Gastauer rondt vlucht succesvol af in Tour du Haut-Var

zaterdag 21 februari 2015 om 16:53

Gastauer

Ben Gastauer heeft de openingsetappe van de Tour du Haut-Var op zijn naam geschreven. De Luxemburger van AG2R La Mondiale zat in een kopgroep van vijf en reed in de slotfase van zijn vluchtgenoten weg. Het is zijn eerste profzege.

In de openingsfase van de wedstrijd gingen vijf renners ten aanval. Roy Curvers van Giant-Alpecin was de enige Nederlander in de kopgroep. Samen met Loïc Chetout (Cofidis), Ben Gastauer (AG2R La Mondiale), Ignatas Konovalovas (Team Marseille 13 KTM) en Thomas Vaubourzeix (Veranclassic) kleurde hij de wedstrijd.

Het peloton, dat voornamelijk werd geleid door BMC en Wallonie-Bruxelles, liet de voorsprong niet veel groter worden dan vier minuten. Toch zou de grote groep uiteindelijk te laat komen. De koplopers mochten gaan strijden om de etappezege. Op vijftien kilometer van het einde plaatse Gastauer een demarrage.

Daarachter was Konovalovas bij de rest weggereden, maar hij kon het gat naar de Luxemburger niet meer dichten. Gastauer liep steeds verder uit en soleerde naar de overwinning. Jonathan Hivert (Bretagne – Séché Environnement) won uiteindelijk de pelotonsprint voor Philippe Gilbert (BMC).

Ben Gastauer
flag-fr Tour du Haut-Var (2.1)
Uitslag etappe 1: Le Cannet des Maures – Seillans (170 km)

1. flag-lu Ben Gastauer (AG2R La Mondiale) in 4u11m15s
2. flag-fr Jonathan Hivert (Bretagne – Séché Environnement) op 7s
3. flag-be Philippe Gilbert (BMC) allen in z.t.
4. flag-de Fabian Wegmann (Cult Energy)
5. flag-fr Christophe Laporte (Cofidis)
6. flag-si Simon Spilak (Katusha)
7. flag-ru Alexey Tsatevich (Katusha)
8. flag-fr Matthieu Ladagnous (FDJ)
9. flag-de Linus Gerdemann (Cult Energy)
10. flag-es Ángel Vicioso (Katusha)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone