Fabio Jakobsen prolongeert Nederlandse beloftentitel

zaterdag 24 juni 2017 om 12:22
Fabio Jakobsen prolongeert Nederlandse beloftentitel

foto: Marcel Koch

Fabio Jakobsen heeft voor het tweede jaar op rij het Nederlands kampioenschap voor beloften gewonnen. De renner van SEG Racing schrijft daarmee geschiedenis. Nooit eerder wist een belofterenner zijn titel te prolongeren.

Twaalf koplopers
In de openingsfase van de wedstrijd ontstond een kopgroep van twaalf man met daarbij de twee besten van het tijdritkampioenschap: Julius van den Berg en Pascal Eenkhoorn. Dit duo had vooraan gezelschap van Hartthijs de Vries, Stef Krul, Dylan Bouwmans, Justin Timmermans, Gijs Meijer, Bas Ottevanger, Niels Boele, Jerry Roling, Luuk Lohuis en Daan van Sintmaartensdijk.

De voorsprong van de twaalf leiders schommelde lange tijd rond de minuut. Een harde wind zorgde voor een zware koers. Voor sommige koplopers werd het zelfs te zwaar, waardoor de ontsnapping op twee ronden van het einde was gehalveerd. Alleen Timmermans, Krul, De Vries, Van den Berg, Eenkhoorn en Bouwmans bleven vooraan over.

Jakobsen springt zelf naar kopgroep toe
Deze zes zagen echter een aantal achtervolgers aansluiten, maar er volgde snel een nieuwe schifting, waardoor vier koplopers de laatste ronde in gingen. Krul, Eenkhoorn en De Vries zaten opnieuw mee. De enige nieuwe naam was die van Fabio Jakobsen, de titelverdediger en naast De Vries de tweede SEG Racing-renner in de kopgroep.

Wat volgde was een spannende slotfase. SEG Racing speelde hier het overtal perfect uit. De Vries ging een aantal keer in de aanval, maar werd steeds teruggepakt, waarna Jakobsen het in de slotkilometer afmaakte. Krul eindigde op gepaste afstand als tweede. De Vries maakte het SEG Racing-feestje compleet door als derde te eindigen.

Dit artikel delen:

24 Reacties

HoofdIsVrij 24 juni 2017 om 12:25

Knap. Tijd om prof te worden (bij Sunweb?).

Vergroot ook de kansen van Groenewegen om andermaal de titel te pakken.

flyellus42 24 juni 2017 om 12:36

op twitter van de KNWU hebben ze het over ene Fabio Jacobs als de nieuwe kampioen.
Schande dat de nationale wielerbond dat de namen van zijn eigen renners niet goed kent en schande hoe de KNWU en Montfoort de wedstrijd hebben verslagen. Echt amateurisme uit de vorige eeuw. Het is 2017, zelfs wedstrijden in Mongolie kun je tegenwoordig volgen via een livestream

Hermantk 24 juni 2017 om 12:45

@flyellus
Kritiek leveren op een live reporter die Jacobs ipv Jakobsen typt en zelf met Montfoort ipv Montferland op de proppen komen. Well done.

Verweggistan 24 juni 2017 om 12:46

Montferland, echt amateuristisch dat je de naam van de gemeente niet eens kent waar je kritiek op hebt ;)

achtpuntzes 24 juni 2017 om 12:50

13 wedstrijden zijn er al gereden en ik heb nog geen bewegend beeld gezien.
dikke faal voor de KNWU en de organisatie.

denistel 24 juni 2017 om 12:53

knap hoor ook mooi voor de Vries na een lastige tijd.

flyellus42 24 juni 2017 om 12:54

goed, goed, een typefout of een verkeerde naam doorgeven is snel gemaakt. Mea Culpa.

denistel 24 juni 2017 om 12:56

achtpuntzes ik heb wel beelden gezien van de tijdrit bij de nos.

HoofdIsVrij 24 juni 2017 om 12:57

Aan de animo hier te zien is het toch vrij terecht dat de beloften niet worden uitgezonden? Ze maken gewoon een kosten/baten analyse en voor deze koers wegen de kosten niet op tegen de baten.

Ik ben allang blij dat we wat live beelden van de vrouwen krijgen, dat is ook weleens anders geweest.

denistel 24 juni 2017 om 12:58

maar is natuurlijk veel te weinig. straks met de tour weer elke avond 4 a 5 man in een studio enz kost allemaal zo veel kunnen ze beter hier wat meer poen in steken.

HoofdIsVrij 24 juni 2017 om 13:07

Wel mooi dat Jakobsen een goede sprinter is die ook zelf de aanval durft te zoeken en initiatief durft te nemen. Dat siert hem.

maklukzat 24 juni 2017 om 13:30

SEG laat hier weer zien de beste beloften ploeg te zijn. Veel pechgevallen dit jaar, maar dit begint er weer op te lijken.

Jungle Man 24 juni 2017 om 13:32

Qua televisie belangstelling helaas inderdaad tot heden pover. Wielrennen is mi toch een grotere sport dan bijv schaatsen. Terug naar Bk; knap van Jakobsen. Die zal nu wel ergens in de picture komen bij de profs

kelderfan 24 juni 2017 om 13:39

Die Hartthijs De Vries is goed bezig, na eerst in de aanval te zijn geweest. Heeft hij ook nog eens de weg gebaand voor Jakobsen in de finale. Die toch alweer wint bij de beloften.

Youri IJnsen 24 juni 2017 om 13:41

NOS heeft uitzendrechten van ALLE wegkampioenschappen. Die kiezen er voor om het niet live te doen.

Vinyakke 24 juni 2017 om 13:42

amai SEG, knap gereden!

Fast Freddy 24 juni 2017 om 13:55

@achtpuntzes
De KNWU heeft geen poen en de NOS bepaalt of zij hier camera’s heen sturen. Daar kun je vervolgens wel wat van vinden natuurlijk.

gesink/dekker 24 juni 2017 om 14:03

Mijn verwachting is dat Fabio Jakobsen echt een sprinttrein nodig heeft. Niet echt een type zoals Freire die zelf zijn weg zoekt en vindt. In dat geval is Lotto Jumbo interessanter, dan Sunweb. Lotto Jumbo heeft echt een trein (soms ontspoort die) en Fabio kan 2de sprinter zijn achter Groenewegen. Sunweb heeft al 3 sprinters met een Matthews, Bauhaus en Walscheid.

TykkeThor 24 juni 2017 om 14:42

Sunweb zal het brengen van een sprinter toch niet zomaar verleerd zijn? Met jongens als Curvers, Timmer, Sinkeldam enz. hebben ze nog wel wat sterke mannen voor een trein. Ik schat Jakobsen nog wel iets hoger in dan Bauhaus en Walscheid. Dan heb je ook nog Matthews en Andersen, maar dat zijn toch andere types. Bij TLJ komt hij echter een Groenwegen van een vergekijkbaar kaliber tegen, dus Sunweb lijkt me geen gekke keuze, al kan er natuurlijk ook een buitenlandse ploeg in het spel zijn.

112522 24 juni 2017 om 14:46

Ik denk dat Roompot voor hem de perfecte opstap zal zijn naar een worldtour team. Eerst hardheid opdoen in de wat kleinere profkoersen om dan hopelijk door te kunnen stromen naar Lotto NL Jumbo. Ik zie hem ook niet snel naar Sunweb gaan waar meer wordt gefocust op de klimtrein ipv de sprinttrein

achtpuntzes 24 juni 2017 om 15:00

ok,
dikke faal voor de NOS dan. :\

gesink/dekker 24 juni 2017 om 15:10

@TykkeThor,
Toch juist ideaal. Rijdt Dylan de Dauphine en Fabio de ronde van Noorwegen ofzo. Het programma hoeft zeker in het begin niet te bijten. Fabio die nog stappen moet zetten en een lager programma. Dylan gaat een beter programma rijden, dan dit jaar en probeert het daar ook te laten zien

bart12 24 juni 2017 om 17:35

&thykkethor Jij schat Jakobsen nu al hoger in dan Bauhaus, die vorige week een rit wint in de Dauphine? Jaja

Bassie55k 25 juni 2017 om 04:25

Ik denk dat een jongen als Jakobsen bij alle drie wel goed terecht kan, zolang ze maar een gemotiveerd team om hem heen hebben, en hem niet naar koersen sturen met op hun retour zijnde oude garde of jongens die voornamelijk voor zichzelf rijden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair