Fabio Jakobsen: “Een NK als dit jaar gaat het niet elk jaar zijn”

zondag 30 juni 2019 om 17:55
Video

Na twee Nederlandse titels bij de beloften is Fabio Jakobsen nu ook nationaal kampioen bij de elites. In Ede was hij de beste in de massasprint. “Natuurlijk heb ik het gemist. Bij onze ploeg rijden veel kampioenen rond, dat geeft wel extra moraal”, aldus Jakobsen tegen WielerFlits.

“Uiteindelijk gaat het gat dicht en dan moet ik mij focussen dat ik bij de eerste vijf door de laatste bocht ga. Op een aankomst als deze spreken de benen dan. Ik kon maar op een manier winnen: wachten en sprinten. Als ik zelf begin te rijden win ik waarschijnlijk niet. Als het gat niet dicht gaat, neem ik mijn verlies”, zegt Jakobsen. “Zo’n NK als dit jaar gaat het niet elk jaar zijn.”

Jakobsen is voor de Tour de France niet geselecteerd, wel is hij reserve voor als Elia Viviani onverhoopt nog uitvalt. “Daarna rijd ik de Ronde van Polen en de Ronde van Spanje. Daar wil ik goed zijn en meedoen om de sprints in deze trui”, blikt Jakobsen vooruit.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

koos1 30 juni 2019 om 18:33

Benieuwd naar Jacobsen in de Vuelta. Kunnen leuke sprints worden tussen Groenewegen en Jacobsen en dan ook nog o.a. Gaviria erbij.

Sephiroth 30 juni 2019 om 18:53

Mooi hoor voor hem, toch een sterke renner. Daarnaast zie je weer dat het vaak de eenlingen zijn die meesluipen die toch kunnen winnen. Terpstra had er ook al een handje van.

Jungle Man 30 juni 2019 om 19:13

Knap van zo’n eenling. Maar een aanfluiting van de grotere ploegen.

Bettinwel 30 juni 2019 om 22:24

A wolf without a pack oftewel een lone wolf. En dat op de Veluwe.

Knappe prestatie!

Jacco van Stierop 30 juni 2019 om 22:28

Overtuigende zege. Vind hem zowel in als buiten de koers altijd zeer volwassen overkomen ondanks zijn jeugdige leeftijd en ondanks dat hij aangeeft nog het één en ander te kunnen leren van oudere ploeggenoten. Heeft geen maniertjes en kraamt geen onzin uit. Kortom: mooie vent.

Headlines

Materiaalzone

Populair