Ganna richt pijlen tijdens Olympische Spelen op ploegenachtervolging en tijdrit
dinsdag 26 november 2019 om 15:11

Ganna richt pijlen tijdens Olympische Spelen op ploegenachtervolging en tijdrit

Filippo Ganna richt zijn pijlen aankomend jaar tijdens de Olympische Spelen op de ploegenachtervolging en de tijdrit. De Italiaan wil Olympische medailles in beide disciplines. 

“Ik heb een vrijkaart gekregen van de Italiaanse wielerbond, waarna ik heb besloten om me niet te richten op een onderdeel”, aldus Ganna tegenover het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. “Ik wil het allebei. Ik ga naar Tokio met de ambitie om medailles te halen op beide onderdelen. Soms moet je ambitieus zijn.”

De Italianen zijn op de ploegenachtervolging outsiders voor de overwinning. Op het EK eindigden Ganna en consorten recentelijk nog op de tweede plaats. “Denemarken en Australië zijn verder dan ons, misschien is Groot-Brittannië dat ook, maar dat is geen gegeven. Op het WK waren we heel sterk, maar kregen we pech.”

Ook op de tijdrit is Ganna een kanshebber. In Yorkshire eindigde de 23-jarige coureur op de derde plaats achter Rohan Dennis en Remco Evenepoel. “Het parcours is zwaar, maar dat was het parcours in Yorkshire ook. Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan doen”, eindigt hij.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
26 november 2019 16:11
Mag ook hopen de individuele achtervolging, waarin hij onlangs op zeeniveau 2x het wereldrecord heeft verbroken.
    26 november 2019 16:22
    Is geen Olympisch onderdeel
    26 november 2019 18:59
    Onbegrijpelijk dat trouwens. Bij het zwemmen bestaan wel 18 verschillende discplines hebben voor mannen, 18 voor vrouwen en zelfs nog een gemengd (goed voor 37 medailles dus). Terwijl er in het baanwielrennen, wegwielrennen, bmx en mountainbike samen maar 22 (2x 11) medailles worden uitgedeeld.
    Als je weet dat je bij geweer- en boogschieten aan evenveel onderdelen zit vind ik dat toch scheefgetrokken. Alsof ze geen 1500m zouden organiseren op de atletiek.
26 november 2019 16:43
Quote:
Denemarken en Australië zijn verder dan ons

Gianni moet nog wel wat schaven aan zijn Nederlands, maar het zij hem vergeven.
    26 november 2019 20:33
    Josi..
    Wat is daar fout aan? Misschien verder in ontwikkeling. En Gianni?
26 november 2019 20:06
Tijdrijders doen toch automatisch mee met de wegrit heb ik eerder gelezen. Daar wordt in dit artikel niet over gesproken. Doet hij hier ook aan mee?
    26 november 2019 20:24
    Zo te zien in dit filmpje mogen renners slechts aan 2 onderdelen deelnemen op de Olympische spelen: https://www.wielerflits.nl/nieuws/uci-publiceert-lijst-met-landen-die-aan-olympische-wegrit-deelnemen/
    26 november 2019 21:26
    In onderstaand artikel staat dat renners die zijn geselecteerd voor de Olympische tijdrit automatisch deelnemen aan de Olympische wegrit:
    https://www.wielerflits.nl/nieuws/belgische-bondscoach-verbrugghe-ziet-drie-kandidaten-voor-olympische-tijdrit/

    Bij België werkt dat zo. Bij Italië niet?
    27 november 2019 10:59
    Viviani doet aan 3 onderdelen mee volgens onderstaand bericht. In bovenstaand filmpje (link) word verteld dat je aan maximaal 2 onderdelen mag deelnemen.
    https://www.wielerflits.nl/nieuws/elia-viviani-slaat-giro-ditalia-over-met-oog-op-olympische-spelen/

Reacties zijn gesloten.