Flanders Classics denkt niet aan afgelasting Ronde van Vlaanderen

dinsdag 23 maart 2021 om 14:55
Flanders Classics denkt niet aan afgelasting Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Flanders Classics houdt geen rekening met afgelasting van de Ronde van Vlaanderen vanwege de strenge coronamaatregelen. Dat heeft CEO Tomas Van den Spiegel verteld tegen de VRT. “Dat is een scenario waar wij op vandaag geen rekening mee houden. Dat is ook niet aan ons om te beslissen”, aldus het hoofd van de organisatie.

De coronacijfers lopen op in België en mogelijk worden de maatregelen aangescherpt. Desondanks denkt Van den Spiegel dat de Ronde van Vlaanderen op 4 april kan doorgaan. “Wij zijn nog altijd vol vertrouwen dat dit geen gevolgen zal hebben voor de Ronde. Ik denk dat we in oktober in een zeer slechte periode getoond hebben dat je heel veilig koers kan organiseren. Ik denk dat we dat de voorbije weken ook gezien hebben”, zegt hij.

“Het kan zelfs een aansporing zijn voor mensen om thuis te blijven als er koers op televisie is. Wij zijn dus vol vertrouwen dat we er wel zullen uitgeraken”, geeft Van den Spiegel aan. “Ik denk dat er wereldwijd naar ons gekeken is in oktober in de tweede golf van hoe dat allemaal kon. En we zijn klaar om dat nog eens te doen.”

Parijs-Roubaix
De situatie rondom Parijs-Roubaix wordt alsmaar kritieker, gezien de lockdown in de regio. “Ik denk dat daar een grote kloof gaapt, die wij niet kennen, tussen autoriteiten en organisatoren”, reageert Van den Spiegel. “Hier wordt al maanden in vertrouwen gewerkt. Er is vertrouwen van beide kanten. Dat heeft tot nu goed gewerkt en dat zal ook de komende weken goed werken.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair