Froome focust zich op Olympische tijdrit
foto: Sirotti
Youri IJnsen woensdag 27 juli 2016 om 11:00

Froome focust zich op Olympische tijdrit

Tom Dumoulin kan zijn borst natmaken voor de tijdrit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tour de France-winnaar Chris Froome mikt voornamelijk op de tijdrit, vertelt de 31-jarige Brit aan WielerFlits. De renner van Sky won dinsdagavond de Profronde van Surhuisterveen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Vueta nog geen zekerheid
Froome won maandag al het na-Tourcriterium van Aalst in België, en voegde daar Surhuisterveen op dinsdag aan toe. De Brit vindt deze evenementen leuk vanwege de goede sfeer, maar bovenal een prima manier om zijn benen warm te houden. Dat is nodig, want zondag start Froome in de RideLondon Classic. Daarna vertrekt hij richting Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. “We zien wel wat we daar kunnen klaarspelen. Mijn focus ligt vooral op de tijdrit (in 2012 behaalde hij brons, red.), maar de wegwedstrijd is ook erg zwaar. Ik zou daar ook graag een schot wagen”, aldus Froome. Sky-ploegleider Sir David Brailsford vertelde dinsdag aan de BBC dat zijn kopman na de Spelen de Vuelta aan doet, maar volgens Froome zelf is dat nog niet zeker.

 
20 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2016
Hey Froomey, you are going to Vuelta!
27 juli 2016
Ik dacht dat Brailsford zijn Vuelta-deelname al wel had bevestigd.
27 juli 2016
vroom vroom, daar is het goud.. hij hoeft het alleen maar op te halen.
27 juli 2016
Is ergens een kaartje vh parcours vd tijdrit?
27 juli 2016
@ fietsvriend: een ansichtkaartje met 'de groeten uit Rio'? die zullen er heus wel zijn ja. ;)
27 juli 2016
Dumoulin moet daar toch normaliter kit-kat van maken -José de Cauwer
27 juli 2016
Bedankt achtpuntzes.ik hoop dat dumoulin natuurlijk voldoende hersteld is maar ik kijk vooral uit naar de wegwedstrijd, zeer interessant parcours. Kan me niet voorstellen dat mannen als Cavendish er op het laatste moment nog bij zijn... Mocht een sprinter het klimwerk wel overleven is degene meteen topfavoriet gezien de finale lijkt me.
27 juli 2016
Cavendish? Waar heb je het over? Die rijdt op de Olympische wielerbaan rond.
@bergje over, Het zou mij al verbazen als hij er aan t begin bij zit ;) Dit wordt een mooi duel, allebei er vol op! Tom heeft echter wel meer inhoud dan froomey denk ik. Ik zeg een goude plak voor holland!
@ Bergje over, sterker nog, het zou mij al verbazen als die er aan t begin bij zit;) Mooi parcours, renners aan elkaar gewaagd, allebei in goede vorm. Dit wordt een mooi duel. Ik hoop dat dumoulin door zijn grotere inhoud de gouden plak voor Nederland kan binnenslepen!
27 juli 2016
@ bergje over: een blik op het deelnemersveld leert me dat er geen enkele sprinter meedoet. zelfs Sagan, die toch wel wat bergjes kan verteren, is er niet bij in Rio.
27 juli 2016
@hoofdisvrij, nee niet Kit-Kat maar Kip-Kap zegt Decouwer, in het Nederlands staat dit voor hoofdkaas, en op zijn Limburgs Huidvleisj.
27 juli 2016
De medaillekansen voor Froome zijn op de tijdrit natuurlijk ook aanzienlijk groter dan tijdens de wegwedstrijd. Als Dumoulin in topvorm is en geen hinder van zijn pols ondervindt, blijft hij echter de grote favoriet.
27 juli 2016
"Een schot wagen" lol.
27 juli 2016
@ beekman. zult zege ze in brabant en in belgie limburgse heiekees
27 juli 2016
@achtpuntzes Richeze, Boasson Hagen, Fischer en Impey meng(d)en zich nog weleens in een massasprint maar ik zie geen van hen de finale betwisten. Edit: En Valverde deed vroeger ook nog weleens massasprints winnen en die zie ik wel de finale betwisten.
27 juli 2016
Froome die zich focust op de tijdrit. Dat verkleint de kansen van Dumoulin, als die al in fatsoenlijke vorm en staat aan de start staat.
27 juli 2016
@polke, heiekees is mij niet bekend, maar als grensbewoner van Belgisch Limburg weet ik dat ze dit Kip-kap noemen, net zoals DeCouwer het zegt. Maar de Belgen hebben wel meer benamingen die nergens terug te vinden zijn, vele zijn afgeleid van de Franse taal. Rakenjak is bijv. zo een woord, google maar eens wat dit is, en niet afgeleid van een Frans woord.
27 juli 2016
Froome is de favoriet, een Wiggins in topvorm is beter maar die is er niet meer bij. Dumoulin kan dat ook zijn, maar ja, daarvan weet je niet in wat voor vorm hij daar verschijnt.
28 juli 2016
oh het was nog vroeg vanochtend, welke lijst heb ik in hemelsnaam gezien dan van renners die voor de wegwedstrijd gaan.....vast de verkeerde :)

Reacties zijn gesloten.