Froome na eindzege ploeggenoot: “Een betere start kunnen we niet wensen”

maandag 6 mei 2019 om 07:58
Froome na eindzege ploeggenoot: “Een betere start kunnen we niet wensen”

foto: ASO/SWPix

In de slotrit van de Tour de Yorkshire was het Team Ineos-renner Chris Lawless die olympisch kampioen Greg Van Avermaet kon volgen in de finale. Daarmee bezorgde de jonge Brit zijn ploeg direct de eerste zege in het nieuwe tenue. Ploeggenoot Chris Froome was na afloop ook lyrisch. “We hadden niet veel meer kunnen vragen voor de start van Ineos”, zegt de viervoudig Tour de France-winnaar tegenover Cyclingnews.

De kopman van Team Ineos was zeer te spreken over zijn ploeggenoten in Yorkshire. “Chris (Lawless, red.) reed een geweldige koers. Hij verdient deze zege volledig”, aldus Froome. “Ik heb zelf ook genoten van het rijden op deze wegen, ondanks het typische Yorkshire weer. Het publiek was super vriendelijk.”

Zelf eindigde Froome als dertiende in het klassement. Hoe staat het met zijn opbouw richting de Tour de France? “Ik voel me goed. De vorm wordt steeds beter en beter. Ik heb nog veel werk te verzetten, maar dat is normaal met nog twee maanden te gaan”, heeft de Brit vertrouwen in het winnen van zijn vijfde Grande Boucle.

Chris Lawless: “Nooit gedacht dat dit mogelijk was”
Eindwinnaar Lawless pakte met zijn eindzege in de Tour de Yorkshire direct zijn allereerste eindzege in een rittenkoers. “Als iemand me van tevoren had verteld dat ik hier zou gaan winnen, had ik diegene voor leugenaar uitgemaakt”, deelt hij zijn verbazing. “Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn.”

Chris Lawless pakte belangrijke bonificatieseconden in de derde rit, voor Greg Van Avermaet – foto: Cor Vos

Het koersverloop en teamwork van zijn ploeg pakten perfect uit voor de 23-jarige Brit. “Toen Greg aanging, wist ik dat ik moest volgen. We hadden Eddie (Dunbar, red.) nog voorop rijden”, legt hij uit. “Tot we bij Eddie kwamen heb ik geen enkele keer overgenomen. Toen we er eenmaal waren, heb ik Eddie gezegd dat hij moest rijden, want ik wist dat ik bij een tweede plaats ook de eindzege zou pakken.”

“Ik heb het team te bedanken voor het vertrouwen in mij en de ondersteuning die ik kreeg. Ik had nog niks bewezen in zulke koersen, maar toch hebben ze mij een kans gegeven. En ik ben heel erg blij dat ze dit gedaan hebben.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

evos01 6 mei 2019 om 09:46

Mooie winnaar.
Maar ik zie CF de TDF niet winnen.

Jean Dumas 6 mei 2019 om 11:03

Waarom niet? Je hebt Thomas, Pinot, Bardet en Adam Yates. Dan houdt het wel op met de concurrentie.

NCK17 6 mei 2019 om 13:55

Kruijswijk, Dumoulin en Thomas natuurlijk niet vergeten.

trend 6 mei 2019 om 10:15

Zit nog steeds te wachten op het bericht dat ze stijf staan van de (nog niet) verboden middelen. maar ja, ook bij de UCI regeert het grote geld. Nikszeggende ploeg is het.

jan jansen 6 mei 2019 om 16:30

“Een slechtere start voor het wielrennen kunnen we niet wensen”zal hij bedoelen.

montventoux 6 mei 2019 om 17:25

Boeiende en verrassende quotes altijd met Froome

Headlines

Materiaalzone

Populair