Trouwe helper Dries Devenyns (38) nog een jaar bij Deceuninck-Quick-Step

vrijdag 3 september 2021 om 11:20
Trouwe helper Dries Devenyns (38) nog een jaar bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Dries Devenyns zal ook in 2022 uitkomen voor Deceuninck-Quick-Step. De inmiddels 38-jarige Belg heeft zijn aflopende contract verlengd met één seizoen. Devenyns is al jaren een belangrijke pion binnen de ploeg van Patrick Lefevere.

Devenyns reed eerder al van 2009 tot en met 2013 voor Quick-Step en keerde na kortstondige avonturen bij Team Giant-Shimano en IAM Cycling weer terug bij de formatie van Lefevere. De ervaren renner is inmiddels alweer bezig aan zijn vijfde opeenvolgende seizoen voor Deceunick-Quick-Step. Binnen de ploeg wordt Devenyns gewaardeerd als wegkapitein, ‘teamplayer’ en trouwe luitenant van kopmannen als Julian Alaphilippe en Mark Cavendish.

Veel ervaring 
Devenyns is al enkele jaren zeer close met Alaphilippe en speelde een belangrijke rol bij heel wat overwinningen van de Fransman. “Dries is een geweldige gozer die altijd met beide voeten op de grond staat. Hij beschikt bovendien over heel veel ervaring. Hij kan goed klimmen, maar is ook in staat om op kop te rijden in het peloton. Hij is er altijd voor zijn kopmannen en het is geweldig dat we nog een jaar op hem kunnen rekenen”, aldus Lefevere.

Ook Devenyns is blij met zijn contractverlenging. “Ik voel me goed binnen de ploeg. Ik werk samen met geweldige ploeggenoten en stafleden en ik heb in al die jaren zoveel mooie dingen meegemaakt. We gaan in elke wedstrijd voluit en ik probeer mijn bijdrage te leveren. We gaan zien wat de toekomst brengt, maar eerst wil ik volgend jaar weer genieten van en met deze ploeg.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 3 september 2021 om 11:36

Natuurlijk blijft de boezemvriend van Julian, en belangrijker nog hij is een renner met kwaliteit ook nu nog op zijn 38e. Super knecht die altijd op de afspraak is.

Maartensmits 3 september 2021 om 12:14

Nuttige teamspeler, logische verlenging.

Quintenri 3 september 2021 om 12:19

Superknecht die altijd op de afspraak is, maar een karakter dat niet echt positief te noemen is. Als hij eens geïnterviewd wordt, is hij altijd bitsig en aanvallend en ziet hij er nooit blij uit. Geen fan van zijn persoonlijkheid jammer genoeg.

Verder begrijp ik ook niet waarom hij telkens weer weigert om mee te doen aan kampioenschappen (WK’s en EK’s) omdat hij niet voor een nationale ploeg wil rijden. De uitvlucht is dan dat hij niet ‘tegen’ Alaphilippe wil rijden. Als iedereen zo zou denken, zouden er niet veel aan de start staan van een WK. Dan kan WVA niet ‘tegen’ Roglic rijden, Hirschi niet ‘tegen’ Pogacar, een Tim Declercq ook niet tegen gelijk welke wolf…

Scott Sunderland 3 september 2021 om 12:45

Terecht ! Verder geen woorden nodig.

Michelangelo 3 september 2021 om 13:19

Prima keuze.

Ik denk dat de Evenepoel trein uiteindelijk nog 1 of 2 van dit soort Devenyns types gaat nodig hebben: ervaren renners, die goed bergop kunnen, en weten dat ze zelf als kopman tekort komen. Types als Gesink, wie weet na deze Vuelta ook Kruijswijk, of misschien wel een Laurens de Plus die het als kopman niet heeft waargemaakt, maar wel gewoon weer lekker wil fietsen bij een goede ploeg. En niet de Almeida-types, die ook voor zichzelf nog alles te bewijzen hebben.

Overigens kan Devenyns bij mij niet veel verkeerd doen. Heb tijdens de RVV met de camper een nachtje mogen kamperen bij hem op de oprit. Zelf was hij toen niet thuis vanwege Baskenland… Dus gun hem deze verlenging van harte!!

wimvl 3 september 2021 om 14:24

Top renner met de juiste mentaliteit

Turtlehead 3 september 2021 om 19:09

Ik vroeg me even af wie Dries zijn trouwe helper was, maar toen begreep ik het.
Een jaar per keer, zo gaat dat bij Ome Pat.

Headlines

Materiaalzone

Populair