Fränk Schleck niet in Parijs-Nice

maandag 2 maart 2015 om 18:17
Fränk Schleck niet in Parijs-Nice

Fränk Schleck gaat niet van start in Parijs-Nice. De Luxemburger is onvoldoende hersteld van zijn zware val in de Ruta del Sol.

“Na tien dagen blessure gaat het stukken beter met mij. Het gaat nu in de goede richting, maar ik ben nog niet 100% hersteld”, schrijft de renner van Trek Factory Racing op Twitter. Hij verontschuldigt zich direct tegenover zijn fans. “Excuses dat ik nu al de bladzijde Parijs-Nice moet omslaan.”

Schleck was twee weken geleden één van de slachtoffers van de grote valpartij in de openingsrit van de Ruta del Sol. De Spaanse rittenkoers moest hij vanwege zijn verwondingen direct verlaten. Sindsdien was hij twijfelachtig voor Parijs-Nice.

Dit artikel delen:

32 Reacties

Contador#N.1 2 maart 2015 om 19:55

Jammer voor schleck

0
dons 2 maart 2015 om 19:58

Ach ja, Frank Schleck. Je leest er al een beetje overheen tegenwoordig. Hij mag ons nog eens verrassen hoor, maar verwachten doe je het niet meer.

0
lrxrl 2 maart 2015 om 20:11

Laatste seizoen nog afraffelen en dan langs Andy achter de geraniums gaan zitten

0
Wim Kruithof 2 maart 2015 om 20:56

Stop de perzen…

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2015 om 21:50

Laat ik dan maar even stellen dat ik ontzettend jammer vind dat de Schlecx van pure smaakmakers naar kanonnenvoer voor flauwe grappenmakers zijn afgegleden zonder dat ik de broeders daarbij iets kwalijk neem. Ik zie ze nog zo tezamen met Contador door de Alpen cruisen, hun vele aanvallen in LBL , Andy’s winst en in de slipstream van Gilbert op het podium daar, met z’n tweeen op het tourpodium, de AGR winnen, op het tourpodium staan, etappes winnen etc etc etc.

Volkomen unieke renners, met hun lucifergestaltes en ingevallen hoofden, sierraden vd sport, uiteraard harde dopegebruikers maar eh, wie niet? Waren ze er maar in 2011 mee gestopt, ik mis ze al tijdenlang maar zal ze nooit vergeten.

0
stoemper 2 maart 2015 om 22:57

Mooi gezegd Romans. De Schlecks, en dan met name Andy, waren een toonbeeld voor de sport. Aanwezig. Sereen. Stijlvol. Speels. En, bovenal, boordevol talent. Andy had nog meer talent in zijn kleine teen dan Froome in zijn hele lichaam, potverdorie! Het grootste talent dat de wielersport sinds Franck Vandenbroucke heeft gekend. Zoals het hoort is zijn loopbaan op enigszins tragische wijze uitgedoofd. Dat is nu eenmaal het lot, nee, wat zeg ik, de plicht, van een wonderkind. Moge de herinneringen blijven. Proost!

0
Blogeend 3 maart 2015 om 00:41

Hallo , dit is mijn eerst post, wat een mooi deelnemersveld overigens in Parijs Nice, ik zie zoveel rappe mensen en tijdrijders daar , ik heb er zin in, ook in de vlakke etappes en tijdritten.

0
RiGHT 3 maart 2015 om 01:25

eens met Romans, maar Stoemper je overdrijft :)

0
Tokstar 3 maart 2015 om 06:54

@stoemper
“zoals het hoort is zijn loopbaan op enigszins tragische wijze uitgedoofd”.
Niet té lyrisch worden he, en vooral niet overdrijven ;)

0
Amigo de Birillo 3 maart 2015 om 07:14

Mooi omschreven stoemper, beetje dramatiek hoort bij het wielrennen. Het waren absolute smaakmakers. Door deze twee knakkers ben ik zelf op de fiets gaan zitten en geniet er nog steeds van. Ik hoop dat Fränk in de tour nog een etappe kan kapen en heel misschien de bollen mee naar huis kan nemen.
Wel jammer dat Parijs-Nice, mede door deze afmelding, een steeds minder deelnemersveld krijgt.

0
Chaba 3 maart 2015 om 10:04

Je zou het bijna vergeten wat de Schlecks gepresteerd hebben. Hoewel het misschien iets te dramatisch wordt verwoord is het wel goed om weer eens herinnert te worden aan die mooie tijden van de gebroeders.

0
Piti18 3 maart 2015 om 10:37

Volledig eens met Romains Vainsteins. Heb genoten van de gebroeders Schleck. De twee momenten wat me nog het meest bijstaan zijn LBL 2011 en de bergetappe in de Tour waarbij zij streden tegen Bertje. Hopelijk zien we dit jaar nog wat terug van zijn klasse. Geloof overigens niet dat hij gaat knechten voor Bauke.

0
Purito 3 maart 2015 om 19:52

Andy Schleck had zeker de uitstraling van een superkampioen, maar qua erelijst stelt het allemaal niet veel voor. Uiteindelijk slechts een grote zege, met LBL. En het was ook niet echt de man die een heel seizoen top was, zeker in zijn laatste grote jaren.

In dat opzicht hebben Froome en Contador natuurlijk bakken meer talent. Of een grotere motor, hoe je het ook wilt noemen.

0
achtpuntzes 3 maart 2015 om 19:59

@ Purito:
er wordt nochtans in de wandelgangen gefluisterd dat Andy de Tour zou hebben gewonnen.
overigens denk ik dat een en ander meer met mentaliteit te maken heeft dan met een grote motor of talent.

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2015 om 20:09

Het heeft evengoed met interesse te maken (voor zover dat niet hetzelfde als mentaliteit). De Schlecks (en dan met name Andy) hebben altijd gepresteerd in de wedstrijden waar zij zich voor boeiden en die het belangrijkst waren. Lekker belangrijk dat de classica huppeldepup en du route du ditendatte er ook nog waren > Ardennen en tour, dat zijn de wedstrijden en daar ga ik rijden als een beest, period.

Daarnaast tel ik sowieso nog 3 geweldige etappezeges in de tour, veel geel tricot en podia. Maar dat zijn dan natuurlijk geen ‘grote zeges’ ;S ? #altijdmaardatgrotezegegezeur

Dan Martin is dus een grotere renner, met 2 grote zeges in monumenten, alsjeblieft zeg.

0
Purito 3 maart 2015 om 20:20

@8.6
Ja die Tourzege beschouw ik natuurlijk niet als een overwinning. Dat begrijp je toch ook wel. Zo wil je toch geen Tour winnen? Ik vond de reactie van Andy destijds ook heel erg netjes.

Er wordt al gauw gezegd dat Andy niet geslaagd is door te weinig mentaliteit. Dat klopt zeker, maar ik denk ook dat hij niet de absolute motor heeft van een Contador om een heel jaar, in alle wedstrijden, om de overwinning mee te doen. Het was toch meer een pieker.

En zelfs met dat pieken, heeft hij Contador toch nooit echt aan het wankelen gebracht. Zelfs in de Tour van 2010 had Contador alles onder controle, ook al was hij verre van super.

@RV
De erelijst is natuurlijk lachwekkend voor iemand met de klasse van Andy Schleck. Hij behoort nog niet eens top de top-15 van zijn generatie in termen van aantal overwinningen en zeges. Laat staan in de gehele historie van het wielrennen.

Veel geel en podia zijn geen overwinningen.

En ja, Dan Martin is duidelijk de meer succesvollere wielrenner. En die zal, i.t.t. Andy, nog meer winnen. En ik vind iemand met meerdere zeges in monumenten inderdaad een grotere renner dan iemand met slechts één grote overwinning.

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2015 om 20:24

De Schlecks hebben gewoon geen eindschot waardoor het lastiger koersen winnen is. Sowieso worden al die wachters dik overschat met hun wielekruiperij en 1 x aangaan (waarvan jouw nick overigens nog wel de meest onderscheidende van is).

Wanneer je monstercoletappes die je als beste wint minder inschat dan op een luie lucky manier GdL binnentikken is dat een klassiek gevalletje scorebordjournalistiek.

0
Purito 3 maart 2015 om 20:33

@RV
Och och, heb ik je op je tere ziel getrapt?

Purito zal de geschiedenis ingaan als een veel succesvollere wielrenner dan Andy Schleck. Dat kan één fantastische prestatie op de Galibier weinig aan veranderen. Rodriguez is een echte liefhebber en uithangbord voor het wielrennen. Hoe hij koerst doet niet ter zake, dat is goedkoop scoren.

Overigens won hij beide Lombardije's solo, dus volgende keer eens een koers bekijken voordat je er een oordeel over velt.

Andy was gewoon een renner die je alleen in de Tour en de klassiekers zag, en de rest van het jaar te lui/matig/iets anders was om daadwerkelijk te presteren. Voor renners die na juli hun seizoen min of meer beëindigen, heb ik veel minder, maar dan ook echt veel minder, respect dan coureurs die top zijn van Oman tot Lombardije.

0
vlek 3 maart 2015 om 20:42

Als die overwinning op de Galibier geen grote overwinning is, dan komt zo goed als geen enkele overwinning die ik de laatste jaren gezien heb in aanmerking voor die benaming.

0
Purito 3 maart 2015 om 20:45

@vlek
Ik zeg toch dat het een fantastische prestatie was? Maar het is ‘slechts’ een ritzege in de Tour. Het is nog altijd geen klassieker, laat staan een monument.

0
vlek 3 maart 2015 om 20:56

Dat was niet slechts een ritzege in de Tour, maar gewoon een monumentale prestatie. Wat mij betreft staat die met gemak op gelijke hoogte van de overwinning in Luik.

0
Purito 3 maart 2015 om 21:00

@vlek
Je kunt dat inderdaad vinden. Maar het is natuurlijk niet zo. Een Tourrit moet altijd worden uitgelegd, Luik-Bastenaken-Luik heeft geen uitleg nodig.

Een monument is altijd hoger in te schatten dan een tourrit, al schud je een solo van 200 kilometer uit je benen.

0
vlek 3 maart 2015 om 21:06
Quote:
Een Tourrit moet altijd worden uitgelegd, Luik-Bastenaken-Luik heeft geen uitleg nodig.

Die lijkt me een discutabele stelling. Wie heeft er uitleg nodig over de grootsheid van die overwinning op de Galibier?

Quote:
Een monument is altijd hoger in te schatten dan een tourrit, al schud je een solo van 200 kilometer uit je benen.

Deze conclusie lijkt me dan ook niet voldoende ondersteund. Ik zou genoeg prestaties aan bijna kanten tegenover elkaar kunnen zetten, waarbij de overwinning in het monument echt niet hoger wordt ingeschat.

0
xistnc 3 maart 2015 om 21:07
Quote:
Purito – 3 maart 2015 om 21:00
Een Tourrit moet altijd worden uitgelegd

‘Galibier’ moet jou worden uitgelegd? Lijkt me niet. Als je aan een willekeurig iemand LBL niet hoeft uit te leggen, dan ‘Galibier’ zeker niet.

0
Purito 3 maart 2015 om 21:11

@xistnc
Ik bedoel dat over een jaar of twintig, er vooral ’tourrit’ staat. Alleen de echte liefhebbers weten meteen dat het een exploot op de Izoard en Galibier betrof.

Luik-Bastenaken-Luik daarentegen.

@vlek
Dan ben je echt een van de weinige die een tourrit hoger inschat dan een monument. Vraag aan elke willekeurige renner wat ze liever winnen, een tourrit of pakweg Ronde van Vlaanderen, dan weet je het antwoord wel.

Ik hoef het zelfs niet goed te onderbouwen. Het is Grote ronde > monument > klassieker genre WP/AGR > grote rittenkoers > tourrit

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone