Floris De Tier na aanval op Cauberg: “Als je het niet probeert, weet je het nooit”

Door , zondag 15 april 2018 om 20:05

Een van de meest opvallende gebeurtenissen in de finale van de Amstel Gold Race, was de splijtende demarrage van Floris De Tier tijdens de laatste passage van de Cauberg. De 26-jarige Belg van LottoNL-Jumbo sloeg direct een heel gat. “Ik moest dat alleen bekopen op het klimmetje dat daarna kwam”, baalt De Tier na afloop voor de camera van WielerFlits.

Slecht gevoel
“Het viel een beetje stil op de Cauberg”, kijkt de Vlaming terug. “De ploegleiderswagen en Robert Gesink hadden me net daarvoor gezegd dat als ik nog over had, ik moest proberen aan te vallen. Ik denk wel dat het een goed moment was, maar ik moest het bekopen op het klimmetje dat daarna kwam. Maar als je het niet probeert, weet je het nooit”, aldus De Tier, die de gehele dag een slecht gevoel had. Hij eindigde uiteindelijk als zestiende.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

20 Reacties

Zjoske 15 april 2018 om 20:18

Dat slechte gevoel de hele dag verklaart dat hij op een gegeven moment bidons aan het halen was.

ikbenprocycling 15 april 2018 om 21:02

Ik dacht even dat hij nog de oude finale in zijn hoofd had

kelderfan 15 april 2018 om 21:48

Een slecht gevoel en dan toch nog na het halen van de bidons 16e. worden in een toch goed bezet veld, lijkt mij niet verkeerd.

moa 15 april 2018 om 22:32

Dan waren er nog 6 die beter hun mond hadden open gedaan om te zeggen dat de benen niet ok waren.

ghostwriter 15 april 2018 om 22:36

Hopelijk wordt De Tier in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik als co-kopman van Gesink aangesteld.

kelderfan 15 april 2018 om 22:45

Lijkt mij een goed idee om Floris De Tier ook een beschermde rol te geven.
Hij rijdt dan weer met Kruijswijk en dat ging in de Ruta ook prima.

Scott Sunderland 15 april 2018 om 23:39

Prima renner voor deze ploeg. Dit was wel een goede aankoop. In tegenstelling tot Van den Broeck, Lobato, Boom, Olivier, Vermeulen en Battaglin…

oscarito1908 16 april 2018 om 00:03

Juist MOA, onbegrijpelijk. Bijzonder slechte communicatie. Geef die jongen een beschermde rol.

castelinni 16 april 2018 om 00:30

Ja zonder groot budget js het natuurlijk altijd wel gokken. Maar gelukkig waren roglic bennet groenewegen en van poppel ook redelijk goede aankopen

GroteSmurf 16 april 2018 om 01:59

@Youri bedankt voor je mooie interviews :)

Jean Dumas 16 april 2018 om 06:57

Probleem van TLJ is dat ze zich altijd richten op de grote wedstrijden, maar zonder Roglic hebben ze hier niets te zoeken. De Tier en Lindeman zouden minstens de kans moeten krijgen een Volta te winnen.

sooike 16 april 2018 om 09:34

TLJ is een Nederlandse ploeg. Zou het niet te overwegen zijn om in de enige Nederlandse topwedstrijd je sterkste team in te zetten en dat b.v. ten koste laten gaan van een rondje door het Baskenland, waarvan niemand nog wakker ligt van de zege van Roglic ? Hij zou een serieuze kandidaat zijn geweest voor het podium in het land van de hoofdsponsor. Wat wil een ploegleiding en zeker een sponsor nog meer ?

Youri IJnsen 16 april 2018 om 10:25

@Grote Smurf
Geen dank, met ontzettend veel plezier gedaan! Zonder de rolverdeling met Maxim, was dat niet gelukt. Zal de complimenten delen ;)

Spinergy 16 april 2018 om 10:25

Waterdrager beste TLJ renner in de uitslag. Kopmannen overschat?

ghostwriter 16 april 2018 om 13:00

@sooike
Hahaha, je wordt steeds vreemder man. Het winnen van de Ronde van het Baskenland bagataliseren omdat een wielrenner van LottoNL heeft gewonnen. Noem mij eens alle klassiekers waarin Roglic serieus voor het podium heeft meegestreden. Hij is een wereldtopper qua rijden van kleine rondes en dus moet hij zich daar op richten. LottoNL richt zich niet op de klassiekers, dat is een keuze waar je het niet mee eens kan zijn maar wel eentje die tot nu toe goed uitpakt voor de ploeg.

tetedelacourse 16 april 2018 om 13:02

Verrassend goed gereden van de Tier. Als hij die slechte benen niet had gevoeld, had hij denk ik geen bidons moeten halen.

@sooike: het staat je wellicht niet aan, maar Wat TLJ met Roglic doet heet beleid. Eerst een grote jongen worden in de rondjes van een week met een tijdrit. Je beschuldigt TLJ er regelmatig van geen beleid te hebben, maar zo te lezen maakt beleid je weinig uit. Als er maar in de Amstel gestart wordt toch?

Mwielerfan 16 april 2018 om 13:56

Toch is de gedachten van sooike niet zo gek. Er zijn de rest van het jaar ook Week rondes en de nlse pers heeft 5x meer aandacht voor een 7de plek van ltj in agr dan een overwinning op de wereldtop in baskenland.

sooike 16 april 2018 om 22:54

@tetedelacourse Ik bekritiseer juist het beleid van TLJ of is je dat ontgaan? Heb je de geringe publiciteit over de zege van Roglic gezien? Ik vind dat je als Nederlandse ploeg zo sterk mogelijk voor de dag moet komen in de enige Nederlandse klassieker en b.v. de hoofdsponsor zal dat met me ens zijn. Als De Tier je best geklasseerde renner wordt, heb je in je beleid een foutje gemaakt, is mijn bescheiden mening.

tetedelacourse 17 april 2018 om 09:35

@sooike: Nagoed, op mij komt het over dat je TLJ ook regelmatig bekritiseerd met "gebrek aan beleid". Het is nogal makkelijk scoren als je steeds een andere kant kiest om TLJ te bekritiseren. De ploeg heeft tot aan de Rabobank jaren terug nog nooit Baskenland gewonnen, maar jij weet er iets negatiefs van te maken. Het lijkt op succesvol beleid met de ontwikkeling van Roglic als exponent

Als jij denkt dat de hoofdsponsor het met je eens is, waarom heeft die dan net verlengd? En meer budget beloofd? De hoofdsponsor laat op hoofdlijn juist zien het oneens te zijn met je. En ik snap wel waarom ook. Heb je de aandacht voor TLJ bij de Amstel wel gezien? Voor Gesink? Voor Lindeman? Voor Tankink? Voor de Tier? Jij denkt blijkbaar dat Roglic voor nog meer had kunnen zorgen? Maar weet jij dan ook de waarde van die paar % extra media aandacht voor de Jumbo? Welke supermarkt heeft er afgelopen zondag meer mediawaarde gescoord dan Jumbo?

Vind ik dat TLJ het dan goed gedaan heeft in de Amstel? Mwah, niet boven of onder verwachting. Ik vind de Tier in het verlengde van Roosen een lichtpuntje, dus als dat beleid ook talentontwikkeling inhoudt (en dat doet het), dan is dat nog niet zo heel verkeerd. Het is ook niet realistisch is als TLJ zegt: we nemen in ons beleid op dat Roglic moet in 1 jaar alles moet kunnen? En gezien de winst in Baskenland hebben zo ook geen heel foute keuze gemaakt met hem.

ghostwriter 17 april 2018 om 12:29

@sooike
Roglic heeft nog nooit top 20 gereden in een eendaagse wedstrijd maar gelukkig weet sooike beter dan de ploegleiding van LottoNL dat het beter was geweest om hem de Amstel Gold Race te laten rijden in plaats van hem de Ronde van het Baskenland te laten winnen. Trouwens over welke geringe aandacht heb je het in betrekking met de overwinning van Roglic? Ik heb elke dag van die ronde een bericht over Roglic gezien op NOS.nl, Nu.nl, de Telegraaf, etc..

De sponsoren zullen sowieso tevreden zijn dat de ploeg net als vorig jaar een WorldTour kleine ronde heeft gewonnen en de ploeg dit jaar inmiddels al op 10 overwinningen staat. Dat de sponsoren van de ploeg het niet met je eens zijn heeft Jumbo wel bewezen door het contract met de ploeg met een aantal jaar te verlengen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de relatie tussen de ploeg en hun sponsoren.

Ik denk dat er andere ploegen (en sponsoren) zijn die met veel meet ontevredenheid terugkijken naar de Amstel Gold Race. Sunweb (zowel ploeg als sponsor) zal bijvoorbeeld niet blij zijn dat één van hun twee absolute kopmannen (Matthews) maar 24e werd en daarmee de beste van zijn ploeg was. In tegenstelling tot LottoNL maakt Sunweb van de klassiekers namelijk wel een hoofddoel. Ook Sky zal zich afvragen wat al hun duurbetaalde kopmannen aan het doen zijn gezien hun prestaties in de kasseienklassiekers en deze eerste heuvelklassieker.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.