Formolo spreekt kritiek tegen: “Pogacar heeft geen zwakke ploeg”

maandag 5 juli 2021 om 18:34
Formolo spreekt kritiek tegen: “Pogacar heeft geen zwakke ploeg”

foto: Cor Vos

Davide Formolo heeft na afloop van de bergetappe naar Tignes gereageerd op de kritiek aan het adres van UAE Emirates. “Mensen blijven zeggen dat Tadej Pogačar vaak alleen gelaten wordt en dat we een zwakke ploeg hebben, maar dat is niet waar”, aldus de Italiaan tegen Cyclingnews.

In de eerste week zette Pogačar zijn ploeg al meerdere keren op kop. “We waren de enige ploeg die gecontroleerd heeft in die etappe van 250 kilometer. We reden toen met zeven man tegen een kopgroep van 25 renners. Men zei dat die aanval de Tour op zijn kop zou zetten, maar we hielden alles onder controle. Zo slecht zijn we echt niet”, zegt Formolo.

“En op weg naar Tignes waren we opnieuw aanwezig. Iedereen deed zijn werk om de koers te controleren, een goed tempo te rijden en Tadej te beschermen”, gaat de klimmer verder. “Hardrijders als Bjerg, Laengen en Costa deden veel werk, net als Hirschi. Daarna waren Majka en ik er ook nog. Door de valpartij van Brandon McNulty kwamen we iemand tekort en dus besloot ik langer te werken in de vallei.”

Op de slotklim naar Tignes kwam Pogačar wel alleen te zitten, maar desondanks pakte de geletruidrager tijd op de concurrentie. “Zijn kracht is dat hij 22 jaar is, zorgeloos koerst en houdt van de fiets. Het ziet er allemaal makkelijk uit voor hem, dus het is een genoegen om voor Tadej te werken. Hopelijk help ik hem naar zijn tweede Tourzege”, zegt Formolo.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Turtlehead 5 juli 2021 om 18:38

Hij heeft gelijk.

Het is overigens maar van weinig belang. Alleen als je veel tegenstanders hebt, doet je ploeg er echt toe.
Vorig jaar was de ploeg echt wel matig, en toen won Pogi ook.

0
Romāns Vainšteins 5 juli 2021 om 18:44

Formolo is gewoon geweldig in steun voor Pogacar dit seizoen.

0
Ronellenfitsch 5 juli 2021 om 20:35

Formolo is er wel op de cruciale momenten, regenrit Tirreno, LBL, Tour. Bleek wat lastig te combineren met Giro voor eigen rekening …

0
Petje 5 juli 2021 om 18:47

En trouwens, ze zijn de controles altijd voor, zie geschiedenis

0
lampje 5 juli 2021 om 20:09

Misschien zijn we iets te gewend geraakt aan de luxeknechten van Roglic, zoals Kuss en Bennett, die in het verleden ook nog top10-15 reden na het helpen van Roglic. Of de treinen van Ineos die tot halverwege de slotklim de boel opschudden. Dat soort volk heeft Pogi niet, maar zijn team is prima hier.

Volgend jaar nog sterker met een betere McNulty en wellicht Bennett.

0
Dikke vrouw 5 juli 2021 om 20:27

En soler en almeida

0
Landeirovic 5 juli 2021 om 20:21

Prachtig om hem te zien knechten en dan dat gezicht hoe hij zich in de pleuris rijdt knap!

0
peervaneynthoven 5 juli 2021 om 23:08

Inderdaad de MO ploegen doen het ver boven verwachting. UAE met een fantastische Pogacar en knechten die niet uitgeknecht raken.Vooral bergop niet op de stijle stukken. Opvallend de geweldige “steunpilaar” zowel bergop als op het vlakke Mikel Bjerg, onuitputtelijk voorwaar. Ook Colbrelli doet dingen die ik hem, vooral bergop, nog nooit heb zien doen. Dit in navolging van Padun, Maeder en in iets minder mate Theuns en Mohoric. Ik denk dat indachtig de reklamespotjes van Petje Pietamientje en Pieter van de Hoogenband er in de winter veel boterhammetjes met pindakaas zijn gegeten in Manama, Abu Dhabi en Dubai.

0
mattje123 6 juli 2021 om 07:09

Nee dat komt omdat ze vroeger als kind net als obelix in de ketel met toverdrank gevallen zijn ;)

0
Scott Sunderland 6 juli 2021 om 01:43

Ik was wel onder de indruk van Bjerg hoor en Formolo was ook prima. Majka lijkt me nog niet in supervorm. Hij zou het langste van allemaal bij Pogacar moeten kunnen blijven, maar misschien gaan we dat in de Pyreneeën zien.

0
heuvelcolombia 6 juli 2021 om 02:08

En dat zonder De la Cruz en Polanc

0
lampje 6 juli 2021 om 07:28

DLC ipv Hirschi had niet misstaan, maar Hirschi moest waarschijnlijk vanwege clausule in contract.

0
Mystery Rider 6 juli 2021 om 06:07

Ik vind dat ze het vrij goed doen, ze zijn ook al met een paar renners zwaar gevallen.

De tour is nog maar een week oud en ze staan ruim aan de leiding, vanaf nu kunnen ze in controle modus gaan en daar hebben ze duidelijk de juist jongens voor geselecteerd.

In de laatste week zie ik Hirshi zelfs nog voor een overwinning gaan als de gele trui veilig is gesteld!

Het is net leuk dat tot dusver er geen overdonderende machtsontplooiing is van 1 team zoals vorig jaar Jumbo deed en de jaren daarvoor Sky/Ineos.

Ik heb tot dusver met volle teugen genoten van de Tour en kijk uit naar de volgende twee weken!

0
Henk van Bouw 6 juli 2021 om 08:54

Mede door valpartijen moet ik toegeven maar de tour is in wat? 10 jaar niet zo zwak geweest wat bezetting voor het klassement betreft. Enkel de tour die Nibali won denk ik maar dat was wederom vanwege valpartijen.
De tour is mooi maar dan vooral vanwege de etappes, het klassement stelt geen hol voor.

0
ThorHushovd 6 juli 2021 om 09:35

Voorgaande jaren kon Majka gewoon met de beste 5 mee omhoog, hij heeft zijn draai of vorm duidelijk nog niet gevonden. Vermoedelijk zou hij de last man standing moeten zijn voor Pogi en dus valt het op dat er weinig hulpers zijn als het de slotklim betreft.

Dus dat de hele ploeg buitengewoon presenteert slaat nergens op. Dat ze het beroerd doen, slaat ook nergens op: dus eens met Formolo. Ze doen het gewoon netjes.

0
Edwin Jansen 6 juli 2021 om 12:01

Het lijden van Davide is bijna poetisch om naar te kijken. Je ziet hem om zijn moeder roepen. Natuurlijk reageer je dan fel als dat bekritiseerd wordt. Vooral als Italiaan, die zijn sowieso gevoelig voor ‘gevoeld onrecht’.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone