Gallopin wint slottijdrit in Ster van Bessèges, tevens eindwinnaar

Door , zondag 4 februari 2018 om 15:54
Gallopin wint slottijdrit in Ster van Bessèges, tevens eindwinnaar

foto: Sirotti (archief)

In Alès heeft Tony Gallopin vandaag de slotrit van de Etoile de Bessèges gewonnen. Hij legde in de slottrijdrit het 10,7 kilometer snelste traject als snelste af. Gallopin gaat door zijn sterke tijdrit ook met de eindoverwinning aan de haal.

Om 13:30 mocht Adrien Garel als eerste beginnen aan de 10,7 kilometer lange tijdrit. Jérémy Cabot (Roubaix Lille Métropole) was de eerste renner die een richttijd neerzette. Hij wist de ronde in 16 minuten en 24 seconden af te werken. Jérémy Roy (FDJ) zou deze tijd echter flink verbeteren, hij had zeventien seconden minder nodig. Een half uur later wist daarentegen zijn ploeggenoot Léo Vincent de tijd weer wat te verscherpen, naar zestien minuten.

Gallopin zet ijzersterke tijd neer
Terwijl alle ogen gericht waren op Johan Le Bon (Vital Concept), mocht Yoann Pailot een tijdje plaats nemen in de hot seat. Hij reed de tijdrit in 15 minuten en 41 seconden. Le Bon wist geen potten te breken in zijn eerste tijdrit van het seizoen. Tony Gallopin (AG2R La Mondiale) was echter oppermachtig in de rit tegen de klok. Hij had 15 minuten en 20 seconden nodig, een tijd die niemand wist te verbeteren.

Paillot eindigde als tweede, voor Sylvain Chavanel. Door zijn dagzege gaat Gallopin ook met de overwinning in het algemeen klassement aan de haal. Christophe Laporte mag een zilveren medaille in ontvangst nemen. Paillot vervolledigt het podium van de Franse rittenkoers.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Ivan 4 februari 2018 om 16:05

Moinard DNF. Is hij gevallen?

Dario 4 februari 2018 om 16:26

2 nationaliteiten in de top-20. Lijkt bijna veldrijden…

Christian 4 februari 2018 om 16:50

Vorig jaar nog 9 nationaliteiten in de top20, kan wel eens gebeuren.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair