Ferrand-Prévot maanden uitgeschakeld door beknelde liesslagader

donderdag 13 december 2018 om 08:29
Ferrand-Prévot maanden uitgeschakeld door beknelde liesslagader

foto: PhotoPress.be

Pauline Ferrand-Prévot moet een streep zetten door haar uitstapje naar het veldrijden. De Française heeft namelijk een beknelde liesslagader, blijkt uit onderzoek in het ziekenhuis. De symptomen van die blessure meldde Ferrand-Prévot eerder al, waarna ze besloot het te laten onderzoeken.

De wereldkampioene veldrijden van 2015 deelt op Facebook het bericht van dokter Jacky Maillot. “De terugkerende pijn in het linkeronderbeen werd aanvankelijk gerelateerd aan problemen in de heup. Dat verbeterde door behandeling, maar de pijn keerde terug toen Pauline een paar weken geleden de training hervatte”, aldus de dokter. “Gespecialiseerde onderzoeken onthulden de aanwezigheid van ilicale endofibrose, links en in mindere mate ook rechts.”

Ilicale endofibrose staat voor een beknelde liesslagader, waarbij de binnenlaag van de ader te dik wordt en er te weinig toevoer is van bloed richting het been. Dit probleem treedt veel op bij wielrenners. De Franse wielrenster had dan ook het gevoel constant met een ‘slapend been’ te lopen en de fietsen.

Ferrand-Prévot zal snel onder het mes gaan in het universitair ziekenhuis van Lyon. Na deze ingreep staat ze vier maanden aan de kant.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Cadellie 13 december 2018 om 08:38

Wat jammer voor deze beauty!

FritsvanHoefelen 13 december 2018 om 11:53

Life is a joke

Headlines

Materiaalzone

Populair