Froome ongedeerd, Poels heeft last van schouder

donderdag 23 april 2015 om 09:42
Froome ongedeerd, Poels heeft last van schouder

foto: Sirotti

Het was bij Team Sky letterlijk en figuurlijk wonden likken na de vele valpartijen in de Waalse Pijl. De Britse formatie zag meerdere van zijn renners tegen de vlakte gaan. Christopher Froome was daarvan de meest in het oog springende. De Tourwinnaar van 2013 kwam echter met de schrik vrij: “Hij heeft wat minder huid, maar verder is hij in orde”, zei teammanager Dave Brailsford na afloop tegen de verzamelde pers.

Tijdens de Tour de France van vorig jaar moest Froome opgeven, nadat hij tweemaal tegen de grond ging. Toch bleef men in de ploegleiderswagen van Team Sky rustig op het moment dat de Keniaanse Brit op het Waalse asfalt belandde: “Vallen hoort bij wielrennen, dat is onderdeel van het vak. Als je bang bent om te vallen dan kun je in het peloton niet overleven”, aldus Brailsford.

Froome stond gisteren aan de start van de heuvelklassieker omdat in het begin van de komende Ronde van Frankrijk over dezelfde wegen wordt gekoerst als tijdens de Waalse Pijl: “Daarom is Chris ook doorgereden na zijn val. Hij wilde het parkoers een keer gezien hebben. Hierdoor heeft hij nu meer informatie over die specifieke etappe in de Tour en weten we ook hoe er die dag gereden moet gaan worden. Het was een nuttige dag”, verklaard Brailsford het optimisme.

Minder fortuinlijk verging het Wout Poels. De Nederlander in dienst van Team Sky belandde andermaal in een sloot en ging na afloop van de koers direct naar het ziekenhuis: “Onze dokter heeft de renners (Froome, Nordhaug en Poels) meteen na de race onderzocht. Bij Nordhaug werden geen ernstige verwondingen geconstateerd. Uit voorzorg hebben we Wout Poels wel naar het ziekenhuis gestuurd om daar foto’s te laten maken van zijn schouder, want daar had hij erg veel last van”, aldus sportdirecteur Gabriel Rasch. “Ook Froome is behoorlijk door elkaar geschud, maar zoals het er nu naar uitziet kan hij volgende week gewoon starten in de Ronde van Romandië”, vertelt Rasch op de website van de ploeg.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Valtverder 23 april 2015 om 09:43

Letterlijk wonden likken? Beetje vreemd ploegje dan.

joa 23 april 2015 om 09:46

Hahahaha letterlijk ja. Ik zie grappige beelden voor me ;-)

Stelvio-fan 23 april 2015 om 10:01

Het zijn vast muskieten geworden: die eten ook graag bloed

robotour 23 april 2015 om 14:39

Beter hier vallen zonder al te erg…dan straks weer in de Tour etc.

alsjewint 23 april 2015 om 18:32

@robotour

Inderdaad, maar het allerbeste zou zijn dat renners niet zo gestressd in onmogelijke gaten duiken en daarmee valpartijen veroorzaken, niet zulke kwakken uitdelen en beter opletten. Er wordt gewoon veel te veel gevallen. Kleinere pelotons zou wellicht ook helpen.

Headlines

Materiaalzone

Populair