van Ahmet Örken die besloten heeft te stoppen. Zo meldt de ploeg op haar website.

De tot Zweed genaturaliseerde Eritreeër was door de opleidingsploeg opgepikt nadat Kuwait-Cartucho.es had aangekondigd niet door te gaan in 2018. Hij is zelf door het dolle heen met zijn overstap. “Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik heb mijn hele leven gewacht op een kans als deze. Er waren veel momenten van duisternis en wanhoop waarbij ik bijna alle hoop verloor op een moment als dit. Maar nu lijkt alles wat ik heb mee moeten maken het waard”, zegt de kersvers debutant op ProContinentaal niveau.

Oprichter van Israel Cycling Academy Ron Baron noemt Gebremedhin een perfect voorbeeld van waar de ploeg voor staat. “Dit is waar het bij ICA (Israel Cycling Academy red.) allemaal om gaat. Het is een renner die de kans verdient om zijn bijna verloren droom waar te maken. We voelen ons bevoorrecht om Awet deze kans te geven en hebben er vertrouwen in dat hij de wielerwereld zijn unieke kwaliteiten zal laten zien”, zegt een enthousiaste Baron.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
8 januari 2018 13:46
Het is wel een mooi vreemdelingenlegioen. Achter iedere renner zit wel een verhaal. Hopelijk kunnen ze er wel een team van maken en gaan ze niet allemaal als eenlingen rijden.
8 januari 2018 14:14
Mooie kans voor deze klimmer, heeft het al lastig genoeg gehad in zijn leven.
Maar nog steeds jammer dat Ahmet Örken zich gedwongen voelde te moeten stoppen.
8 januari 2018 15:19
Nu vraag ik me eigenlijk ook wel af wat hij dan meegemaakt heeft. Vervelend altijd als ernaar gehint wordt in een artikel, maar het niet wordt toegelicht
8 januari 2018 15:37
@moosje gevlucht voor de Eritreeese overheid/dienstplicht?
8 januari 2018 16:26
@moosje07 2 keer doorklikken en je komt op zijn biografie op Israel Academy uit...
8 januari 2018 16:54
Rijdt waarschijnlijk harder omhoog dan omlaag met amper 50 kg lijkt het.
8 januari 2018 19:38
@moosje +1
8 januari 2018 20:12
Als ik nog ruimte in mijn ploeg had (tlj, sunweb, roompot)(Lobato, Timmer, de Vries) had ik toch eens bij die Orken geinformeerd... Die jongen heeft ondanks zijn intolerante "dorpsgenoten" wel talent. Een snellere lead-out voor minimumloon kan je niet kopen voor Groenewegen/Walscheid/Wippert....
8 januari 2018 21:16
@Moosje07 en Mwielerfan, het staat in de link naar de Website:
It has been a rocky thirteen-year journey to the professional ranks for Gebremedhin, who first began riding as an 11-year-old from a remote Eritrean chicken farm. He has endured an astonishing odyssey, overcoming family separation, hiding, years away from a bike, and even self-induced hunger. “I just kept hanging on and hanging on,” he said. “I guess I really wanted it.”
Edit, zoals hierboven ook al vermeld was.
9 januari 2018 11:17
@ west

Denk niet dat hij WIL en hij heeft zn reputatie ook niet mee vanachter die bloedpaspoortloze Torku ploeg. Ik had mij er zeeeker niet aan gebrand.

Reacties zijn gesloten.