Frankrijk met elf man op stage voor Rio

Door , donderdag 19 november 2015 om 12:16
Frankrijk met elf man op stage voor Rio

De Franse bondscoach heeft een vijfdaagse stage ingepland met elf renners, maakt de Franse bond bekend middels een persbericht. Van 30 november tot en met 4 december verwelkomt Bernard Borreau onder meer Romain Bardet, Thibaut Pinot en Tony Gallopin met het oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Borreau ziet kansen
Het is Frankrijk menens. Bondscoach Borreau was een van de weinige keuzeheren die het testevenement in Rio de Janeiro afgelopen augustus echt serieus nam. Het land startte met vier (het maximale aantal) sterke renners, won het evenement met Alexis Vuillermoz en zag de overige drie renners allemaal terug bij de eerste zes. Om de ambities kracht bij te zetten, begint Borreau nu al met de voorbereiding op de Olympische Spelen. Opvallende afwezigen deze winterstage zijn Warren Barguil (Giant-Alpecin), Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step), Pierre Rolland en iets mindere mate Thomas Voeckler (beiden Europcar). De Franse bond mikt ook op prestatie tijdens het WK in Qatar, alsmede het Europees kampioenschap in eigen land. Nice huisvest namelijk het EK in 2016.

Activiteiten naast de fiets
De renners en de staf brengen hun stage door op hoogte in Termignon, in de regio Rhône-Alpes. De Franse bondscoach gebruikt het moment om de renners van de verschillende ploegen dichterbij elkaar te brengen en hen beter te leren kennen. Naast fietsen en krachttraining zullen de renners ook deelnemen aan recreatieve activiteiten. Denk daarbij aan teamsport, hardlopen, wandelen en als er sneeuw ligt ook skiën en langlaufen. “Aangezien de renners lid zijn van verschillende ploegen, zijn ze meestal concurrenten van elkaar in het peloton. Deze stage is daarom een speciaal moment om de teamgeest te versterken. Het niveau van de Franse klimmers is hoog, ze hebben al een mooie erelijst”, vindt Borreau.

Selectie voor winterstage
flag-fr Romain Bardet (AG2R La Mondiale)
flag-fr Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale)
flag-fr Pierre Latour (AG2R La Mondiale)
flag-fr Jean-Christophe Péraud (AG2R La Mondiale)
flag-fr Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale)
flag-fr Jérôme Coppel (IAM Cycling)
flag-fr Tony Gallopin (Lotto Soudal)
flag-fr Christophe Laporte (Cofidis)
flag-fr Kévin Ledanois (Bretagne-Séché Environnement)
flag-fr Thibaut Pinot (FDJ)
flag-fr Romain Sicard (Europcar)

Dit artikel delen:

12 Reacties

Hakkie2 19 november 2015 om 13:18

Barguil en Alaphilippe inderdaad opvallende afwezigen. Aan de andere kant zijn die redelijk vergelijkbaar met Vuillermoz, ik kan me voorstellen dat ze voor die laatste kiezen. Vuillermoz, Bardet, Pinot, Gallopin en de Frans kampioen tijdrijden zou een hele mooie selectie zijn.

vincenzo 19 november 2015 om 13:30

Voeckler als (iets minder) opvallende afwezige? Die heeft zijn beste tijd gehad.

schipperaar 19 november 2015 om 13:47

Hardlopen en langlaufen?

Hakkie2 19 november 2015 om 14:02

@schipperaar: ja, waarom niet? Veel Fransen doen sowieso wel wat aan wintersport, dus langlaufen is een logische activiteit.

schipperaar 19 november 2015 om 14:14

@hakkie
Langlaufen versterkt vooral de hamstrings, net als schaatsen en roeien, komt zeker van pas bij (bergop) sprinten. Veelzijdigheid voorkomt ook nog blessures mits niet overdreven.

gavirialaphilippe 19 november 2015 om 14:32

Alaphilippe is afwezig door zijn ziekte lijkt me. Gaat een van de speerpunten zijn in Rio

Hakkie2 19 november 2015 om 16:09

@gaviria: of hij mocht niet van zijn team. Maar dat hij zeker een speerpunt is lijkt me helemaal niet zeker. Ze lijken de koers hard te willen maken, blijkt uit eerdere uitlatingen.

Daan° 19 november 2015 om 17:55

@Redactie, het Nederlandse Team is zelfs al in Rio geweest dus ze zijn niet de enige die het serieus nemen! ;)

xistnc 19 november 2015 om 18:09

Als Alaphilippe de ziekte van Pfeiffer heeft, dan is zijn afwezigheid toch niet opvallend?

Dayer Quintana 19 november 2015 om 21:05

Alaphilippe moet nu herstellen, ik zie hem later nog wel aansluiten.

Purito 19 november 2015 om 21:26

Alaphilippe heeft Pfeiffer. Die gaat dit seizoen echt niet meer op niveau geraken. Die hoef je pas in 2017 weer vooraan te verwachten.

Huubi 19 november 2015 om 21:29

Sowieso is juist in de winter andere (duur)sporten doen alleen maar goed. Net andere prikkel voor je lijf, maar je blijft wel bezig. Uren op de fiets zitten doen ze toch wel.

Headlines

Materiaalzone

Populair