FlitsAnalyse NK wielrennen 2019: “Saai NK met mooie winnaar”

zondag 30 juni 2019 om 22:27
FlitsAnalyse NK wielrennen 2019: “Saai NK met mooie winnaar”
Podcast

Op het NK wielrennen in Ede werd een massasprint verwacht; die kwam er ook. Renners maken nog altijd de koers, maar er was vandaag geen eer te behalen. Negen renners probeerden het nog, maar uiteindelijk was het Fabio Jakobsen die de slimste én de snelste was.

In de FlitsAnalyse blikken Maxim Horssels en Youri IJnsen terug op de nationale titelstrijd. Het feit dat na afloop het incident tussen Ramon Sinkeldam en Danny van Poppel het gesprek van de dag werd, tekent misschien de amusementswaarde van het NK 2019. In deze FlitsAnalyse behandelen we een aantal opvallende zaken, zoals het (onveilige) parcours, de koerstactieken en het wedstrijdverloop met als oordeel…

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wonder Ponder 30 juni 2019 om 23:08

Het parcour was echt ruk, toen ik hoorde dat het NK hierna toe kwam, dacht ik meteen leuk. Er waren zoveel betere en mooiere parcours mogelijk. Daarnaast waren er inderdaad niet veel toeschouwers geen idee vanwaar dit zo was.

girardengo 30 juni 2019 om 23:26

Het parcours was niet het optimale parcours in deze mooie omgeving. Helemaal mee eens. Wat betreft de publieke belangstelling kan ook heel goed de lengte (25,2 km) van het parcours hebben meegespeeld. Je ziet de renners gewoon te weinig langskomen. Daarnaast vind ik dat toprenners een verantwoordelijkheid hebben om het kampioenschap op peil te houden, in de eerste plaats door niet af te zeggen. Het kan bijna niet anders dan dat het ontbreken van een groot deel van de top veel bezoekers heeft gekost. Het kan ook gevolgen hebben voor de bereidwilligheid van organisatoren. En dan zijn er nog die rupsen (ik heb er geen gezien).

Jelle 1 juli 2019 om 02:02

Wat betreft het aantal toeschouwers. Ik ga normaal altijd met mijn vader en moeder gezellig een weekend naar het NK dit jaar zijn we echter niet geweest voor ons was de belangrijkste reden om niet te komen de lengte van het parcours. We hadden geen zin het hele weekend aan het parcours te hangen en de renners maar af en toe voorbij te zien komen. Normaal doen we een rugzak om en gaan een rondje langs het parcours lopen maar daar was deze ronde gewoon te lang voor.

Headlines

Materiaalzone

Populair