Fabio Felline verruilt Trek-Segafredo voor Astana

maandag 23 september 2019 om 11:16
Fabio Felline verruilt Trek-Segafredo voor Astana

foto: Cor Vos

Fabio Felline stapt aan het einde van dit seizoen over van Trek-Segafredo naar Astana. Italiaanse media maakten twee weken geleden al gewag van de transfer, die vandaag werd beklonken door de Kazachse ploeg. Onlangs werd de rappe renner nog elfde in de BinckBank Tour.

Felline is bezig aan zijn zesde seizoen bij Trek-Segafredo en staat bekend als een allrounder met een goede tijdrit. In zijn loopbaan won hij onder meer de GP de Fourmies, de Trofeo Laigueglia en ritten in het Critérium International en de Ronde van het Baskenland. De laatste jaren kwakkelde hij met zijn gezondheid, maar dit seizoen was hij al negende in de Etoile de Bessèges, zevende op het Italiaans kampioenschap tijdrijden en elfde in de BinckBank Tour.

“Ik ben erg blij dat ik me bij Astana ga voegen, want dit is een van de sterkste teams ter wereld”, reageerde Felline. “Hier krijg ik de kans om iedereen te laten zien dat ik nog altijd kan presteren op een heel hoog niveau. Na twee seizoenen vol pech voelde ik dat dit het juiste moment was om de dingen te veranderen en een ploeg te vinden waar ik weer kan winnen. Ik ben er klaar voor om de kopmannen bij te staan, maar ook om te strijden voor zeges als ik daarvoor de kans krijg.”

Volgens teambaas Alexandre Vinokourov is de Italiaan tevens een belangrijke aanwinst voor de tijdritten. “We kennen hem als sterke tijdrijder en is daarom een echte toevoeging op dat gebied. Fabio is tevens een sterke renner in de heuvelwedstrijden en ik zou hem dan ook graag zien in de klassiekers, waar we ons eveneens moeten verbeteren. Hij komt bij ons na een lange periode bij dezelfde ploeg en hopelijk kan hij met deze verandering zichzelf herontdekken.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Panache 23 september 2019 om 11:37

Wat was deze renner sterk in 2016. Helaas erg ver terug gezakt.

0
Niklas 23 september 2019 om 11:55

Ik ben bang dat er een andere ploeg nodig was om hem ‘weer aan de praat te krijgen’. Had ik ‘m gegund.

0
Retro Lex 23 september 2019 om 12:48

https://www.wielerflits.nl/wielrenners/fabio-felline/

Hier staan de oude nieuwsberichten over Feline.. Wat tegenslag gehad

0
kampie 23 september 2019 om 12:56

Ik ben bang dat hij juist deze ploeg nodig heeft om zichzelf weer aan de praat te krijgen.

0
Polleke 23 september 2019 om 13:14

Met andere woorden, jij bent er ook een die nog steeds denkt dat Vinokourov met bloedzakken door het rennershotel sluipt…

0
john 23 september 2019 om 13:59

Als hij maar uit kijkt ,anders botst hij tegen Brailsford

0
Samlambeej 23 september 2019 om 13:45

gewaagd

0
Titaantje 23 september 2019 om 16:56

Hopelijk kan hij nu eeen heel seizoen fit blijven. Deze jongen kan nog altijd een stap maken zonder fysiek malheur, echt een heerlijke allrounder.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone