Froome verlengt contract bij Sky tot eind 2018
Foto: Marcel Koch
dinsdag 12 januari 2016 om 14:19

Froome verlengt contract bij Sky tot eind 2018

Chris Froome rijdt ook na dit seizoen voor Sky. De tweevoudig Tourwinnaar heeft zijn contract bij de Britse WorldTour-formatie verlengd tot en met 2018. De 30-jarige Froome rijdt sinds de oprichting van Sky in 2010 voor de ploeg uit eigen land. Daarvoor kwam hij uit voor Barloworld en Team Konica Minolta.

“Chris is niet alleen een van de meest getalenteerde en toegewijde wielrenners in de wereld, hij is ook een geweldige ambassadeur voor de sport”, meldt teambaas Dave Brailsford naar aanleiding van de contractverlenging op de website. “Sky is trots om hem als leider van de ploeg te hebben. Hij is een echte winnaar en het geeft een enorme boost aan het begin van het seizoen dat hij zijn contract verlengt tot en met 2018. Hij snakt naar nieuwe successen en wij zullen hem helpen om dat te realiseren.”

Froome hoefde zelf niet lang na te denken om zijn krabbel te zetten onder een nieuwe verbintenis. “Sky heeft een grote rol gespeeld in al mijn successen tot nu toe, dus het was een makkelijke beslissing. Ik ben trots om voor een team te rijden dat laat zien dat je de belangrijkste wedstrijden ook op een schone manier kunt winnen.” De geboren Keniaan kijkt alvast met vertrouwen naar het komende seizoen. “Ik ben gemotiveerder dan ooit en heb grote doelen voor dit olympische jaar. Ik kan niet wachten tot we gaan beginnen.”

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2016 14:28
Never change a winning team ;)
12 januari 2016 14:46
Quote:
“Chris is niet alleen een van de meest getalenteerde en toegewijde wielrenners in de wereld,
hij is ook een geweldige ambassadeur voor de sport”


Ik kijk waarschijnlijk al jaren lang naar een andere Froome....
12 januari 2016 15:02
@purito,

Wat bedoel je daarmee? hij probeert zoveel mogelijk informatie naar buiten te brengen hoe hij tot zijn prestaties komt. Hij is duidelijk tegen doping, en er is weinig negatiefs over hem te vinden dat correct is en op feiten gebaseerd. ik vindt hem best een goede ambassadeur voor de wielersport.
12 januari 2016 15:08
Hij is toch echt wel een goede ambassadeur voor de wielersport volgens mij Purito, of in ieder geval zijn er heel wat prof renners als ambassadeur te verzinnen...
12 januari 2016 15:26
Charisma = 0.000000

Sagan is een goede ambassadeur.
12 januari 2016 15:55
@purito
Hoezo? Hij is welbespraakt, koerst redelijk aanvallend en open over zijn prestaties, in ieder geval opener dan menigeen.
12 januari 2016 16:12
Purito had een knuppeltje in zijn hand en gooide die zonder al te veel nadenken in een hoenderhok. Achterover leunen en genieten maar...
12 januari 2016 16:18
Sagan is grappig en een showman, maar heeft niet veel te vertellen verder dus geen goede ambassadeur.
Of doel je op zijn verhaaltje na zijn WK zege waarvan eigenlijk niemand weet hoe het geinterpreteerd moet worden?
12 januari 2016 16:20
ik ben toch wel benieuwd naar wat de criteria zijn om 'ambassadeur voor de sport' te zijn. resultaat behalen? je sport 'schoon' beoefenen? een half jaar na een wedstrijd wat data openbaar maken? het zal allemaal wel.
@ Zjoske:
Sagan heeft later aangegeven wat hij bedoelde. hij wil dat we buiten gaan spelen in plaats van de hele dag achter de pc te hangen of op ons mobieltje met sociale media bezig te zijn.
12 januari 2016 16:53
Dat open zijn over zijn eigen prestaties moet je met een korreltje zout nemen. Het is allemaal zo geforceerd en op de momenten wanneer het hem uitkomt.

Hij is misschien wel welbespraakt, maar vooral doodsaai. Hij heeft het charisma van een tuinslang. Zeker voor een Tourwinnaar. Op zich niks verkeerds aan, maar een ambassadeur moet toch wat meer zijn dan een aardige ronderenner.

Een ambassadeur moet mensen in vervoering brengen, is het niet op de fiets dan wel door zijn verhalen in de media. Bij Froome verbaas je je vooral over de manier waarop hij rijdt, en dat het allemaal zo hard gaat. Het is en blijft een vreemde robot, een A-typische wielrenner. Hij is ook nergens in de klassiekers.

@sooike
Dat kan niet, want dat hoenderhok puilt al helemaal uit van de eerdere gegooide knuppels van een collega-lid.
12 januari 2016 17:04
Logische zet van beide partijen. Froome krijgt bij Sky alles wat hij nodig heeft: team rijdt volledig voor hem en ze halen sterke knechten om hem te ondersteunen. De wetenschappelijke aanpak van Sky past prima bij Froome.
Voor Sky ook logisch, een Engelse renner als kopman is natuurlijk ideaal.
12 januari 2016 17:14
@ purito:
ik ben het dan weer wel met je eens, voor mij is Froome niet meer ambassadeur voor de sport dan een willekeurige andere profrenner.
en vooral dat continue benadrukken hoe schoon hij wel niet is. zo ook hier weer. zo geforceerd inderdaad.
12 januari 2016 17:55
Schoon,ambassadeur? Neen er was de gemiste controle,de attest affaire, de recordbrekende wattages en de geforceerde vingerdikopliggende ontkrachting van urinezuure vermoedens om nog maar te zwijgen vd transformatie die verder gaat dan optimus prime.
12 januari 2016 18:11
Benieuwd of tegen die tijd Thomas of Kennaugh tegen die tijd het stokje van Froome kunnen overnemen.

8.6 & Purito
Wie zien jullie dan als een goede ambassadeur?
12 januari 2016 18:20
@HoofdIsVrij
Ik vind het een vrij holle typering. Wat is een ambassadeur? Je hebt in mijn ogen gewoon bepaalde renners die mensen in vervoering brengen door hun manier van rijden of karakter. We moeten het ook weer niet te groot maken.

Sagan is bijvoorbeeld iemand die veel mensen enthousiast maakt voor de fiets. Maar je hoeft Sagan niet te vragen hoe hij het wielrennen over pakweg 10 jaar ziet. Lollige kerel naast de fiets, maar ook flinterdun en zeker niet interessant als persoon.

Contador is dan weer zoals Pantani: een geweldige renner die vaak het onmogelijke flikt door zijn karakter en aanvalslust. Maar het is geen Obama, als je begrijpt wat ik bedoel.
12 januari 2016 18:22
Ergo, deze discussies gaat over niks.
12 januari 2016 18:25
@ Hoofdisvrij:
iemand die de regering van zijn/haar land in een ander land op een goede manier vertegenwoordigd, natuurlijk.
Purito zal wel met Purito komen, gok ik zo. ;)
12 januari 2016 18:35
Ik ben het niet met 8.6 en Purito eens. Sowieso de kwalificatie van Purito van Froome als a-typische renner: a-typische renners zijn toch juist leuk om er bij te hebben? Ik vind de buitenbeentjes juist altijd leuk, zo ook deze welbespraakte Brit met een a-typische achtergrond. Ik ben het wel eens met de stelling dat de "openheid" van Froome niet perse zoveel betekent. Maarja, wat kan de beste man nog meer doen? Iedere heug zijn meug zullen we maar zeggen. Ik ben van mening dat het wielrennen leuker is met wat outcasts erbij, zoals een show-Slowaak, vriendelijke Spaanse pocket-klimmer, welbespraakte Keniaan, een allesrijdende Spaanse ex-doper, achterhoeker met tegenslagen, etc... Geeft het peleton wat kleur. En wat mij betreft zijn dat de ambassadeurs van de wielersport, hoe hol het begrip ook mag zijn.
12 januari 2016 19:52
@8.6
Nee, dat is ook geen ambassadeur. Wel een sympathieke kerel die populair is onder de wielervolger, maar ook bij lange na geen 'ambassadeur' ;)
12 januari 2016 19:56
Stybar ! Heeft naar mijn mening (op de grotere overwinningen na) alles wat een ambassadeur zou moeten zijn. Charisma, sympathiek, klasse en stijl, leiderschap, welbespraakt, koersinzicht en aanvalslust, ontzag...
12 januari 2016 19:58
@Manuel Beltran

Quote:
Ik vind de buitenbeentjes juist altijd leuk, zo ook deze welbespraakte Brit met een a-typische achtergrond


Ik verbaas me vooral over de renner Froome. Dat is inderdaad beter dan je ergeren. En het is zeker geen saaie coureur. Maar een lust voor het oog is het ook allerminst.

Quote:
Maarja, wat kan de beste man nog meer doen?


Gewoon niet je oren laten hangen naar al die oproepen van zogenaamde wielerliefhebbers en hypocriet gespuis. Gewoon stellen dat je je sport zo schoon mogelijk probeert uit te oefenen, en vraag ze desnoods om hem het voordeel van de twijfel te geven. Maar ook niet meer dan dat. Je wint er toch niks mee. Die zogenaamde wielervolgers kwalificeren resultaten altijd hoe zij het graag willen, vaak negatief.

Quote:
Ik ben van mening dat het wielrennen leuker is met wat outcasts erbij, zoals een show-Slowaak, vriendelijke Spaanse pocket-klimmer, welbespraakte Keniaan, een allesrijdende Spaanse ex-doper, achterhoeker met tegenslagen, etc… Geeft het peleton wat kleur. En wat mij betreft zijn dat de ambassadeurs van de wielersport, hoe hol het begrip ook mag zijn.


Ik begrijp je gedachte ook wel. Ik zou ze dan eerder beschouwen als de spreekwoordelijke 'krenten in de pap'. Maar ach, dat is een kwestie van benoemen ;)
12 januari 2016 19:59
Zal onze meneer Stybar leuk vinden....
12 januari 2016 20:23
Met dank aan @purito kan het begrip ' ambassadeur voor de sport' in de vuilnisbak ;)
Komt die bovenop de eerder op WF gedevalueerde woorden: held, winnaarsmentaliteit, monument en klassements topper :p
12 januari 2016 20:33
@ Coldeportes:
het is een perspraatje van Brailsford, meer niet. of vind jij Froome dan zo veel meer ambassadeur voor de sport als zijn concurenten of zo?
12 januari 2016 21:21
Tuurlijk is Froome een ambassadeur van de wielersport:

- Uitmuntend atleet (alleen al getuige zijn twee overwinningen op het grootste
podium van de wielersport)
- Goede relatie met de pers (kan het gewenste PR-praatje brengen, haalt geen
rare fratsen uit en blijft zichzelf)
- Verregaande pogingen geloofwaardigheid van de wielersport enigszins te
herstellen (Walsh mag een jaar meelopen, geeft zijn data vrij EN doet straffe
uitspraken na zijn eerste tourwinst)

Hoe hol de definitie volgens sommigen dan ook mag zijn: de wielersport mag zijn handjes dichtknijpen met deze man in de gelederen.

Reacties zijn gesloten.