Gasparotto: “Er rijdt een engel met ons mee”

Gasparotto: “Er rijdt een engel met ons mee”

foto: Sirotti

woensdag 13 april 2016 om 19:29

Enrico Gasparotto lijkt zijn jaarlijks terugkerende goede benen voor de Amstel Gold Race opnieuw te hebben gevonden. De 34-jarige Italiaan van Wanty-Groupe Gobert eindigde in de Brabantse Pijl als tweede. “Vakoč was de sterkste”, was hij na afloop eerlijk tegenover Belga.

Gegokt op Gallopin
De winnaar van de Amstel Gold Race 2012 trapte de gehele dag door de boter. Een verrassing dat hij in de finale meezat, was het dan ook niet echt. “Ik had me na de laatste beklimming in het wiel van Tony Gallopin genesteld omdat ik dacht dat hij de sterkste van ons vijftal was”, vertelt Gaspa. “Dat had ik dus mooi mis. Ik ken Petr Vakoč wel, maar wedde op het verkeerde paard. Gallopin slaagde er niet in de kloof met Vakoč te dichten en zelf lukte me dat ook niet. Vakoč was de sterkste. Ik ben wel tevreden over mijn huidige conditie en kan vol vertrouwen naar de Ardennenklassiekers.”

‘We maken moeilijke tijden door’
Gasparotto vond het echter dubbeljammer dat hij niet met de zege naar huis toe ging. “Ik ben echt wel ontgoocheld dat ik hier niet kon winnen voor onze onlangs overleden teamgenoot Antoine Demoitie”, verduidelijkt de Italiaan. “We maken met Wanty-Groupe Gobert echt wel zware momenten door. Er rijdt een engel met ons mee. Het is niet altijd gemakkelijk om ons op het koersen te focussen. Steeds denken we aan Antoine, maar we moeten nu eenmaal verder.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

LucasR 13 april 2016 om 19:38

Ik vond het een mooi interview. Gun het deze kerel wel nog eens te schitteren in de aankomende koersen!

0
Dayer Quintana 13 april 2016 om 20:48

Zit altijd dicht bij winst in de AGR en in LBL. Ik zou het hem en zijn team echt gunnen om een monument te winnen, eentje voor Antoine.

0
Jacco van Stierop 13 april 2016 om 21:53

Mooie foto!

0
lancethegreat4 13 april 2016 om 22:08

Hij gaat zeker weer top-10 rijden in de Amstel.Zie enkel een goede Kwiatkowski en Gerrans, samen met Vakoc bekwaam hem te kloppen.

0
Spinergy 14 april 2016 om 10:50

Hij kijkt uit zijn ogen zoals in zijn beste Astana dagen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone