Ganjkhanlou eerste leider Tour of Iran, Ottema zesde

Ganjkhanlou eerste leider Tour of Iran, Ottema zesde

Rick Ottema - foto: Alecto

zondag 30 september 2018 om 15:13

Mohammad Ganjkhanlou is de eerste leider in de Tour of Iran. De thuisrijder van de Pishgaman-ploeg was in de openingsetappe van 150 kilometer de beste van een kopgroep van vijftien, die het peloton op meer dan vier minuten reed. Rick Ottema werd de beste landgenoot op de zesde plek.

Voor de pas 21-jarige Ganjkhanlou is het zijn eerste profzege. Eerder dit seizoen won hij nog een etappe in de Tour of Mevlana van 2.2-niveau. Hij verwees in Urmia Meron Abraham (Bike Aid) uit Eritrea naar de tweede en Dmitry Sokolov van de Russische selectie naar de derde plaats.

Naast Ottema, die door bonificaties wel vierde staat in het klassement, had Alecto met Folkert Oostra nog een Nederlander in de kopgroep. De Ronde van Iran duurt nog tot en met vrijdag.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Grobbel 30 september 2018 om 15:25

Ruijgh doet dit jaar niet mee om z'n titel te verdedigen? Z'n ploeg rijdt hier nochtans wel.

Scott Sunderland 30 september 2018 om 16:23

Het viel me ook op. Waarom is hij niet meegenomen ? Hij heeft nog niet bijgetekend voor volgend jaar. Zou dat ermee te maken hebben ??

Grobbel 30 september 2018 om 16:57

Geen idee. Ik denk eerlijk gezegd niet dat een stapje omhoog nog realistisch is in deze fase van zijn wielerloopbaan, dus ik weet niet of zijn afwezigheid te maken heeft met het wel of niet willen bijtekenen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair