Frans Maassen over ongekend seizoen Jumbo-Visma: “De Tour winnen is hoger dan olympisch kampioen”

donderdag 17 november 2022 om 19:00
Video

Frans Maassen kijkt met trots terug op het seizoen dat zijn ploeg Jumbo-Visma heeft meegemaakt in 2022. Hij beoordeelt voor de camera van WielerFlits het succesvolle jaar van de geelzwarten. “Ongekend; ik loop al heel lang mee, maar dit is by far mijn beste seizoen dat ik ooit heb meegemaakt”, vertelt de Limburger.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het jaar 2020 was ook niet zo slecht, maar het winnen van de Tour de France staat boven alles. Voor een wielrenner is dat het hoogste dat je kunt bereiken, hoger dan olympisch kampioen”, denkt Maassen. “Het was onze droom om de Tour te winnen. We hebben nu de gele en groene trui gewonnen, dat was super mooi om mee te maken.”

Laporte en Kooij
De verhalen van de kopmannen zijn gekend. Maar welke renner die daar buiten valt, heeft Maassen het meest verbaasd? “Olav Kooij was exceptioneel goed. Twintig jaar en twaalf overwinningen. Koen Bouwman die de bergtrui wint in de Giro d’Italia, dat is ook fenomenaal goed. En Christophe Laporte was voor mij ook een heel grote verrassing.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

paustovski 17 november 2022 om 10:07

Jammer dat er niet gewoon een geschreven interview geplaatst wordt. Al die filmpjes geloof ik wel.

4
Jean Dumas 17 november 2022 om 10:23

Now win the Tour, he.

4
Wim Kruithof 17 november 2022 om 11:51

Grappig, de bergtrui in de Giro en een hoofdprijs, tijdens de koers en in de evaluaties achteraf, maar de bergtrui in de Tour wordt niet eens meer genoemd. Er was een tijd dat ik droomde van een Rabo-renner in de bollen (niet Rasmussen-zijnde), maar er hebben nogal wat paradigma-shifts plaatsgevonden.

2
Posterix 18 november 2022 om 06:21

Jammee dat er geen monument(en) bijzitten dit jaar. Die hadden ze natuurlijk met Wout in San Remo, maar jah… toen bleek dat jaar de plank van de schone meisjes een brug te ver voor Primoz…

0
Lars Maden 17 november 2022 om 11:01

Visma-Jumbo is de beste.

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone