Francis Mourey onverslaanbaar in Coupe de France

zondag 30 december 2018 om 16:38
Francis Mourey onverslaanbaar in Coupe de France

foto: Photopress.be

Francis Mourey heeft in Frankrijk de laatste Coupe de France-wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ervaren crosser, inmiddels alweer 38 jaar oud, was in een nat Flamanville de betere van Fabien Canal. De derde plaats ging naar Steve Chainel.

In alle veldritten van de Coupe de France, die dit jaar drie wedstrijden telde, bleek Mourey onklopbaar. Hij won namelijk al de openingsmanche in Razès en zette in Pierric ook de tweede wedstrijd in het regelmatigheidsklassement naar zijn hand. Met zijn zege in Flamanville zette hij de kroon op zijn werk. Het is de twaalfde keer dat Mourey dit klassement wint.

Bij de vrouwen was het podium in Flamanville volledig Frans. De overwinning was voor Marlene Petit, voor Marion Norbert Riberolle. De derde plaats was voor wegrenster Juliette Labous.

Dit artikel delen:

4 Reacties

limburgia 30 december 2018 om 17:32

Pakt misschien ook nog punten voor van Aert en Aarts weg in Pontchateau .

Jans Koerts 30 december 2018 om 18:55

Mooie zege voor deze oude krijger!!

mark peeters 30 december 2018 om 20:41

O ja, Aerts en Van Aert dien al in hun briek. In de vorige WB is Moureu op plaats 28 gefinished, na illustere collega’s zoals Sieben Wouters, Stan Godrie en Felipe Orts.
Dit Franse regelmatigheidscriterium stelt echt niks voor.

Verweggistan 30 december 2018 om 18:58

Het leuke in Frankrijk is al die wegrenners in de uitslag: Jaurequi (Ag2r) is 11e de broertjes Turgis 21e en 22e,De La Place ook nog binnen een ronde.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair