Crélan vanaf volgend jaar ook sponsor Vastgoedservice

donderdag 11 juni 2015 om 16:01
Crélan vanaf volgend jaar ook sponsor Vastgoedservice

Crelan, de sponsor van Sven Nys, wordt vanaf 1 januari 2016 ook sponsor van Vastgoedservice (Wout van Aert en Rob Peeters). Die ploeg verliest in Golden Palace hun medesponsor. Crelan zou aanvankelijk stoppen met het sponsoren van het veldrijden zodra Sven Nys afzwaaide, maar het bedrijf komt nu terug op die beslissing en wordt co-sponsor bij Vastgoedservice. De overeenkomst is voor een periode van vier jaar.

Crelan zit al langer in het wielrennen en is sinds 2008 vooral de sponsor van Sven Nys. Sinds vorig jaar telt het team Crelan-AA Drinks nog twee renners: Nys en Vanthourenhout. Zoals bekend stopt Nys na het veldritseizoen 2015-2016 en ook sponsor Crelan zou dan uit het veldrijden verdwijnen.

Crelan wilde echter toch langer aan het populaire veldrijden verbonden zijn. Het oprichten van een nieuwe ploeg was geen optie, daarom werden gesprekken gestart met Vastgoedservice-Golden Palace. Die resulteerden uiteindelijk in een samenwerking. Crélan zelf spreekt dan ook liever niet van een fusie: “De renners blijven elkaars concurrenten en rijden niet in hetzelfde team”, aldus Crelan topman Luc van Versele tegenover Het Nieuwsblad.

Opmerkelijk is dat het samenvoegen midden in het seizoen plaats zal vinden, per 1 januari: “Er zijn dan nog twee maanden overlapping tussen beide teams”, legt Versele uit, “het veldrijden stopt eigenlijk eind februari. Daarna hangt Sven Nys zijn fiets aan de haak; in maart 2016. Ik ben er heilig van overtuigd dat die overlap geen enkel probleem zal vormen. Bovendien gaat het niet om een fusie, maar om twee aparte teams Crelan-AA Drinks en Crelan-Vastgoedservice, die naast elkaar bestaan. Het veldrijden is een individuele sport en beide renners zullen elkaar blijven bekampen in de wedstrijden. Daar maak ik me geen zorgen over, helemaal niet.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

west 11 juni 2015 om 16:05

Kan Van Aert vast nog wel iets van leren….

0
luckyloek 11 juni 2015 om 16:08

Wordt Niels Albert dan ook ploegleider van Sven Nys?

0
haroldvc 11 juni 2015 om 16:11

@West, ze gaan op geen enkel moment samenwerken. Nys blijft in zijn eigen ploeg rijden tot zijn pensioen. Ook al zal er op juridisch vlak sprake zijn van een unie.

0
Wheely 11 juni 2015 om 16:43

Ik dacht altijd dat Crelan een warme bakker was, kwam ik dus van de week achter dat ze helemaal geen broodjes verkochten. ;)

0
salvasl 11 juni 2015 om 20:03

ferme opportunisten die van crelan, gewoon de beste belgische veldrijder sponseren :p

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone