Froome na gevoelige tik: “Ben aan het overleven”

Door , zondag 28 augustus 2016 om 12:14
Froome na gevoelige tik: “Ben aan het overleven”

foto: Sirotti

Chris Froome leek op de slotklim van gisteren de beste benen te hebben. Op de steile flanken van La Camperona had Nairo Quintana echter een antwoord op Froome’s versnelling, waarna de Brit moest passen. Ook Alberto Contador kwam nog over hem heen.

Teken aan de wand
De Vuelta a España is bij lange na nog niet gestreden, maar de krachtsverhoudingen werden duidelijk zichtbaar op de steile slotklim van zaterdag. “Het was een zware beklimming”, zei Froome na afloop tegen Cyclingnews. “Nairo liet zien dat hij in goede conditie steekt, dus chapeau voor hem. Alberto heeft het ook geweldig gedaan, zeker wanneer je zijn zware val van een dag eerder in ogenschouw neemt. Het laat zien dat het een echte vechter is. Als ik voor mezelf spreek: ik ben aan het overleven.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

RobertMollema 28 augustus 2016 om 12:35

Froome blijft voor mij toch de grootste favoriet voor de eindzege. In de bergen is hij soms de beste. Wanneer hij dat niet is, verliest hij nooit teveel. De tijdrit aan het eind van de ronde geeft hem voldoende gelegenheid afstand te nemen van de rest.

assen 28 augustus 2016 om 12:35

De Vuelta spant toch wel de kroon, qua spanning, al jaren lang. Jammer dat Horner niet meer meedoet. ;-)

Frits des Jeux 28 augustus 2016 om 12:50

@Assen als Quintana nog een paar keer zo uithaalt als gisteren is de spanning er snel af hoor ;)

Het grote nadeel aan de Vuelta is wel de hele slechte regie die de Spanjaarden hebben. Gisteren leek een aantal cameramannen wel zwaar onder invloed van Alcohol.

aoyen 28 augustus 2016 om 12:51

Hopen dat hij er bovenop komt, hij is de enige renner die is in staat zie de dubbel Tour Vuelta te pakken komende jaren

Culnamo 28 augustus 2016 om 12:57

Als Froome uitvalt zie ik Quintana ook nog wel twee grote rondes in een jaar winnen.

Wielrennertje 28 augustus 2016 om 13:00

ik zal er persoonlijk geen traan om laten als hij er doorheen zakt, vind het al mooi dat hij deze ronde soms zonder ploegmaats rijdt. ik heb niet perse iets tegen hem, maar wel op de manier hoe hij koerst. zoals gisteren eerst lossen en daarna in de aanval gaan..

flashke 28 augustus 2016 om 13:09

@wielrennertje
Hoe kun je daar nu iets tegen hebben? Als Mollema zoiets zou doen, dan zouden we hem allemaal een ongelofelijke vechter noemen.

Sephiroth 28 augustus 2016 om 13:15

Ik heb ook iets tegen de sky armada (of soms movistar). Maakt het geheel veel minder leuk. man tegen man gevechten zorgen gewoon voor meer vermaak. Als je dna weg komt hebben je tegenstanders niemand meer om het op te knappen. Dus liever 10 kopmannen tegen elkaar dan 7 kopmannen en 3 knechten van sky.

Tuurlijk hoop ik dat hij niet helemaal er doorheen valt.

edit: en hij gaf al aan(ook van te voren) dat hij eigen tempo rijd op dat soort klimmen en meestal eerst wat langzamer is en dan terug komt.

Janjanssen98765 28 augustus 2016 om 13:15

Geen fan zijn van renners die constant blijven knokken, misschien kijk je dan wel de verkeerde sport.

Gebruikersnaam 28 augustus 2016 om 13:15

Wat is er mis met lossen en daarna aanvallen? Hij deed tenminste iets, Quintana volgt enkel en hing ook alleen maar in het wiel van Froome.

Toen Froome plots helemaal stil viel, werd Quintana verplicht om door te gaan. Als Froome nietmand probeert te lossen en tempo blijft rijden, is de kans groot dat Quintana gewoon blijft zitten.

Wielrennertje 28 augustus 2016 om 13:23

@flashke het zal wel met zijn wattages te maken hebben die hij moet trappen

Romāns Vainšteins 28 augustus 2016 om 13:34

Ik ben geen fan van Froome en zal het nooit worden. Hij is met afstand de beste ronderenner van de afgelopen jaren, steelt nooit iets en heeft een meer dan geweldige instelling + overweldigende beroepsernst maar zijn manier van rijden, uitstraling, teamtactiek en nog wat verdere zaken staan me gewoonweg niet aan.

Janjanssen98765 28 augustus 2016 om 13:42

@rv

Hij was na Sagan de meest attractieve renner in de Tour.

Romāns Vainšteins 28 augustus 2016 om 13:55

Ik vond hem afgelopen tour weergaloos, beter dan Sagan nog, zou er als concurrent zelfs van afstappen om lekker ergens anders te gaan rijden. Maar dan nog ben je fan of niet, dat is niet iets wat je met argumenten kan opdringen. Daarnaast is het ook lekker koersen wanneer je zeker weet de beste te zijn he, dat had Froome afgelopen tour bliksemsnel door en dus kon de showcase in volle glorie ontvouwd worden, het enige dat ze nagelaten hebben is een x de kopgroep binnen bereik houden om hem ook een aankomst bergop te laten pakken.

Headlines

Materiaalzone

Populair