Fikse tegenvaller voor Soudal Quick-Step: Mauri Vansevenant zes weken uit de roulatie

maandag 20 maart 2023 om 10:49
Fikse tegenvaller voor Soudal Quick-Step: Mauri Vansevenant zes weken uit de roulatie

foto: Cor Vos

Soudal Quick-Step kan voorlopig niet beschikken over Mauri Vansevenant. De 23-jarige renner kampt met knieklachten en moet om die reden geopereerd worden. Hij zal zo’n zes weken moeten herstellen, meldt zijn ploeg.

“Vanwege blijvende kniepijn heeft Mauri Vansevenant een onderzoek ondergaan, waaruit is gebleken dat hij last heeft van het prepatellaire frictiesyndroom”, aldus Soudal Quick-Step op sociale media. “Dit betekent dat hij een operatie nodig heeft, die woensdag plaats zal vinden in Herentals. Aangezien Mauri een hersteltijd nodig heeft van ongeveer zes weken, zal in hij de Settimana Internazionale Coppi e Bartali (21-25 maart) vervangen worden door Martin Svrček.”

Naast de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, had Vansevenant voor de komende periode ook de Ronde van het Baskenland, de Brabantse Pijl (12 april) en de Waalse Pijl (19 april) op zijn programma. De Belg was het seizoen goed begonnen met een ritzege in de koninginnenrit van de Tour of Oman, die hij op slechts één seconde van eindwinnaar Matteo Jorgenson als tweede afsloot.

Geen Casper Pedersen in Classic Brugge-De Panne
Soudal Quick-Step meldde maandagochtend ook dat er een wissel was in de selectie voor de Classic Brugge-De Panne van aankomende woensdag. Yves Lampaert zal de WorldTour-eendaagse rijden in plaats van Casper Pedersen, die kampt met een infectie van de bovenste luchtwegen.”

Lees ook:
Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne 2023 – Bizar sterk sprintersveld
Dit artikel delen:

7 Reacties

wielerlover 20 maart 2023 om 11:01

Was goed begonnen in de ronde van Oman, jammer dit

2
bartp25 20 maart 2023 om 11:10

Spijtig voor hem, zag hem als 1 van de favorieten voor Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

1
Dr.Watt 20 maart 2023 om 11:14

Echt jammer.
Hij was net de volgende stap aan het zetten.

1
Ronellenfitsch 20 maart 2023 om 11:22

Oei, zag hem juist een sterke aprilmaand rijden

1
Barry Batsbak 20 maart 2023 om 13:37

Oh, dat is inderdaad een lelijke tegenvaller. Hopelijk snel weer hersteld. Kan hij in de 2e helft van het seizoen weer lekker meeboenderen.

1
Aerts 20 maart 2023 om 12:24

Fiets hij ook niet op een te grote versnelling. Ik krijg pijn aan mijn knieën als ik naar hem kijk.

0
Groetjesaandevoetjes 20 maart 2023 om 16:33

Ik krijg pijn aan mijn ogen en mijn hele lichaam als ik naar zijn sprints krijg. Sowieso is er nog wat winst te behalen bij Mauri in energie transformatie naar zijn benen ipv zijn armen/schouders/nek/hoofd. Wel hele zure tegenvaller dit voor Mauri, sympathieke renner. Hopen dat hij de Tour nog haalt, want ik zie hem nog wel als sub topper voor de eerste paar ritten.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone