Froome kreeg geen tussentijden door: “Dacht aan slecht nieuws”

Froome kreeg geen tussentijden door: “Dacht aan slecht nieuws”

foto: Sirotti

woensdag 6 september 2017 om 11:02

Chris Froome verstevigde in de individuele tijdrit van dinsdag zijn leidende positie in het algemeen klassement van de Vuelta a España. Toch was hijzelf lange tijd onzeker of hij wel een goede tijdrit reed. “Ik maakte me zorgen, maar in de laatste kilometers kreeg ik dan toch het bericht dat ik voor de dagzege reed”, vertelt hij aan VeloNews.

“Ik kreeg weinig tussentijden door”, gaat de Keniaanse Brit van Sky verder. “Ik wist dus niet hoe het ging, maar ik dacht dat het geen goed nieuws kon zijn dat ik niets doorkreeg. Het is een grote opluchting dat ik nu in deze positie ben. Daar ben ik heel blij mee. […] De rit van woensdag gaat verschrikkelijk zijn, echt verschrikkelijk. Als ik naar mijn concurrenten kijk, dan moet ik Vincenzo Nibali in de gaten houden. Hij is mijn naaste belager. Ook verwacht ik dat Miguel Ángel López heel agressief gaat koersen, maar hij staat al op een behoorlijke achterstand. Ik maak me daarom meer zorgen over Nibali en Wilco Kelderman.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

jessevdalen 6 september 2017 om 11:05

Altijd maar die “ik had niet verwacht zo goed te zijn” en “dit komt als een verrassing voor me”. Alsof hij na 4 tourzeges nog steeds denkt dat hij underdog is…

havana 6 september 2017 om 11:09

Mooi stukje valse bescheidenheid van onze fietsende snelwandelaar.

Die_Rooie 6 september 2017 om 11:10

Al die gasten rijden met een oortje, en allemaal zeggen ze dat ze niks horen tijdens de rit? (Dumoulin/Kelderman/Froome) Is dat waar volgens jullie?

Romāns Vainšteins 6 september 2017 om 11:14

Froome doet altijd zo'n beetje onnozel van 'jeetje, ik ging best hard'.

Hij lult uit zijn nek want dat computertje van hem kan hij teruglezen wat hij maar wil.

Bulcke 6 september 2017 om 11:14

Als hij normaal gesproken wel tijden doorkrijgt en nu niet dan is het toch logisch dat hij zich zorgen maakt?

nederbelg 6 september 2017 om 11:19

Froome dacht aan slecht nieuws? Iets als: je oma is 1 minuut 27 seconden geleden overleden?

maklukzat 6 september 2017 om 11:27

Iets meer echtheid zou hem sieren.

BauenLau 6 september 2017 om 11:28

Dumoulin wil ook geen tussentijden horen (behalve laatste Giro tijdrit waar hij nog boos over was dat hem werd gezegd geen risico te hoeven nemen), Froome normaal wel.

Ook Kelderman kreeg pas op het einde door dat hij er goed voor stond.

Maar inderdaad frappant. Lijkt me sterk dat zij hier over liegen trouwens.

Geurt Harm 6 september 2017 om 11:34

Froome won, maar persoonlijk vond ik de prestaties van Kelderman, Nibali en Contador indrukwekkender. Froome’s overmacht is niet zo groot en hij dankt heel veel aan een sterke ploeg. Dat was in de Tour al zo en is nu weer zo. Had Froome bij Lotto-Jumbo gereden, dan had hij nu geen eerste gestaan.

mackie 6 september 2017 om 11:36

@bauenlau,
Boosheid was een misverstand om dat iemand in italie het wel leuk vond om het spannend te maken en een verschil van 3 sec ipv 30 sec op scherm te zetten. Geem risico nemen was op dat moment heel verantwoord

CyclesGoff 6 september 2017 om 11:36

Tja wat moet je dan, als Froome zijnde? Volstrekt naar waarheid verklaren: “ik ging er vanuit dat ik ging winnen omdat ik nu eenmaal domweg de beste ben”? Dan wordt hij neergesabeld als arrogant mannetje dat geen respect voor zijn tegenstanders toont.

Col du Bramont 6 september 2017 om 11:39

Meestal wordt er gewoon afgesproken of tussentijden worden doorgegeven. Hangt vd renner in kwestie af.
Je deelt een tijdrit op een bepaalde manier in dan kun je ook niet opeens zo maar gaan versnellen. Je rijdt net tegen je maximum aan dat is de kunst vh tijdrijden.

StonedCamel 6 september 2017 om 11:41

@Cycles:
Wat te denken van:
“Ik had geen enorm goed gevoel maar de benen voelen al de hele Vuelta erg goed. Ik ben blij met deze zege en ook al is het een individuele rit wil ik de ploeg bedanken voor de ondersteuning in de voorbije weken die mij de energie heeft opgeleverd om deze tijdrit te kunnen winnen”

Froome klinkt nu een beetje als het meisje in de klas wat zegt ‘Ik heb echt een vette onvoldoende’, en vervolgens bij het terugkrijgen van een 9.5 zegt ‘Ohhhh ik had dit echt niet verwacht dit kan helemaal niet’.

arviidd 6 september 2017 om 11:41

@Geurt Harm: Wat is dat nou van reactie? Wat heeft Lotto Jumbo hier nou weer mee te maken.

Romāns Vainšteins 6 september 2017 om 11:43

‘Froome klinkt nu een beetje als het meisje in de klas wat zegt ‘Ik heb echt een vette onvoldoende’, en vervolgens bij het terugkrijgen van een 9.5 zegt ‘Ohhhh ik had dit echt niet verwacht dit kan helemaal niet’

Heerlijk ! :)

albertooo 6 september 2017 om 11:49

@Cyclesgoff
Hij kon zeggen dat hij voor winst wilde gaan. Je kunt motivatie tonen met respect voor je tegenstand.

Geflitst 6 september 2017 om 12:07

Waar zegt hij dat hij niet verwachtte zo goed te zijn of dat dit allemaal een verrassing was? Het enige dat hij zegt is dat hij geen tussentijden kreeg, waar dat anders wel het geval is, dat hij daarom dacht dat er iets mis was. Gewoon technische zorgen, geen fysieke want hij zegt in het volledige interview dat hij wel met een goed gevoel rondreed. Een opluchting is nog geen verrassing. De Sky-haat zit er hier wel goed ingebakken.

Pizzi 6 september 2017 om 12:11

StonedCamel +100.

Tuubke 6 september 2017 om 12:13

Froome maakt zich eindelijk ook wat zorgen om Kelderman. Kennelijk bestaat die inmiddels!

Team Spaak 6 september 2017 om 13:12

Hahahaha inderdaad StonedCamel.

Zo’n meisje had ik vroeger ook in mijn klas. Vooraf met anderen de stof doorspreken en alles weten. Dan na het tentamen “oh dit gaat een dikke onvoldoende worden.” En dan een 9,5 halen. Gruwelijk irritant!!!

Het zal overigens vast waar zijn wat Froome zegt. Bij andere tijdritten zegt hij er nooit iets over.

leegloper 6 september 2017 om 13:21

Wat een haat weer.

Ik snap eigenlijk niet waarom veel ploegleiders het zo spelen om alleen positieve tijdsverschillen door te geven aan de renners. Zoals je hier ziet merken renners daar toch genoeg van. Dan vind ik de methode van Dumoulin beter. Volgens mij zijn er ook een paar volgers vergeten dat Froome eerst op achterstand zat en dat het toen niet echt duidelijk was dat hij ging winnen.

SprintMaster 6 september 2017 om 13:24

Klinkt als iemand met een gebrek aan zelfvertrouwen.

leegloper 6 september 2017 om 13:44

@SprintMaster,
Maar het klopt toch? Hij was toch ook niet eerste bij het eerste tussenpunt? Dat vermoedde hij en zijn vermoeden bleek te kloppen. Goed ingeschat.
Overigens zou het kunnen zijn dat veel toppers niet veel zelfvertrouwen hebben. Net als dat onzekere meisje dat in ieders klas schijnt te zitten en expres verwachtingen tempert om niet tegen een grote teleurstelling te hoeven lopen. Waarom is het vaak een meisje?

Coppi Coppi 6 september 2017 om 14:34

Wellicht nog even de nuances van de engelse taal en omgangsvormen doornemen alvorens bevreemd te reageren.

TykkeThor 6 september 2017 om 14:49

Spraakmakende teksten weer.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair