Fuglsang na eerste ritwinst in een grote ronde: “Een geweldig gevoel om hier te winnen”

maandag 9 september 2019 om 18:00
Fuglsang na eerste ritwinst in een grote ronde: “Een geweldig gevoel om hier te winnen”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang heeft de zestiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Op vier kilometer van de finish liet hij zijn medevluchters achter zich. In de mist kwam hij als eerste boven op de Alto de La Cubilla.

“Het is een geweldig gevoel om hier te winnen. Ritwinst was een doel voor mij toen ik naar de Vuelta trok, maar dan moet je zo’n doel ook nog realiseren”, aldus de Deen na zijn eerste etappezege in een grote ronde ooit. “Luis Leon (Sanchez. red) zei me in het oortje dat de laatste zeven kilometer het makkelijkst waren. We planden dat hij eerst zelf in de aanval zou gaan om de andere uit te putten. Toen daarna Brambilla aanviel, was dat het ideale moment om mee te springen.”

In de achtergrond kwam Tao Geoghegan Hart nog opzetten. “Toen ik Tao zag komen, heb ik gewacht tot hij bijna kwam aansluiten om dan zelf vol aan te gaan. Brambilla kon niet volgen, waarna ik de laatste kilometers kon standhouden. Ik ben heel blij met deze overwinning.” Fuglsang vertelde bij de start van de Vuelta al aan WielerFlits dat hij geen klassementsambities had, maar dat hij zich in de Ronde van Spanje kwam voorbereiden op het WK. Wel mikte hij op ritwinst.

Dit artikel delen:

3 Reacties

stalle 9 september 2019 om 18:29

Schitterend seizoen.Na LBL dit.Hoeveel renners kunnen dit voorleggen.

VerstandOpNul 9 september 2019 om 19:54

Volgens mij was het best koud daarboven..

Scott Sunderland 9 september 2019 om 22:48

Lekker hoor. Op je 34ste o.a. nog even LBL, de Dauphiné en deze bergrit winnen. Etappe in de Tirreno en eindklassement Vuelta a Andalucia ook nog bovendien. Indrukwekkend. De Tour had misschien ook goed kunnen uitpakken. Maar de tweede harde val daar was er te veel aan.

Headlines

Materiaalzone

Populair