FDJ geeft beloften Gaudu en Vincent stagecontract

FDJ geeft beloften Gaudu en Vincent stagecontract

Gaudu won onlangs nog in de Vredeskoers U23 - foto: Jan Brychta / TTV sport group

woensdag 29 juni 2016 om 13:58

FDJ heeft zich voor het najaar versterkt met twee stagiairs. Klimtalenten David Gaudu en Léo Vincent mogen bij de ploeg van Marc Madiot aan het hoogste niveau ruiken. De Franse WorldTour-equipe verwelkomt beide Fransen vanaf 1 augustus, meldt zij op Twitter.

Klimmers
Zowel Gaudu (19) als Vincent (20) zijn in hun sas zodra de weg omhoog loopt. Zo won Gaudu (uitkomend voor Côtes d’Armor-Marie Morin) onlangs nog relatief verrassend een rit en het eindklassement in de Vredeskoers U23 in de UCI Nation’s Cup U23, terwijl hij een paar weken eerder eveneens goed op dreef was in de zware klimkoers Ronde de l’Isard (2.2U). Daar moest hij in de slotrit echter opgeven, terwijl Vincent (CC Étupes) daar de derde plaats in het eindklassement wist te behalen. Laatstgenoemde reed in 2015 ook al eens de Tour de l’Avenir, maar moest toen in de slotetappe opgeven.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Hakkie2 29 juni 2016 om 14:01

Zoals verwacht, twee heel bekende Franse beloften. Ik verwacht wel wat van hen in de komende jaren. Voordeel voor Fransen (ook Maison bijvoorbeeld) is dat ze zich nu in de schaduw van Pinot en Bardet kunnen ontwikkelen.

LutsenkoFan 29 juni 2016 om 14:40

De Fransen hebben echt de touwtjes in handen de komende jaren.. Niet normaal hoeveel talent er daarvan de laatste jaren doorstroomt.

Samamba 29 juni 2016 om 20:26

Vooral Gaudu heeft veel talent. Heeft bergop een verschroeiende versnelling in de benen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair