Fuglsang over positieve coronatest Simon Yates: “Geen complete verrassing”

zondag 11 oktober 2020 om 11:57
Fuglsang over positieve coronatest Simon Yates: “Geen complete verrassing”

foto: Cor Vos

Simon Yates moest zich zaterdag noodgedwongen terugtrekken uit de Giro d’Italia. De kopman van Mitchelton-Scott testte positief op het coronavirus. “Dit komt niet als een complete verrassing of shock”, zo geeft zijn collega Jakob Fuglsang aan.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Deense kopman van Astana sprak gisteren met Jack Haig, een ploeggenoot van Simon Yates bij Mitchelton-Scott. “Jack vertelde me dat Simon het waarschijnlijk heeft opgelopen in het eerste teamhotel tijdens deze Giro. Yates maakte de voorbije dagen al geen superindruk. Er leek iets mis te zijn”, aldus Fuglsang in zijn vaste column voor B.T.

Besmetting in een hotel? “Mensen hingen overal rond”
De eveneens voor Mitchelton-Scott uitkomende Brent Bookwalter klaagde eerder al over de geldende hygiënemaatregelen in de Ronde van Italië. “In het eerste hotel verbleven nog honderden mensen die niet tot de ‘Girobubbel’ behoorden. Ze hingen overal rond en bezochten allemaal het enorme buffet”, zo citeert Velonews.

“We kwamen gelukkig niet in aanraking met het buffet, maar we worden alsnog blootgesteld aan mogelijke gevaren en komen in contact met heel veel mensen. Deze mensen hebben wel mondkapjes op, maar vaak niet op de goede manier. De voorzorgsmaatregelen in deze Giro zijn niet zo streng en strikt zoals verwacht of gehoopt.”

Zorgen
De overgebleven renners hebben na een sneltest van de Giro-organisatie toestemming gekregen om verder te koersen en worden de komende dagen, uit voorzorg, verder getest. Giro-directeur Mauro Vegni maakte zich voor de positieve test van Simon Yates al zorgen over de gevolgen van het coronavirus.

“Ik ben bezorgd, want we hebben nog twee weken van de Giro voor de boeg. We proberen zo veel mogelijk een bubbel rond de renners in stand te houden. Laten we afstand houden, mondkapjes blijven dragen en deze crisis overwinnen. Maar als de nationale autoriteiten iets besluiten, zouden we ons aan haar besluit moeten houden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jan Blokland 11 oktober 2020 om 12:30

Klinkt niet veelbelovend. Het is eigenlijk wachten op de volgende positieve test.

0
koos1 11 oktober 2020 om 12:45

Het kan natuurlijk een enkel hotel zijn waar dit het geval is, maar als je dit leest begin ik een beetje te vrezen………

0
Turtlehead 11 oktober 2020 om 12:48

Natuurlijk is het algemeen bekend dat hoe verder je naar het zuiden gaat, er steeds minder goed georganiseerd wordt.
Wat dat betreft vreemd dat iemand uit een Australische ploeg besmet raakt ;)

0
callmeal 11 oktober 2020 om 14:29

Niet waar Turtlehead, over het algemeen zijn in zuid-europa de maatregelen, testmogelijkheden en het algemene draagvlak een stuk beter georganiseerd dan in NL

0
KennyKlimmen 11 oktober 2020 om 13:36

Ai, dat klinkt niet goed.. .

0
Jean Dumas 13 oktober 2020 om 19:04

Fugl neemt wederom geen blad voor de mond.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone