Jakob Fuglsang: “Vuelta als voorbereiding op WK”

Door , zaterdag 24 augustus 2019 om 10:29
Jakob Fuglsang: “Vuelta als voorbereiding op WK”

©Cor Vos

Een maand na zijn onfortuinlijke val in de Tour de France is Jakob Fulgsang weer competitieklaar. Maar de 34-jarige Deen start zonder klassementsambities in deze Ronde van Spanje. “Miguel Angel Lopez is onze man voor het klassement. Ik focus op ritzeges en… het WK in Yorkshire. Daarvoor is de Vuelta de ideale voorbereiding.”

Jakob Fuglsang (34) was een van de acht renners die donderdag was uitgenodigd op de Top Riders Press Conference in Moraira. Toch paste de Deen er naar eigen zeggen niet in het rijtje met onder meer Roglic, Kruijswijk, Quintana, Valverde, Chavez en Lopez.

“Dat ik hier aan de start sta, was al lang voorzien”, vertelt Fuglsang aan WielerFlits. “Na mijn val in de Tour (16de etappe, met start en aankomst in Nîmes, red) was het uiteraard afwachten hoe ik herstelde, maar mijn beslissing om naar hier te komen staat daar wel los van. Ik heb hard gewerkt om opnieuw competitieklaar te zijn. Nu is het afwachten of ik hier een paar keer kan meedoen voor ritwinst.”

Kansen op ritwinst
Een degelijk eindklassement ambieert de renner van Astana absoluut niet. “Om twee redenen. Vooreerst ben ik daarvoor nog niet goed genoeg. Ik ben zeker niet honderd procent. Dan moet ik daar ook geen energie aan verspillen. De tweede reden is dat ik mij hier vooral kom voorbereiden op het najaar. Dan denk ik aan een paar Italiaanse eendagsklassiekers waaronder de Ronde van Lombardije, maar vooral aan het wereldkampioenschap in Yorkshire. Dat is het grote doel.”

Nimes – Fuglsang gehavend in de Tour- Cor Vos © 2019

Fuglsang wil de komende drie weken relaxed door Spanje fietsen. “Een paar keer meedoen voor ritwinst, dat zeker. Ik heb het roadbook al eens bekeken en er zijn voldoende mogelijkheden voor een renner met mijn karakteristieken. Maar ik wil het ook af en toe rustig aan doen. Niet vergeten dat ik dit jaar in elke wedstrijd die ik betwistte, met de nodige druk aan de start stond. Dat is hier dus niet het geval.”

“Roglic topfavoriet”
Mikkend op ritwinst, ziet de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik vandaag meteen een mooie kans. “In 2013 won ik in deze Ronde van Spanje al een keertje de ploegentijdrit met Astana. Het zou mooi zijn om dat zes jaar later nog eens over te doen.” Al weet Fuglsang vanwaar het gevaar komt. “Jumbo-Visma is de grote favoriet. Ook voor het eindklassement overigens, met Primoz Roglic op kop. Let wel: hij reed geen wedstrijd meer sinds de Giro. Dat kan een minpuntje zijn.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jeffrey81 24 augustus 2019 om 11:09

@Redactie:

ChaveS ;)

edit Wf: dank. Aangepast ;-)

Samlambeej 24 augustus 2019 om 11:28

Helder, zet ‘m op Jakob!

sboontjes 24 augustus 2019 om 12:09

Even snel wisselen dan maar

kleomantre 24 augustus 2019 om 12:57

Tuurlijk geen klassementsambities. In de Tour had hij daar eigenlijk ook al geen zin in blijkens zijn nogal snelle opgave na die val waar types als Dan Martin of Contador nog doorgestreden hadden ook al is het voor plek 6 tm 9.

Hollow Knight 24 augustus 2019 om 17:15

Nog nooit een etappe gewonnen in een grote ronde. Toch maar zelden gezien hoe een 34-jarige renner opeens zoveel beter wordt als voorgaande jaren.

Ik vind hem ook altijd enorm vervelend overkomen in interviews. Hij heeft nog al een calimero-complex. Zijn uitspraken over Nibali zijn lachwekkend.

Headlines

Materiaalzone

Populair