Froome: “Zou geweldig zijn om in hetzelfde jaar Tour en Vuelta te winnen”

Froome: “Zou geweldig zijn om in hetzelfde jaar Tour en Vuelta te winnen”

Chris Froome zal volgende maand wederom aan de start staan van de Vuelta a España. De kersverse Tourwinnaar bevestigt op de website van zijn ploeg Sky dat de Spaanse rittenkoers zijn volgende doel wordt dit seizoen.

“De Vuelta is een wedstrijd die ik graag rijd”, aldus Froome. “Ik ben nu drie keer tweede geworden en ik wil hem graag een keer winnen. De Tour en de Vuelta in hetzelfde jaar winnen zou geweldig zijn. Ik krijg nu die mogelijkheid, dus daar ga ik zeker voor.”

Froome zal in de Vuelta normaal gesproken bijgestaan worden door Wout Poels, die in Spanje zijn enige grote ronde van het seizoen zal rijden.

Dit artikel delen:

60 Reacties

xistnc 25 juli 2017 om 09:28

edit redactie: niet doen

vevie 25 juli 2017 om 09:45

@Wielrennertje: natuurlijk heb je een punt. Maarrr… Dan komt weer in werking waar wij als liefhebbers over balen: sterke mannen die met hun volle verstand een contract tekenen, terwijl ze weten dat ze zullen moeten knechten. Ik vind het doodzonde dat renners als Thomas, Landa (hoewel die tenminste nog hun kans hebben gehad in de Giro), Henao, Poels, Nieve en Kwiatkowski (het voorjaar is dan wel weer van hem bij Sky) bij Sky tekenen of bijtekenen. Rijdt voor jezelf bij ploegen als Dimension Data, Cofidis, UAE. Katusha heeft ook nog een kopman nodig naast Zakarin. Er zijn gewoon kansen om voor jezelf te rijden. Ik vind het altijd mooi als mensen als bijvoorbeeld vorig jaar Izagirre en Konig gewoon inzien dat ze hetzelf kunnen. Wellicht kun je niet mee met de top 5 van de wereld, maar je hoeft dan niet net als veel genoemde renners te klagen of te balen dat je geen kansen krijgt. Poels tekent met zijn volle verstand bij terwijl hij weet hoe het gaat bij Sky: ze rijden daar voor 1 renner, de rest is daaraan ondergeschikt. Hij weet in principe dat Thomas de nummer 2 is en dat ook hij dus eerder kansen krijgt dan Poels, en toch tekent hij bij. Dat soort dingen begrijp ik ook niet. Financieel gezien oké, maar als je zelf meer kansen wilt, nee.

schipperaar 25 juli 2017 om 11:04

@krypton
Als je na 3000 km Bardet en Uran op een handvol seconden kan zetten ben je dan intrinsiek de sterkste? Landa kon meerdere keren wegrijden maar werd door stalorders teruggeroepen net als toen Froome Wiggins achterliet dus denk eens na voor jezelf onzin plaatst.

Pietertje2 25 juli 2017 om 12:44

Soms is het beter gewoon te zwijgen.

Pils 25 juli 2017 om 13:01

Ik denk dat Kwiatkowski niet alleen bij sky vanwege het geld. Sky gaat een ronderenner van hem maken en als hij dan over een paar jaar mee kan doen om de winst zit hij in de beste ploeg.

hugenholz 25 juli 2017 om 16:07

Laat die pakketbezorgers maar een keer voor Poels rijden

Olly 25 juli 2017 om 17:23

Potverdepoelsjes nog an toe, ik hoop dat Poels sterker is en voor hem in het klassement mag eindigen.

SCIC 25 juli 2017 om 18:43

Niveau van Froome zelf zal niet het probleem zijn, maar heeft hij een team die kan wat ze in de TdF lieten zien?

ddijkers 26 juli 2017 om 06:56

Ik vraag me af in welke mate Froome de tour “met de handrem” erop heeft gefietst, met het oog (en vooraf ook het plan) om de Vuelta ook te willen winnen.

vevie 26 juli 2017 om 10:13

@ddijkers: niet met de handrem, maar die heeft zelf niet veel aangevallen en overbodig energie verspild. Kon leunen op zijn tijdrit, dus kon wel wat sparen

Headlines

Materiaalzone

Populair