Álvaro José Hodeg: “Ploeg leverde uitstekend werk”

woensdag 13 februari 2019 om 19:37

foto: Cor Vos

Voor Álvaro José Hodeg was zijn ritzege in de Tour Colombia zijn eerste van het seizoen. In de Vuelta a San Juan was hij al enkele malen dichtbij, maar winnen deed hij er niet. De 22-jarige Colombiaan van Deceuninck-Quick Step noemt zijn zege in La Ceja een beloning voor de geleverde inspanningen, vertelde hij aan Antena 2.


“In de eerste plaats wil ik alle mensen hier bedanken voor hun aanmoedigingen. Het is weliswaar de geboorteplaats van Fernando Gaviria, maar de toeschouwers staken ook mij een hart onder de riem”, zei Hodeg, die voorts aangaf dat Gaviria zich een beetje ziek voelde. De meervoudig ritwinnaar in de Giro d’Italia en de Tour de France liet de massasprint aan zich voorbij gaan.

Hodeg was zijn ploeggenoten dankbaar dat ze hard voor hem werkten. Het bleek de sleutel naar het dagsucces én de leiderstrui. “Er was een gevaarlijke kopgroep. Ze pakten een voorsprong van vier minuten. In de laatste twintig kilometer deed Bob Jungels uitstekend werk en uiteindelijk deed Maximiliano Richeze er alles aan om me zo goed mogelijk af te zetten voor de sprint.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Pat McQuaid 13 februari 2019 om 21:32

Richeze bracht hem tot op 7 meter van de meet.

Komi 14 februari 2019 om 08:56

Zeker! Richeze beste lead-out van het peloton?

Kevin Lowagie 14 februari 2019 om 09:13

Het sprintersveld is behoorlijk pover in Colombia. Maar je moet het uiteindelijk wel maar doen. Win maar eens een koers.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair