Franse Colombiaan Duque (36) stopt met wielrennen

Franse Colombiaan Duque (36) stopt met wielrennen

foto: Sirotti

dinsdag 8 november 2016 om 14:03

Leonardo Duque hangt na de Tour of Taihu Lake zijn fiets aan de spreekwoordelijke wilgen. Dat vertelt de 36-jarige tot Fransman genaturaliseerde Colombiaan aan Cyclism’Actu. “Dit is het juiste moment om de pagina om te slaan”, zegt Duque.

Vandaag eindigde de rappe renner van Delko Marseille Provence KTM nog als tweede in de bergetappe van de Tour of Taihu Lake. Achter vluchter Cameron Bayly sprintte hij naar de tweede plek. Na de Chinese rittenkoers is hij er klaar mee.

Juiste moment
“Dit is mijn laatste race”, aldus Duque. “Zaterdag hang ik mijn fiets aan de wilgen. Ik heb zelf de beslissing genomen om te stoppen. Ik heb meerdere teams benaderd, maar alleen fietsen om salaris op te vangen is niet mijn ding. Dit is het juiste moment om de pagina om te slaan.”

In 2006 debuteerde Duque, toen nog onder Colombiaans paspoort, voor Cofidis. Daar reed hij liefst zeven seizoenen. Na drie jaar bij Team Colombia keerde hij het afgelopen seizoen terug naar Frankrijk. Delko Marseille Provence KTM ving hem op. In zijn carrière boekte de rappe Duque acht profzeges, waaronder een etappe in de Vuelta van 2007. Daarnaast startte hij in dertien grote rondes, die hij ook allemaal uitreed.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Netraam 8 november 2016 om 14:24

Een bijzondere renner, een beetje vergelijkbaar met renners als Freire en Rojas. Helaas qua uitslagen meer met Rojas dan Freire…

jp.vanoosterhout 8 november 2016 om 14:44

sorry maar ook rojas heeft heel wat meer gepresteerd dan duque,de laatste 2 jaar niet zoveel,maar rojas heeft tussen 2000 en 2015 toch heel wat meer ereplaatsen gehaald dan duque.. Hoewel duque ook een meer dan behoorlijke renner was,maar toch vooral in een knechtenrol en soms een sprintje top 5

Netraam 8 november 2016 om 15:08

@JP
Absoluut waar, maar behalve Freire en Rojas wist ik weinig renners van ongeveer dezelfde leeftijd die ongeveer dezelfde karakteristieken hadden. Dat Duque van hen 3 de minste is, moge duidelijk zijn.
Misschien dat Samuel Dumoulin de laatste jaren ook meer zo’n type is geworden, maar ook die haalde veel meer resultaten binnen. Maar ze kunnen natuurlijk niet allemaal Sagan zijn.

TykkeThor 8 november 2016 om 15:17

Toch nog wel een leuk palmares bij elkaar gefietst als je er zo naar kijkt. Beetje zelfde type renner als Samuel Dumoulin inderdaad.

Tutu888 8 november 2016 om 15:18

“Ik heb zelf de beslissing genomen” meldt Duque. Om er vervolgens aan toe te voegen langs diverse teams te zijn gegaan die niet meer dan een minimaal salaris voor zijn diensten overhadden. Of te wel: niet meer aan de bak komen.

reusjen 8 november 2016 om 18:38

@tutu
Ik weet niet of er juist vertaald is, maar in dit artikel zegt hij dat niet. Hij zegt dat hij niet bij een ploeg wilt rijden voor alleen geld misschien wil hij iets wat goed klikt ofzo en was dat niet te vinden.

Verweggistan 8 november 2016 om 19:01

het Duque is gevallen voor Leonardo :)

schipperaar 8 november 2016 om 20:10

Als ie meerdere teams benaderd heeft lijkt zijn keuze wel duidelijk, alleen voor een salaris geeft aan dat ie niet voor een habbekrats wil fietsen en daarnaast ook recht heeft op kilometer vergoeding.

Headlines

Materiaalzone

Populair