Fisher-Black derde in tijdrit Ronde van België: “Erg te spreken over mijn prestatie”

donderdag 10 juni 2021 om 19:27
Fisher-Black derde in tijdrit Ronde van België: “Erg te spreken over mijn prestatie”

foto: Cor Vos

Finn Fisher-Black is in de tijdrit van de Ronde van België op het podium geëindigd. De jongeling, normaliter uitkomend voor Team Jumbo-Visma Development, reed tussen de gelouterde profs naar een knappe derde plaats op achttien seconden van dagwinnaar Remco Evenepoel.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Op het biljartvlakke parcours rondom Knokke-Heist legde de 19-jarige Fisher-Black de 11.2 kilometer af in twaalf minuten en achttien seconden. Voor even mocht de Nieuw-Zeelander plaatsnemen in de hotseat. Niet veel later werd de tijd van de jongeling nog verbeterd door Yves Lampaert en dagwinnaar Evenepoel. In het algemeen klassement staat de Nieuw-Zeelander nu vierde.

“Ik ben erg te spreken over mijn prestatie” zegt Fisher-Black op de ploegsite van Jumbo-Visma. “Ik wist van te voren niet precies wat ik van deze tijdrit moest verwachten. Ik heb niet heel veel kilometers tegen de klok in de benen en zeker niet in zo’n sterk deelnemersveld als vandaag. Ik kon het vermogen leveren dat ik voor ogen had. Het parcours was vlak, met weinig bochtenwerk. Dat ligt mij wel.”

foto: Cor Vos

“In de komende dagen zullen we bekijken of ik kort kan blijven staan in het klassement”, aldus Fisher-Black. Met Koen Bouwman (achtste) finishte er nog een renner van Jumbo-Visma bij de eerste tien. Bouwman: “Ondanks dat het vandaag afzien was, ging het heel goed. Dit parcours is niet ideaal voor een lichtgewicht als ik, maar ik verkeer nog steeds in de vorm van de Giro. Vanuit de ploeg ligt er geen druk om hier een goed klassement te rijden, maar die ambitie heb ik wel.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Westhoek Express 10 juni 2021 om 19:34

“Ik ben erg te spreken over mijn eigen prestatie. Kom op spreek me erover aan. Ik was goed he?”

“I am really to speak about my performance.”

Beetje rare vertaling

0
Arry1337 10 juni 2021 om 20:23

Als dat jou vertaling is.. ik vind je verhaal een raar verhaal

0
MartinMartin 10 juni 2021 om 20:31

Zo spreken ze Engels in de Vlaamse Westhoek, Arry. Niet op ingaan, joh.

0
Verweggistan 10 juni 2021 om 20:37

Addy Engels?

0
peter s 10 juni 2021 om 20:55

Zo!!!! De klasbak , die gaat nog veel winnen ,want hij is 3 jaar jonger dan Don Remco

0
chiller87 10 juni 2021 om 21:09

Kleine twee jaar jonger. En twee jaar geleden won remco deze ronde al. Maar dat Finn veel potentieel heeft ga ik mee akkoord.

0
Gr.R. 10 juni 2021 om 21:16

Maar los van alles, ze zitten bij TJV wel op tijdrijden. Overal meedoen om de hoogste plekken.

0
Medicijnman 10 juni 2021 om 23:13

Finn heeft het over een sterk deelnemersveld. Ik lees hier dat die bestaat uit Janneke en Mieke (en Remco) dus wie heeft er nu gelijk?

0
S. Morgenstern 10 juni 2021 om 23:27

Wel eens gehoord van verschillende perspectieven? Deze jongen is een belofte renner van 19 die een weekje mee mag doen tussen de profs, dus dan is dit een sterk deelnemersveld.

0
Murcia 10 juni 2021 om 23:27

De waarheid ligt denk ik zoals zo vaak wat genuanceerder dan sommige reacties van renners en mensen hier suggereren. Het deelnemersveld is niet van hetzelfde niveau als de andere één weeks koersen van dit moment als je kijkt naar AK gegadigden maar voor wat betreft sprinters en renners van het klassieker type is hier een heel net peloton aanwezig.

0
joep b 11 juni 2021 om 01:22

Idd morgenstern. Medic ligt te slapen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone