Gaudin wil in 2018 terug naar de WorldTour

Gaudin wil in 2018 terug naar de WorldTour

foto: Sirotti

dinsdag 28 februari 2017 om 23:16

Damien Gaudin kon bij AG2R La Mondiale niet rekenen op contractverlenging en kwam vervolgens tot de ontdekking dat hij helemaal geen profploeg meer kon vinden voor 2017. Daardoor werd Gaudin gedwongen om zich aan te sluiten bij Armée de Terre, het team van het Franse leger. De Fransman droomt echter van Parijs-Roubaix.

Terugkeer
Afgelopen weekend won de 30-jarige Gaudin een koers op nationaal niveau in Frankrijk. “Ik heb daar veel plezier aan beleefd”, vertelt hij in een interview met Directvelo. “Ik denk bovendien dat er renners in de WorldTour rijden die niet direct kunnen wat ik zondag deed (na een vroege val kwam hij op anderhalve minuut achterstand, maar uiteindelijk won hij dus toch, red.). Dus ja, ik denk dat ik het WorldTour-niveau nog steeds aankan. Maar ik ben nederig en erg gelukkig bij Armée de Terre. Ik droom wel van een terugkeer. Maar als mijn huidige ploeg volgend jaar een ProContinental-status bemachtigt, gaan we vechten voor een wildcard in Roubaix. Als dat lukt, zal ik altijd proberen om die koers te winnen”, aldus de nummer vijf van 2013.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Tuttipazzi 28 februari 2017 om 23:41

Is toch een renner die prima in een Worldtour- of tenminste procontiploeg zou passen.

Arry1337 1 maart 2017 om 00:11

Hij reed te vaak achterin het peloton de afgelopen jaren, zelfs tijdens de koersen waar je hem voorin zou verwachten. In plaats van attractief aanvallend, “liep” hij achter de feiten aan en presteerde daarom ook ondermaats. Ik heb het idee dat hij niet goed genoeg kan wringen om nog eens mee te doen om de winst in Parijs Roubaix.

Colbrelli. 1 maart 2017 om 01:09

Ja lekker aannemen bij Team Roompot Oranje Peloton of ander misschien Patrick Lefevre.

Edit: Nee sorry grappie alcohol doet rare dingen met reacites op wielerflits lekker provoceren. Chauvinistenflits

Leukefans 1 maart 2017 om 02:17

In Le Samyn krijgt hij meteen de kans om te tonen wat hij nog waard is, wordt door weersomstandigheden een zware koers!

Chaba 1 maart 2017 om 09:33

Toch was ik wel verbaasd vorig jaar dat hij helemaal geen ploeg meer kon vinden. Gaudin is wel een goede subtopper in het klassieke werk mits hij ervoor leeft natuurlijk. Misschien net iets te makkelijk geweest het laatste jaar bij AG2R. Hij had toch een goede knecht voor in eerste instantie Naesen en misschien wel Vandenbergh kunnen zijn.

Romāns Vainšteins 1 maart 2017 om 16:06

Dit is een ideaal type om a la die Duitse knakker met Poolse achternaam vanuit de achterhoede terugkomend nog eens een topklassieker te stelen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair