Florian Sénéchal twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

vrijdag 10 september 2021 om 11:11
Florian Sénéchal twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Florian Sénéchal zal ook in 2022 en 2023 uitkomen voor Deceuninck-Quick-Step. De 28-jarige Fransman heeft zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis. “Ik heb grote ambities voor de komende jaren”, laat Sénéchal weten in een persbericht.

De snelle klassiekerrenner had als kind de droom om op een dag voor de sterrenformatie van Patrick Lefevere te rijden. “Het feit dat ik nu voor Deceuninck-Quick-Step koers en dat nog twee jaar mag doen, samen met mijn geweldige ploeggenoten en stafleden, is gewoon geweldig. Ik koester grote ambities. Ik wil de komende jaren nog beter worden, de ‘Wolfpack’ helpen in het behalen van nog meer zeges en ik wil ook zelf een belangrijke klassieker winnen.”

Sénéchal was dit voorjaar de regelmaat zelve. De sterke Fransman werd tweede in de Clásica de Almería, zevende in Omloop Het Nieuwsblad, derde in de Bredene Koksijde Classic, tweede in de E3 Saxo Bank Classic, negende in Dwars door Vlaanderen en negende in de Ronde van Vlaanderen. In het najaar was hij in de Vuelta a España dan weer belangrijk als sprintloods voor Fabio Jakobsen, maar won hij zelf ook een etappe met aankomst in Villanueva de la Serena.

Lefevere is blij met een langer verblijf van Sénéchal. “Florian is een geweldig lid van de ‘Wolfpack’ en zijn ontwikkeling is duidelijk te zien. In de voorbije Vuelta liet hij zien dat hij ook grote koersen kan winnen. Florian weet dat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen.” Eerder verlengde Deceuninck-Quick-Step ook al de contracten van onder meer trouwe helpers Dries Devenyns en Pieter Serry, hardrijder Rémi Cavagna en Jannik Steimle.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Murcia 10 september 2021 om 11:18

Netjes gedaan door Patrick, hij heeft van de ‘grotere’ namen nu bijna iedereen kunnen behouden. Volgens mij hebben alleen Ballerini, Cavendish, Bagioli, Stybar en Honore (nog) niet bijgetekend.

blix 10 september 2021 om 11:22

Denk niet dat Stybar zal blijven. Lijkt me een mooie renner voor Alpecin-Fenix. In het voorjaar en de Tour Mathieu ondersteunen, en in de winter lekker crossen.

En aub WielerFlits: doe eens iets aan die problemen bij het plaatsen van reacties nadat je net bent aangemeld. Uit armoede moet ik me opnieuw af-en aanmelden, want anders kan ik geen reactie plaatsen…

Thoin 10 september 2021 om 13:00

Gewoon pagina refreshen helpt steeds bij mij :)

Steven_E 10 september 2021 om 13:09

Ik zie Stybar wel naar Trek gaan. Kunnen nog wel wat volk gebruiken voor het voorjaar, en kan in het veld uitkomen voor Baloise.

zietemgaan 10 september 2021 om 13:09

Jawel: Bakala is eigenaar van de ploeg ;)

Alfons Haavers 10 september 2021 om 11:30

Dit lijkt me typisch zo’n renner die bij een team als pakweg Cofidis volledig was weggedeemsterd. Idem voor Cavagna.

Goeie renners, maar die vooral binnen het sterke collectief van DQS af en toe in de positie komen om ook zelf te scoren en verder heel belangrijk zijn voor de ploeg. Geen renners die je ergens absolute kopman moet maken.

Massimo Bataille 10 september 2021 om 13:09

Ik denk dat Senechal in elk team wel als (mede)kopman kan uitgespeeld worden voor de klassiekers. Ik denk ook wel dat het moeilijk zou zijn voor hem om grote overwinning te behalen, omdat er wel altijd iemand sterker/sneller zal zijn. En bij Quickstep heb je bijna altijd wel het overtal van renners die de boel lam kunnen leggen.

Cavagna is vooral een Tijdrijder en hardrijder/aanvaller. Ik zie hem die rol wel bij elk team vervullen. Is niet direct de renner die vanaf km0 op kop moet rijden bij quickstep.

Chasse_patate 10 september 2021 om 11:44

Jammer had hem heel graag ergens anders zien rijden. n

Romāns Vainšteins 10 september 2021 om 11:48

Sénéchal bij QS past als een handschoen, handige toffe en betrouwbare coureur die zowel excelleert in klusjes opknappen en ook zelf als agressieve kaart gespeeld kan worden.

Michelangelo 10 september 2021 om 12:03

Goede coureur die in basis prima past bij DQS.

Ik ben overigens wel benieuwd in hoeverre hij zijn eigen ambities ook kan waarmaken. In de grote ronden zal hij vooral in dienst moeten rijden van de sprinters lijkt me (zie Vuelta). En in het klassieke werk moet hij vooral zorgen dat hij niet zelf de dupe is van de wolfpack tactiek; met zijn snelle benen opgesloten zitten in de tweede groep, omdat er vooraan iemand van het type Lampaert / Asgreen / Alaphillipe mee is. Want dat is hem best vaak overkomen.

Waarbij het overigens de vraag is of hij het zelf wel kan afmaken in een kopgroep tegen de echt straffe mannen, of dat hij net dat niveau niet heeft (ik herinner me nog hoe hij door VDP uit de wielen werd gereden in de Binckbank tour, terwijl dat niet eens de bedoeling was van Mathieu).

Romāns Vainšteins 10 september 2021 om 13:41

Sénéchal is ook een handig coureur die als lijfwacht uit de voeten zou kunnen voor jouw bloedgabber REV en daarnaast ook nog eens een vrij dapper en mondig figuur. Ideale teamgenoot voor in de gele tourequipe.

Michelangelo 10 september 2021 om 14:03

Helemaal eens RV. Perfecte renner om Evenepoel in de achterzak te stoppen in het peloton. Maar ook dat is “in dienst van” en niet voor eigen kans.

Echter wie weet is dat het ook wel gewoon voor Senechal… en moet ie genoegen nemen met dit soort hele belangrijke bijrollen, hopend dat hij af en toe toch in de gelegenheid is/komt om zelf iets leuks te doen. Ook die moeten er zijn in het peloton, en daar is helemaal niks mis mee.

Melkzuur 10 september 2021 om 14:59

Goed voor DQS dat ze een groot deel van hun sterkhouders kunnen behouden. Zijn er geruchten over nieuwkomers bij de ploeg? Want het blijft toch redelijk stil daaromtrent.

lo squalo dello Stretto 10 september 2021 om 15:50

Geen idee. Ze hebben echt wel klimknechten nodig want met deze groep gaat Evenepoel het niet redden in de grote rondes.

Melkzuur 10 september 2021 om 17:03

Inderdaad. Geef hem twee ervaren mannen zoals Castroviejo en Kwiatkowski, en het ziet er al vele keren beter uit. Dure mannen weliswaar, maar als Lefevre het meent dat hij met Evenepoel een grote ronde wil winnen, zal er toch geld moeten rollen.

Murcia 10 september 2021 om 17:16

Door nu al aan te kondigen dat Remco volgend jaar niet de Tour gaat rijden kan Patrick het zich veroorloven om de AK plannen wat langer in de koelkast te laten liggen. Met de huidige klimmers kun je een coureur die een grote ronde wil winnen niet opzadelen. Vansevenant heeft potentie maar moet nog veel ervaring opdoen, Knox is te licht bevonden en een Masnada gaat nooit dat type renner worden die een AK man nodig heeft. De topknechten die er meteen staan zijn denk ik te duur voor DQS nu. Prioriteit zal zijn om naast Fabio twee sprinters te behouden (Davide en Cav) of nieuwe aan te trekken.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone