Fotoboek The Wolfpack: “Voor alle renners een souvenir voor het leven”
woensdag 24 oktober 2018 om 20:21

Fotoboek The Wolfpack: “Voor alle renners een souvenir voor het leven”

De renners van Quick-Step Floors, de ploeg van manager Patrick Lefevere, omschrijven zichzelf als The Wolfpack. Het team kende een indrukwekkend 2018 met 73 zeges. Fotograaf Sigfrid Eggers kreeg van teambaas Patrick Lefevere een vol jaar toegang achter de schermen. En dat levert een – al zeggen we het zelf – fantastisch fotoboek op. We geven u alvast een unieke inkijk via een aantal leuke beelden.
We kennen onderhand het lijstje met zeges van Quick-Step Floors van het voorbije jaar. Niki Terpstra in de Ronde van Vlaanderen, Bob Jungels in Luik-Bastenaken-Luik, Julian Alaphilippe in de Tour, een pak sprintzeges met Elia Viviani, Fernando Gaviria en de jonge Fabio Jakobsen. “The Wolfpack kwam, zag en overwon”, klinkt het binnen de ploeg.

Het unieke jaar 2018 werd vereeuwigd in een boek met de voor de hand liggende naam The Wolfpack. “Eigenlijk een vervolg op de blik achter de schermen die jullie de voorbije twee jaar al kregen,”, vertelt Lefevere na de voorstelling van het boek in de gebouwen van sponsor Latexco aan WielerFlits. “Twee jaar geleden was er de film One year in blue. Vorig jaar was er de tv-serie op Sporza, waar we bijzonder lovende commentaren voor kregen. ‘Wauw, we wisten niet dat het er achter de schermen zo intens en emotioneel aan toe gaat’, kreeg ik dikwijls te horen. Vandaar dit vervolg. En het is ook nog eens een bewijs dat we niets te verbergen hebben.”

De grens? Geen naakt
Sigfrid Eggers kreeg vrije toegang. “Voor alle duidelijkheid, hij heeft nooit de deur op zijn neus gekregen. Ik heb trouwens de renners bij aanvang van het avontuur hun medewerking gevraagd. ‘Jongens, het zal niet altijd plezant zijn, maar als je een souvenir voor de rest van je leven wil, werk dan mee.’ Dat hebben ze goed begrepen, want het resultaat is fantastisch. Er was maar één grens: geen naakt! Daar zijn andere magazines voor.”

Opmerkelijk: controlefreak Lefevere besliste niet mee in de keuze van de foto’s. “Bewust. Ik wilde me laten verrassen. En ik had een blind vertrouwen in Sigrid en Kannibaal, de uitgeverij van het boek.”

De sigaar van Gilbert
Een greep uit de foto’s krijgt u hieronder te zien. Een van de meest opmerkelijke is echter een portret van Philippe Gilbert en Patrick Lefevere, genomen de avond na Luik-Bastenaken-Luik. Gilbert met een rokende sigaar in de mond, Lefevere met een uitgestoken middelvinger en beiden met een glas wijn in de hand.

Lefevere verduidelijkt: “Na Luik-Bastenaken-Luik wilde ik een feestje. Dat had iedereen verdiend na een supervoorjaar. We zijn met zijn allen naar Gent gereden waar we hebben gevierd. Dan mag een 35-jarige man al eens een sigaar roken. Al zie je op de foto uiteraard niet dat hij er na één centimeter genoeg van had. En die middelvinger? Ik had een afspraak met de fotograaf dat ik – telkens als hij mij wilde fotograferen – ik mijn middelvinger zou opsteken als protest. Omdat het boek niet over mij, maar over mijn renners gaat. Blijkbaar is er toch één in het boek geglipt…”

Deze foto van Gilbert en Lefevere konden we u hier helaas niet meegeven. U krijgt wel een voorsmaakje via een aantal andere beelden. Onder de foto vindt u telkens een kort woordje uitleg. Voor de volledigheid: het boek is uitgegeven door Kannibaal, kost 35,50 euro en is te koop in de betere boekhandel.

Foto’s onder: ©Sigfrid Eggers

Alle ‘blijvers’ bij Quick-Step Floors waren op post bij de boekvoorstelling – foto: Sigfrid Eggers

Dries Devenyns na de Omloop Het Nieuwsblad – foto: Sigfrid Eggers

Philippe Gilbert in de douches van de piste van Roubaix – foto: Sigfrid Eggers

Julian Alaphilippe op de Champs Elysées, na het behalen van de bolletjestrui – foto: Sigfrid Eggers

Julian Alaphilippe tijdens een inspanningstest – foto: Sigfrid Eggers

Euforie bij dokter Yvan Van Mol na Julian Alaphilippes zege in de Waalse Pijl – foto: Sigfrid Eggers

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2018 20:37
Zie Patje glunderen, schitterend toch.

Verder zijn twee van de zes naaktfoto's. En op de laatste staat ook een naakt manspersoon.. ik lees da daar de grens lag...
    24 oktober 2018 22:19
    Wordt dat tegenwoordig al als naakt gezien?
    24 oktober 2018 22:27
    In Ahja zn optiek mss. Ga eens een dagje naar het strand zou ik zeggen..
24 oktober 2018 21:00
Wat een heerlijk team is dit toch
    24 oktober 2018 21:19
    Een van de beste, of zelfs het beste ooit
24 oktober 2018 22:45
Alleen dat Wolfpack- gedoe is tenenkrommend....
    25 oktober 2018 00:12
    Vindt jij. Ik vind het wel prima
    25 oktober 2018 00:48
    Vind zonder t wielerfan.
    Dat terzijde.. eens met Polleke.. beetje sneu.
    25 oktober 2018 01:21
    Wat een treurige boel dat ze zichzelf die naam geven. Als je zoiets verdient prima, maar dit komt meer over als aandacht tekort. En nog irritanter vind ik het geforceerde gebruik ervan door de redactie.
    25 oktober 2018 12:04
    Typisch Belgisch, iedere nationale sportploeg krijgt daar tegenwoordig een dierennaam m.u.v. de Rode Duivels uiteraard.
    25 oktober 2018 12:23
    Reusjen precies. Laat Calimero’s maar eierdoppen, maar WF behoort objectiviteit na te streven. Maar ze zijn kennelijk fan, of in ieder geval bepaalde redacteurs.
    25 oktober 2018 20:44
    Wat een onzin dat zelfbenoemde "Wolfpack". Als je jezelf zonodig een "geuzennaam" wilt geven denk ik dat "the LaminateLayers" een naam is die de lading beter dekt. Onder leiding van de "SuperLayer" Patrick Lefevere, ook dat nog.
25 oktober 2018 06:33
“Als je zoiets verdient prima” .... Euhhhh hoeveel overwinningen hadden ze ook alweer? Of moet je een Nobelprijs winnen ofzo?

Ik vind het ook dikke prima. Trekkie van Frequencerz & Tartaros - Wolfpack om de koers aan te vangen. Lekker hoor! De sfeer daar moet geweldig zijn.
    25 oktober 2018 08:43
    Als je het verdient hoef je jezelf geen naam te geven, dat wordt dan voor je gedaan door fans of media.
25 oktober 2018 09:58
Eerlijk is eerlijk de Belgen brengen schitterende wielerboeken uit in vaak mooie uitgaven. Enige nadeel: de prijs voor een Belgisch boek ligt vaak enorm hoog.

Heb bijv ook die biografie van VDB, Cancellara en het huldeboek van Boonen, maar je bent al snel 3 tientjes kwijt. Maar goed in mijn wielerbibliotheek mag deze ook niet ontbreken.

Hoop ook dat het nieuwe boek van Geraint Thomas in het Nederlands vertaald gaat worden. En Denen Lars Bak en C.A.. Sørensen hebben een boek uitgebracht alleen in het Deens vooralsnog. Vooral Bak als jarenlang renner van de Belgische lotto zou toch best in het Nederlands op de markt kunnen komen.

Reacties zijn gesloten.