Filippo Ganna test bijna drie weken na besmetting negatief op corona

woensdag 25 november 2020 om 09:42
Filippo Ganna test bijna drie weken na besmetting negatief op corona

foto: Cor Vos

Filippo Ganna lijkt eindelijk verlost van het coronavirus. De mondiale tijdritkampioen deelde gisteravond namelijk op social media het nieuws dat hij negatief testte op het virus.

Ganna verbleef zo’n drie weken geleden met de nationale baanselectie in Montichiari om zich optimaal voor te bereiden op het EK baanwielrennen, maar moest in isolatie na een positieve coronatest. De Europese kampioenschappen moest hij dan ook aan zich voorbij laten gaan.

Nu is er eindelijk goed nieuws voor de Italiaanse hardrijder. “Ik voelde me als een Ferrari die om acht uur ’s ochtends vaststaat in het verkeer van Milaan. Door deze negatieve test kan ik weer rijden op het circuit van Monza. Eindelijk coronavrij”, tweette een blije Ganna gisteravond.

Onlangs deelde Ganna met de buitenwereld wat de besmetting met het coronavirus met hem deed: “Ik had last van mijn botten en klassieke griepsymptomen. Ik had ook een week lang last van reuk- en smaakverlies. Ik heb enkele testjes gedaan met mosterd en alcohol. Ik proef nu weer de smaak van honing, maar dat is bijvoorbeeld niet het geval met koffie. Aan de mensen die het virus onderschatten: maak het zelf eens mee.”

Op de baan en de weg
De 24-jarige Ganna is nu al een van de succesvolste baanwielrenners van zijn generatie. Zo werd hij maar liefst viermaal wereldkampioen op de individuele achtervolging. Ganna maakte dit seizoen ook furore op de weg. Zo werd hij in Imola wereldkampioen tijdrijden en won hij in de voorbije Giro d’Italia maar liefst vier etappes, waaronder drie tijdritten.

Dit artikel delen:

4 Reacties

vincenzo 25 november 2020 om 14:37

Wat is nou het virus ‘onderschatten’? Feit is dat 90 % van de mensen er weinig tot geen last van heeft.

Brabander 25 november 2020 om 16:54

Precies ja. Die wollige oneliners

guyremgabdel 25 november 2020 om 17:14

Onze sportieve buurjongen van 33 jaar heeft het ook ‘onderschat’. Is 2 weken terug positief getest. Kon 8 dagen het bed niet uit van de koorts en de spierpijn. Is nu terug op de been maar sporten en zeker intensief is er nog niet bij. Hij hield zich ook trouwens niet keurig aan de coronaregels. Maar ja zo zijn er helaas nog

boenk 25 november 2020 om 17:16

Dit lijkt me meer iets voor wielerflits.it

Headlines

Materiaalzone

Populair