Ferrand-Prévot hoopt zichzelf terug te vinden in 2017

Ferrand-Prévot hoopt zichzelf terug te vinden in 2017

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 23 december 2016 om 11:02

Pauline Ferrand-Prévot maakte naar eigen zeggen in 2016 een hel van een jaar door. Ze wilde goud pakken op de Olympische Spelen, maar dat draaide met een 26ste plek in de wegwedstrijd en een opgave tijdens het mountainbike uit op een grote deceptie. De Française zat vervolgens diep in de put, maar krabbelt daar nu langzaam uit. Dat vertelt ze aan Cyclingnews.

Moeilijk
“In mijn hoofd is het nog wel eens lastig, want ik dacht dat ik misschien nooit meer op mijn beste niveau zou komen”, geeft Ferrand-Prévot aan. “Na een aantal goede trainingen zag ik progressie en zei ik tegen mezelf: ‘Als het team (Canyon//SRAM, haar nieuwe ploeg ,red.) in me gelooft, is dat niet voor niets. Ik ben het aan mezelf verplicht om het te proberen en het beste van mezelf te maken’.”

‘Grootste uitdaging van mijn leven’
Vervolgens doet de alleskunner een opvallende uitspraak. “Ik heb ook tegen mezelf gezegd dat dit de grootste uitdaging van mijn leven is. Ik wilde heel erg graag wereldkampioen zijn in drie disciplines (wegwielrennen, mountainbiken én veldrijden, red.). Dat is me gelukt. Nu is het grote doel om terug te keren op topniveau. En ik denk dat dit misschien wel moeilijker is dan het behalen van drie wereldtitels.”

Stoppen overwogen
In augustus zei de renster van Rabobank-Liv nog: “Het verdriet zit hem niet in die ene race (Olympische Spelen, red.), het zit veel dieper. Ik beëindig mijn seizoen zonder te weten wanneer ik weer op de fiets stap. Het liefste wat ik deed was fietsen, maar het is mijn grootste nachtmerrie geworden.” Het schimmig zijn over haar toekomst hield de gemoederen bezig, maar uiteindelijk koos ze dus voor een nieuw avontuur.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 23 december 2016 om 11:18

Ik wil haar ook wel vinden anders.

0
achtpuntzes 23 december 2016 om 12:14

ik zou zeggen, ga er voor, Romans. volgens mij staat ze wel open voor een verzetje, al dan niet met een getrouwde man. :)

0
Errit 23 december 2016 om 12:30

Jammer dat de oorzaak van haar dip niet naar voren komt.

0
achtpuntzes 23 december 2016 om 12:35

@ Errit:
dat was een combinatie van te snel willen terugkeren na blessure en motivatieproblemen.

0
Hoebele 23 december 2016 om 13:00

@ Errit, 8.6:
Je zou verwachten dat Rabo-Liv wel iets geleerd had van Vos en haar te-veel, te-vaak, te-snel.
Ook dat PFP, nog sneller dan de ploeg kon bevestigen, in haar nieuwe tenue trainde, was een teken dat ze de periode Rabo-Liv zo snel mogelijk achter zich wilde laten.

0
LutsenkoFan 23 december 2016 om 18:33

Niks mis mee inderdaad ;)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone