Fuglsang verrast: “Wilde eigenlijk de Ronde van Vlaanderen rijden”

woensdag 20 maart 2019 om 10:37
Fuglsang verrast: “Wilde eigenlijk de Ronde van Vlaanderen rijden”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang wist dinsdag zonder problemen zijn derde plaats vast te houden in Tirreno-Adriatico. De Deen van Astana richt zijn vizier nu op de Ronde van het Baskenland. “Maar ik wilde eigenlijk ook de Ronde van Vlaanderen rijden”, zo verrast hij in een interview met Cyclingpro.net.


“Aan het begin van het seizoen spraken we over een mogelijke deelname aan de Ronde van Vlaanderen”, zo vertelt de 33-jarige klimmer. “Ik wilde er graag starten, maar de ploeg zag dit niet zitten.” Dit betekent dat Fuglsang zich zal voorbereiden op de Ronde van het Baskenland.

De Deense ronderenner is bezig aan een uitmuntend seizoen. Zo won hij in februari al de Ruta del Sol, voor zijn ploeggenoot Ion Izagirre en Steven Kruijswijk. Enkele weken later eindigde hij in het spoor van Julian Alaphilippe als tweede in Strade Bianche.

Top in het Baskenland 
In Tirreno-Adriatico maakte Fuglsang eveneens indruk. Zo won hij na een lange solo de koninginnenrit met aankomst in Recanati. “Ik hoop in het Baskenland nóg beter te zijn”, waarschuwt hij de tegenstand. “Maar daarnaast is het ook een goede voorbereiding op de klimklassiekers.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Pivaro 20 maart 2019 om 10:44

Snap de keuze van de ploeg wel. Straks in het Baskenland rijdt er weer een hele sterke ploeg die meedoet voor de winst, terwijl Vlaanderen in principe geen zekerheidje is voor Astana.

rahimns 20 maart 2019 om 10:47

Knap hoe hij juist de laatste 3 jaar steeds beter is geworden. Tot zijn 30e niet echt een renner die heel erg opviel. Benieuwd of hij nog sterker kan worden. In de grote rondes lijkt hij toch te kort te komen.

Maillot à Pois 20 maart 2019 om 11:03

Vorig jaar aangegeven dat hij in de toekomst geen klassement meer wilde proberen rijden in de grote rondes.
Ik hoop dat hij daar bij blijft, kan in eendagsraces en rondes van een week nog veel successen boeken, daar ligt zijn sterkte.

Chaba 20 maart 2019 om 10:56

Goede keus want ik verwacht dat hij in de ronde van het Baskenland veel meer kan bereiken. Wel iemand die de laatste jaren pas het volledige vertrouwen krijgt als eerste kopman. Dat heeft hem duidelijk goed gedaan. Misschien een reden dat hij daarom meer opvalt.

LyndaLid 20 maart 2019 om 11:37

Dit vind ik echt heel erg jammer! Niet alleen omdat ik hem in m’n spelletjes heb, maar omdat ik deze gast echt heel graag had willen zien daar. Was voor de Strade al met Alaphillipe en Stybar mijn topfavoriet, en was voor Vlaanderen ook echt een hele sterke outsider geweest. Jammer!

Johnny7 20 maart 2019 om 12:06

Mensen hier hebben het heel vaak over dat Fuglsang tekort komt voor grote rondes en daar ben ik het zwaar mee oneens. Fuglsang zou 2 jaar geleden waarschijnlijk top 4 hebben gereden in de Tour als hij die ongelukkige handblessure niet had opgelopen. Dat jaar won hij ook de Dauphine. Erg zonde dus die Tour maar sindsdien ben ik fan van hem (eigenlijk al eerder maar toen moest hij altijd knechten helaas). Deze man kan makkelijk top 5 rijden als alles meezit. Hij heeft ook een geweldige ondersteuning in zijn ploeg dus sluit hem niet uit in de Tour.

Overigens weer zwaar irritant dat hij vorig jaar niet goed heeft gereden in een grote ronde en mensen hem meteen weer een rittenkaper willen maken. Dat is typisch Nederlands en moet echt een keer stoppen. Wat irritant.

dikkechaap 20 maart 2019 om 13:15

Heel veel mannen kunnen top 5 rijden als alles meezit.
Fuglsang zakt er gewoon vaak door heen in een grote ronde.

Mwielerfan 21 maart 2019 om 12:51

hij draait al iets langer mee, veel mensen kijken ook naar zijn resultaten daarvoor ;)

janwillem92 20 maart 2019 om 13:48

Renner die ik aan het begin van hun carrieres qua mogelijkheden vergeleek met Robert Gesink, waarbij die laatste in potentie misschien wel beter leek.

Romāns Vainšteins 20 maart 2019 om 18:31

Ja dat is jammer want hij is een renner die qua palet aan mogelijkheden wel redelijk op het niveau van Jungels zit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.