Flinke tegenvaller voor Jumbo-Visma: Benoot moet passen voor Luik-Bastenaken-Luik

zondag 24 april 2022 om 09:58
Flinke tegenvaller voor Jumbo-Visma: Benoot moet passen voor Luik-Bastenaken-Luik

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma moet het vandaag in Luik-Bastenaken-Luik doen zonder Tiesj Benoot. De Belgische schaduwfavoriet ‘voelt zich niet lekker’, zo laat zijn werkgever Jumbo-Visma weten via social media.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Wat Benoot precies mankeert, is voorlopig nog onduidelijk. Een laatste coronatest bij de 28-jarige klassiekerspecialist gaf een negatief resultaat. Door de afmelding van Benoot begint Jumbo-Visma met zes (in plaats van de gebruikelijke zeven) renners aan de 108e editie van Luik-Bastenaken-Luik.

De afwezigheid van Benoot is een flinke aderlating voor Jumbo-Visma. De Belg is dit voorjaar uitstekend op dreef, zo werd hij in aanloop naar La Doyenne derde in de Amstel Gold Race en elfde in de Waalse Pijl, en was dan ook een gevaarlijke outsider voor de overwinning in Luik. Benoot had eventueel ook een sleutelrol kunnen vertolken voor kopman Wout van Aert en Jonas Vingegaard.

Jumbo-Visma, dat eerder ook al Primož Roglič zag afhaken voor de heuvelklassiekers, rekent vandaag in Luik-Bastenaken-Luik op Van Aert, Vingegaard, Sepp Kuss, Sam Oomen, Timo Roosen en Jos van Emden.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Marik 24 april 2022 om 10:06

Oeh dat is een aderlating voor Van Aert.

0
paul s 24 april 2022 om 10:46

Ook wel voor Bennoot

0
jooprioolpijp 24 april 2022 om 10:19

I woke up this morning
And I didn’t feel so well
Yeah, I’m under the spell
Of the Jumbo Visma blues

Da’s inderdaad een aderlating, ik denk niet WvA er nu mee wegkomt te zeggen ‘ik heb geen team, gaan jullie ‘m maar halen’.

0
Kopinkas 24 april 2022 om 10:20

De kaarten worden opnieuw geschud. Benoot was in mijn ogen JV’s troefkaart.
En bij afwezigheid van Pogacar wordt UAE net zoals Bahrein een sterke vrijbuitersploeg.
Van Aert kan niet op alles reageren in de finale. Vingegaard kan onmogelijk top zijn na woensdag…
Zelfs QS heeft nu meer speelmogelijkheden dan JV.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 24 april 2022 om 10:20

Past wel perfect in het pechseizoen van Jumbo dit, de wet van Murphy is flink aanwezig.

Verder moet ik wel een beetje gniffelen dat er zo specifiek bij wordt gezegd dat hij negatief heeft getest op covid. Hallo Jumbo, weten jullie dat er nog tal van andere opties zijn waardoor iemand ziek/niet lekker kan worden? Bevestigd wel een beetje mijn vermoeden dat van alle ploegen in het peloton, Jumbo nog het diepste in de
covid-bubbel zit.

0
Turtlehead 24 april 2022 om 10:29

De wet van Murphy zegt dat als er door menselijk handelen een fout kan ontstaan, dat die fout dan zal optreden.

0
Michelangelo 24 april 2022 om 10:37

Ik denk dat 1 van de beste dingen van cvd is dat er bij ziekte niet “gewoon” doorgewerkt wordt. In het bedrijfsleven is het veel geaccepteerder om bij klachten thuis te blijven en collega’s niet te besmetten. En in de wielersport lijkt het erop alsof men veel voorzichtiger geworden is om sporters met (koorts)klachten te laten starten.

Nu nog het besef dat het beter is om bij een zware val (op het hoofd) gewoon je renner uit koers te halen ipv hem terug op de fiets te hijsen….

0
xistnc 24 april 2022 om 10:42

Als je zo gefixeerd cq geobsedeerd bent, is het logisch dat je niet ziet dat alle ploegen hun deel krijgen van de miserie.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 24 april 2022 om 10:54

@xistnc
Ga je hier nou serieus beweren dat alle ploegen ongeveer evenveel miserie en pech kennen ja? Lol, dat is zelfs voor jouw doen echt een bizarre en lachwekkende uitspraak..

0
YogiBear 24 april 2022 om 11:00

@Jachtluipaard Kijk eens op PCS naar de gigantische lijst met blessures en daar staan nog niet eens alle corona besmettingen bij. Dan durf ik op basis van die lijst echt wel te beweren dat Jumbo Visma geen uitzondering is. En wat is jouw bron? Zie daarnaast vandaag ook even Matthews, Hindley en Pogacar. Ook niet de minsten die er niet bij zijn. Snap best dat je Jumbo Visma meer volgt en daarmee een bias hebt en al het nieuws van die ploeg meer mee krijgt (heb ik tenminste wel), maar als ik dan vervolgens naar de feiten kijk, lijkt er wat dit betreft niet zoveel aan de hand bij Jumbo Visma.

0
Michelangelo 24 april 2022 om 11:06

Ik denk dat ons Jachtluipaard gewoon een bias heeft.

Als je niks anders doet dan letten op berichten over TJV, dan ga je snel denken dat er niks anders meer is in de wereld.
Maar alle ploegen hebben hun deel gehad. Echter bij de afmelding van Jai Hindley staan nul reacties, maar ook die start niet.

Of ken jij ploegen waarin ze niet hun portie pech en besmettingen hebben gehad? Ik kan ze niet opnoemen… Daarom heb ik ook weinig met het gejank van Lefevere, alsof hun ploeg de enige zou zijn.

0
Arema Pro Cycling Team 24 april 2022 om 11:16

Pechseizoen? Ze hebben nog niks gewonnen inderdaad, oh..wacht..

0
Marik 24 april 2022 om 11:21

Ah is het Jachtluipaard weer eens ongenuanceerd om zich heen aan het slaan? Lekker hoor, die vastigheid op dit forum.

0
Baukema Tomoulin 24 april 2022 om 11:22

Ploegen met de meeste ziekte pech dit jaar zijn toch wel Lotto (enige troef Ewan niet in MsR), Israël (vanmarcke niet kunnen opstellen in RvV en PR + Ronde van Baskenland met maar 1 renner rijden), QSA (op Asgreen na is iedereen flink ziek geweest tijdens de klassiekers), en Bike ex (troefkaart Matthews is nu al voor de 2de keer ziek).

0
Deel Koeper 24 april 2022 om 11:32

Ze hebben allemaal hun ziektes gekend, dat hoort er dit seizoen bij. De enige pech is dan de timing van welke renner op welk moment ziek wordt.

Bij de ene is dat een streep door het hoofddoel van het seizoen, een ander wordt gedwongen om in zijn voorbereiding een rustperiode in te bouwen waaruit zowaar voordeel kon worden gehaald.

Ik vind trouwens niet dat je dit kan vergelijken met het bedrijfsleven. Uiteraard is daar "normaal" dat je thuis blijft, als renners zouden kunnen thuiswerken via Zwift zou het ook geen probleem zijn indien ze ziek werden.

0
xistnc 24 april 2022 om 11:57

Moet ik nog reageren of heb je de boodschap inmiddels begrepen?

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 24 april 2022 om 12:01

Zo veel reacties, en niet één die daadwerkelijk ingaat op wat ik zeg. Is lezen nou echt zo moeilijk op de zondagochtend? Fucking hell zeg wat een infantiliteit weer..

0
xistnc 24 april 2022 om 12:03

Ze gaan allemaal precies in op wat jij zegt:
a) elke ploeg krijgt een deel van de miserie
b) als jij alleen links kijkt, zie je rechts niets

0
S. Morgenstern 24 april 2022 om 12:13

Dit draadje ontbreekt vandaag bij de berichten over Matthews en Hindley..

0
Medicijnman 24 april 2022 om 13:00

Asgreen heeft ook zijn deel aan ziekte gehad

0
Marik 24 april 2022 om 13:34

Ik heb hardop zitten grinniken om de beschuldiging van infantiliteit richting anderen. Dit soort berichten schaar ik vaak onder: “de hele wereld is gek behalve ik.”

0
Murcia 24 april 2022 om 13:47

Jachtluipaard doet weer waar hij goed in is, het uitlokken van reacties door zijn pijlen op JV te richten. Is overigens geen reden om daar zo veel moeite mee te hebben ware het niet dat de argumentatie zo zwak is. Van de verkeerde uitleg van de wet van Murphy tot de Covid stelt niks voor riedel en als je dan daar weerwoord op krijgt ga je de rest infantiel noemen. Niet sterk dus.

0
Rawolf 24 april 2022 om 13:51

Objectief gezien is Bora dit voorjaar de ploeg met de meeste ziektegevallen/blessures.

0
Yeez 24 april 2022 om 10:46

Zal lastig worden nu. Benoot had er met de tegenwind in de finale altijd bijgezeten. Wie gaat nu de renners halen en controleren voor een sprint met wout?

0
Deel Koeper 24 april 2022 om 11:28

Waarom moeten er renners teruggehaald worden voor een sprint van Van Aert?

Overwinningen van Van Aert in San Remo, de Strade, E3, Nieuwsblad, AGR… kwamen er allemaal door (al dan niet in zijn eentje) voor de aanval te kiezen en geen grotere groepssprint af te wachten. Lijkt me evident wat dan ook in LBL de beste tactiek zou zijn.

0
Erik de Vlaming 24 april 2022 om 11:47

Misschien kan Oomen een plekje opschuiven in de hiërarchie

0
Klein Verzet 24 april 2022 om 12:02

Jammer. Ik ben gelovig noch Belg, maar voor Benoot sla ik altijd een kruisje. Zelfs toen ie voor Sunweb/DSM reed.

0
Medicijnman 24 april 2022 om 13:01

@Baukema: Asgreen is ook ziek geweest in het voorseizoen

0
Michelangelo 24 april 2022 om 13:10

Ik denk vooral dat er van Asgreen teveel werd verwacht na zijn wonderjaar in 2021. Die zit in basis gewoon niet op het niveau van Van Aert of VdPoel, maar moest wel de meubelen redden voor QS dit jaar.

0
harryjohan71 24 april 2022 om 13:16

@Medicijnman Wanneer is Asgreen dan ziek geweest? Hij heeft geen wedstrijd gemist vanaf 16 februari. Hij gaf in begin februari aan maar enkele trainingsdagen door ziekte verloren të hebben. Dit is bijna iedereen wel overkomen. Hij werd trouwens na zijn ziekte binnen enkele weken 3e in Strade. Het zal dus wel meegevallen hebben en zeker geen invloed op de wedstrijden na Tirreno

0

Headlines

Populair

Materiaalzone