Fabio Jakobsen verwacht pas week voor Tourstart definitief besluit over deelname
foto: Cor Vos
donderdag 7 april 2022 om 09:06

Fabio Jakobsen verwacht pas week voor Tourstart definitief besluit over deelname

Het zal waarschijnlijk nog even duren voordat we weten welke sprinter Quick-Step Alpha Vinyl dit jaar meeneemt naar de Tour de France. Fabio Jakobsen verwacht dat zijn ploeg pas een week voor het begin van La Grand Boucle besluit wie opgesteld wordt: hijzelf of Mark Cavendish. Dat vertelde de Nederlander in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Jakobsen leek voorafgaande aan het seizoen zeker van een plek in de Tourploeg, maar teammanager Patrick Lefevere liet later weten dat een deelname van Cavendish nog niet uitgesloten is. Beide sprinters zijn dit voorjaar behoorlijk op dreef. “Het is te vergelijken met topvoetbal”, stelt Jakobsen. “Welke elf jongens spelen in de Champions League? Tsja, zeg het maar. Kijk, Lionel Messi heeft zich ook bewezen, maar zie eerst maar eens de Champions League-finale te halen. Daar wil ik komen.”

De Nederlander moet er naar eigen zeggen alles aan doen om 1 juli aan de start te staan in Kopenhagen.  “Niet ziek worden, niet geblesseerd raken. Zorgen dat mijn vorm zo goed mogelijk is. En dan nog wordt die beslissing boven mijn hoofd genomen. Ik kijk ook vooral wat ik al wel heb. Nu heb ik een voorjaar kunnen rijden, dat kon de afgelopen twee jaar niet. Nu de Tour daarbij zou een mooie combinatie zijn.’’

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
8 Reacties
Sorteer op:
7 april 2022 09:30
Lefevere heeft kennelijk weinig geleerd van de situatie met Bennett, vorig jaar. Het is een no-brainer om Jakobsen aan te wijzen als sprinter voor de Tour. Alleen in noodgevallen zou je hem kunnen vervangen door Cav.
7 april 2022 09:34
De enige reden om Cavendish boven Jakobsen te verkiezen (blessures en ziektes daargelaten) is omdat zijn jacht naar het ritzegerecord publicitair interessant is. Puur vanuit sportief oogpunt lijkt de keuze me op dit moment niet zo heel moeilijk.
7 april 2022 09:54
Fijn man die duidelijkheid!
7 april 2022 09:58
Bij behoud van vorm zal Jakobsen toch gewoon dé man zijn? Immers heeft Lefevere het al verkondigd en ik begrijp hier altijd dat hij een man van zijn woord is.

Lefevere said: “Now I feel that wants to go to the Tour again (2022). But I will not go to the Tour with two sprinters next year. Next year Fabio Jakobsen will be our man for the Tour.”

“Imagine if he can win one more in the Tour, then Cavendish will go down in history. But should I take the risk of sacrificing someone who might be faster than Mark? For a record which is essentially of no use to us as a team. And then, if he breaks the record, he might ask me for a bonus too."

Ik twijfelde even aan de authenticiteit van de quote, maar de laatste zin (over de bonus) laat er geen twijfel over bestaan, het zijn wel degelijk de woorden van Lefevere.
    7 april 2022 13:21
    Of is Lefevere gewoon een opportunist, die via deze route zowel Jakobsen als Cavendish op scherp wil zetten in de aanloop naar de TdF.

    Het enige consequente aan Lefevere is dat hij het altijd heeft over geld. Voor de rest l*lt ie af en toe linksom, en af en toe rechtsom. Net hoe de kurk van de fles is gesprongen.

    In mijn ogen zou het veel beter zijn om duidelijkheid te geven. Waarbij er zeker de optie zou zijn om met 2 sprinters te starten, die om en om een kans krijgen. Maar waarbij je ook zeker weet dat je geen groene trui gaat kunnen halen.
7 april 2022 11:12
Blessures of ziekte daargelaten, geen twijfel dat Fabio de beste keuze is voor de Tour. De beste sprinter van het voorjaar.
7 april 2022 12:45
Hoop dat het Fabio wordt, ook omdat ik totaal geen fan van Cavendish ben.
7 april 2022 17:51
Cavendish schittert nu niet echt in zijn sprints in Sarthe. Ook vandaag verliest hij ruim van Pedersen, terwijl hij wel goed geplaatst zat. In deze vorm gaat Cavendish echt niet naar de Tour, maar bij Cavenish kan het natuurlijk weer snel omdraaien

Reacties zijn gesloten.