Gastland Duitsland wereldkampioen teamsprint bij de vrouwen

woensdag 26 februari 2020 om 21:38
Gastland Duitsland wereldkampioen teamsprint bij de vrouwen

foto: Cor Vos

De Duitse vrouwen zijn de nieuwe wereldkampioenen op de teamsprint. In de finale klopte het gastland Australië. De Nederlandse vrouwen werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Normaal gezien zouden titelverdediger Australië, Rusland en gastland Duitsland om het hoogste treetje op het podium strijden. In de kwalificatieronde klokte Rusland de snelste tijd, voor China en Australië. De Duitse vrouwen Pauline Grabosch en Lea Friedrich vonden we pas op de vijfde plaats terug. Met Emma Hinze op de plaats van Friedrich ging Duitsland in de eerste ronde een pak sneller en plaatste zich in de snelste tijd voor de gouden finale.

Daarin was Australië de tegenstander, terwijl Rusland om het brons streed met China. De Chinese vrouwen trokken in die tweestrijd aan het langste eind, waarna het uitkijken was naar de finale om de wereldtitel. Grabosch en Hinze openden meteen sneller dan Kaarle McCulloch en Stephanie Morton, waarna in de slotronde het werk vakkundig werd afgemaakt. Daarmee keerde de regenboogtrui na een jaar afwezigheid terug naar Duitsland.

Kyra Lamberink en Steffie van der Peet hadden zich in 32,929 als zevende gekwalificeerd voor de eerste ronde. Daarin was China de tegenstander. Feifei Chen en Tianshi Zhong hadden de tweede tijd op de klokken gezet in de kwalificatieronde en bleken ook een ronde later de snellere van de Nederlandse vrouwen.

Teamsprint – vrouwen
flag-nr1 flag-de Duitsland in 32,162
flag-nr2 flag-au Australië in 32,384
flag-nr3 flag-cn China in 32,371
4. flag-ru Rusland in 32,466

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair