Fabio Aru: “Contador is de verdiende eindwinnaar”

zondag 31 mei 2015 om 08:44

Foto: Sirotti

Fabio Aru schreef zaterdag de etappe naar Sestrière op zijn naam. “Dit is mijn tweede overwinning in twee dagen tijd. Ik kan het nog altijd niet geloven”, stelde hij volgens Belga.


“‘Dit zal toch even moeten bezinken. Ik ken de streek, Sestrière is voor mij een beetje een tweede thuis omdat ik hier vaak train. Er stonden enorm veel fans langs de weg die me aanmoedigden. Dat voelde wel speciaal en gaf me kracht.”

Op de Finestre sprong zijn ploegmaat Mikel Landa weg. “Ik had toen even een moeilijk moment”, geeft Aru toe. “Maar Alberto Contador ook. Toen ik daarna bij hem wegreed, heb ik er nooit aan gedacht dat ik nog de roze trui zou grijpen. Hij is een groot kampioen en verdiende winnaar van deze Giro.”

De Italiaan zal als tweede eindigen in deze Giro. “Ik ben daar tevreden mee. Eind vorige week beleefde ik enkele moeilijke dagen en twee keer heb ik er zelfs aan gedacht om terug naar huis te keren, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan.”

“Of ik de Giro ooit kan winnen? Ik heb nog te weinig ervaring en ik zal ook mijn tijdrit moeten verbeteren.”

Dit artikel delen:

52 Reacties

Contador#N.1 31 mei 2015 om 09:25

Lol, niet veel mensen hebben iets ‘positiefs’ met Aru als je kijkt naar de hoeveelhied reacties

Romāns Vainšteins 31 mei 2015 om 09:50

Geweldige renner, girowinnaar in spe. 5 bergritten en 2x podium in zijn laatste 3 grote rondes. Wat voor zijn populariteit hier niet meewerkt is de ploeg waarvoor hij rijdt en de drang om ergens tegenaan te moeten schoppen/veroordelen.

Aru en Landa zijn de kanonnen vd toekomst maar hier is het vooral ‘Kruissie & Ryder’. Focus ligt hier nu eenmaal meer op West-Europeanen en Engelstaligen, veel minder op Zuid en Oost Europa. Iets dat is en zal blijven.

alsjewint 31 mei 2015 om 10:17

@Romans Vainsteins

De focus is inderdaad selectief. Als het gaat om het enthousiasme voor Kruijswijk dan kun je zeggen dat dat begrijpelijk en terecht is omdat het nu eenmaal een landgenoot is en hij ons aangenaam verraste. Hesjedal werd over het algemeen ook gewaardeerd om zijn vechtlust, maar ik heb heel weinig mensen gehoord over zijn doping bekentenis uit het verleden. Aan de andere kant zijn Landa en Aru al zo ongeveer veroordeeld zonder dat ze een positieve controle hebben gehad. Nu ben ik niet naief en snap ik ook dat je zonder positieve controle nog steeds stout bezig kan zijn, maar dat zijn speculaties. Wie wel en wie niet. Ik heb ook het idee dat er vooroordelen zijn dat betrouwbaarheid van iemand af te lezen valt van zijn uiterlijk en land van afkomst. Dat gaat misschien soms op, maar vaker niet.

tommyws1 31 mei 2015 om 10:28

@alsjewint +1
Bovendien is Hesjedal ook niet een heel tactisch wonder, als hij wat meer had samengewerkt was hij Amador ook nog voorbij gegaan.

xistnc 31 mei 2015 om 10:36

Er zit echt wel meer ratio in de gevoelens jegens Aru dan alleen maar argwaan jegens Astana-blauw. Zijn bijna-dood-ervaring enkele weken voor de Giro is op zijn minst 'bijzonder'. Dat geldt ook voor zijn prestaties op vrijdag en zaterdag ten opzichte van zijn niveau op dinsdag en donderdag: van 'going down – going down' naar 'head & shoulders'.

Ik zou dat toch wel eens rationeel en concreet toegelicht willen zien met concrete argumenten, in plaats van krampachtige vingerwijzen a la 'als Aru, dan ook Kruijswijk' wat sommigen kennelijk stoer vinden.

Quote:
Romāns Vainšteins – 31 mei 2015 om 09:50
de drang om ergens tegenaan te moeten schoppen/veroordelen

Als 5 mensen hun mening geven die erg op elkaar lijkt en jij plaats vervolgens persoonlijk achter elkaar 5 posts met het tegenovergestelde, dan is de balans toch weer hersteld?

vinnievidefietsen 31 mei 2015 om 10:42

@RV: dat lijkt me logisch, in Zuid-Europa ligt de focus vooral op hun renners, niks mis mee. Vooroordelen bestaan, omdat ze simpelweg vaak waar zijn, anders zou het geen vooroordeel zijn namelijk. Astana is en blijft verdacht, logisch, ze rijden 3 weken lang rond als US Postal 2.0. en Aru heeft op 18 jarige leeftijd (net als Zak erin) al een verdacht plasje afgeleverd, dan kun je een vergrootglas verwachten in de jaren erna. En de ene renner vind je sympathiek en de ander niet, maar ik heb helemaal niks met Aru, 0,0000000, nou vooruit, 0,0000001. Landa, die leek van een andere planeet deze Giro, zal wel gewoon ontzettend goed “gepiekt” zijn.

Romāns Vainšteins 31 mei 2015 om 11:10

Kijk, dat Aru als over-de-top Italiaan met al zijn overdrive, passie, gekke bekken en sentimele uitbarstingen niet geweldig aanslaat hier kan ik wel enigszins begrijpen, het is echter wel een onderscheidend karakter binnen het peloton met meer (voor velen dus foute) uitstraling dan zo’n beetje de hele top 10 van deze giro. De algehele verkettering van Astana met dhr Aru als ‘bulls eye’ vind ik veelal buiten proporties en behoorlijk onsportief.

ikbenprocycling 31 mei 2015 om 11:11

Ik vind het een rat, in meerder opzicht. Als hij verder dreigt te gaan winnen, en dat dreigt, zal ik betreffende etappes niet afkijken.

xistnc 31 mei 2015 om 11:12

@RV
Wat zeg je in je laatste post nu wezenlijk anders dan in je eerste post?

Romāns Vainšteins 31 mei 2015 om 11:15

@x
Wat schiet jij nu wezenlijk op met deze post?

Roberto 31 mei 2015 om 11:21
Quote:
Kijk, dat Aru als over-de-top Italiaan met al zijn overdrive, passie, gekke bekken en sentimele uitbarstingen niet geweldig aanslaat hier..

En dat zijn volgens mij niet de redenen dat hij "hier" (maar ook elders) niet "geweldig aanslaat"! Maar dat kon je zelf ook bedenken met die hele Astana en doping-geschiedenis…

xistnc 31 mei 2015 om 11:23

@RV
Da’s heel eenvoudig. Ik wil proberen vandaag proberen om mijn bingo-kaart van deze week vol te krijgen. Vorige week kwam ik precies twee vakjes tekort.

slice 31 mei 2015 om 11:25

@vinnie, is dat echt zo? Is aru ooit betrapt?

Giant-GreenEdge 31 mei 2015 om 11:25

@xistnc

Krampachtig en stoer om ook kruijswijk verdacht te vinden? Weet jij wat stoer betekent?

Kruijswijk verdacht vinden is nochtans best rationeel. Een vergelijkbate giro als hesjedahl, een (gewezen?) dopeur. Nog nooit zo’n goede tijdrit gereden. Met krachten gesmeten en maar blijven gaan. In een aantal etappes gewoon beter zijn dan de zogenaamd blauwe dopingkonijnen. Al een heel jaar achter de feiten aanlopen in een ploeg die al een heel jaar onderpresteert en dan plotsklaps bij de besten van we wereld fietsen,…

Kruijswijk als schoon zien tussen al die gedopeerden, zoals sommigen hier stellen. Dat is krampachtig. Met stoer zijn heeft dit alles geen reet te maken.

En lach anders nog eens met romans zijn rapverleden…

ikbenprocycling 31 mei 2015 om 11:34

Ik was ook zwaar verrast door Kruijswijks performance na zijn matige jaren, maar ik snak zo desperaat naar Nl wielersucces dat ik door een giroroze bril naar zijn opzienbarende rijden heb gekeken. Zo, ik heb bekend ;-)

Giant-GreenEdge 31 mei 2015 om 11:35

Zowel xistnc als romans blinken uit in wollig taalgebruik, met dat verschil dat romans zich zelden verlaagt tot denigrerende opmerkingen. Xistnc vraagt zich hier af waarom romans 2 keer hetzelfde post, maar levert zelf nauwelijks een inhoudelijke bijdrage en zit alleen maar wat op de man te spelen.

Ik zou mijn gedacht daarover kunnen zeggen, maar dan krijg ik weer een ban. Ik zal het dus gewoon denken… Met de extra bedenking richting redactie; waarom kreeg ik die ban weer, want ik ben er zeker van dat ook heel wat flitsers zich mateloos irriteren aan zijn ‘bijdrages’… Dit begint gewoon op pestgedrag te lijken…

vinnievidefietsen 31 mei 2015 om 11:36

@Slice: betrapt uiteraard niet, maar toen hij nog belofte was in 2010 zou hij sterke afwijkende bloedwaarden hebben gehad in een kleinere etappekoers in Italië. Dit weten zijn generatiegenoten echt nog wel (o.a. Kelderman, Pinot). Aru was goed, maar vanaf 2013 ineens heel erg goed. Aru heeft niet alleen zijn hoofd en zijn gekke bekken tegen, maar ook de schijn, zijn eigen verleden, de ploeg en ploegleiding tegen. Dat is alles wat ik er over te zeggen heb.

vinnievidefietsen 31 mei 2015 om 11:42

Kunnen we niet gewoon afspreken dat we elkaar als normale mensen respecteren en het niet persoonlijk maken? Zoveel mensen, zoveel meningen. Het leuke aan een forum is dat er meerdere meningen zijn en om zelf in herhaling te vallen: sport = emotie en is bij voorbaat zo subjectief als ik weet niet wat. Uiteraard supporteren de meeste van ons meer voor Kruijswijk dan voor Zuid-Europeanen, dat gebeurt andersom ook. Vind het wel jammer dat het op dit forum te vaak uitmondt in "wie heeft de langste", "zie je, ik heb het je toch gezegd", "je bent niet consequent". Whatever, allemaal volledig, maar dan ook volledig onbelangrijke zaken. Het interesseert mij niet wie de langste heeft, achteraf je gelijk willen halen vind ik een vervelende eigenschap, omdat het ingecalculeerd en risicomijdend gedrag veroorzaakt en wie is er in hemelsnaam altijd consequent??? NIEMAND!! Relax, discussieer normaal en geniet van de sport. We hebben waarschijnlijk de mooiste grote ronde van de afgelopen jaren gezien. Fijne middag nog allemaal. Amen.

Roberto 31 mei 2015 om 11:44

@vinnie

Quote:
maar toen hij nog belofte was in 2010 zou hij sterke afwijkende bloedwaarden hebben gehad in een kleinere etappekoers in Italië.

Maar hoe weet jij dat?

Romāns Vainšteins 31 mei 2015 om 11:46

Die bingokaart is wel grappig maar geeft ook wel aan hoezeer X’ie bezig is met randzaken., ‘wie doet wat en waarom’ + allerlei aanverwante niche-vraagstukken. T’is maar waar je passie voor hebt, mij persoonlijk boeit het totaal niet of jij nou homo, 1-armig, dik, dun, Casanova, Heydrich, Ghandi’s achterneef of een kekke combi van dit alles bij elkaar bent.

De meesten weten gelukkig bijdrages per post te benaderen zonder allerlei irrelevante sh*t (bingo?) en domme voetzoekerij.

vinnievidefietsen 31 mei 2015 om 11:47

@roberto: van iemand die destijds samen met hem de koers reed en dat ’s avonds tijdens het eten hoorde van zijn ploegleider. Verder zou ik mijn bek houden en doe ik dat dus ook. Meer kan ik er niet van maken, maar goed, dus niet betrapt, dus tja, clean dus ;)

MaukeBollema2 31 mei 2015 om 12:08

Wou iets over Aru posten, maar werd weer afgeleid door de treiterbijdrages van xistnc. Sluit me aan bij Giant-Green Edge, het is echt laag gedrag, en het is wonderlijk dat hij er blijkbaar keer op keer mee wegkomt.

Oh ja, Aru. Vertrouw hem ook niet direct, maar zijn koersgedrag is niet zo opmerkelijk als het hier soms gemaakt wordt. Er zijn wel meer renners die goede dagen met slechte afwisselen (neem Porte), en dan wordt er niet altijd meteen naar dopinggebruik gewezen. Je zou ook kunnen zeggen dat Aru, in ieder geval deze Giro, minder thuis was op de echte zware cols als de Mortirolo en de Finnestre, daar moest hij passen. Op de lopers heeft hij zijn slag geslagen in de laatste week.

Manuel Beltran 31 mei 2015 om 12:13

@vinnie

Vaag verhaal… Ik had gehoopt op een linkje

yara12 31 mei 2015 om 12:13

vonden jullie Landa gisteren ook niet veel beter dan Aru?
dit vond ik heel erg voor Landa.

Reyn 31 mei 2015 om 12:28

Na alles wat er heeft plaatsgevonden in het wielrennen, vind ik dat iedereen het recht heeft om welke renner dan ook te wantrouwen. Ook ik heb zo mijn twijfels bij Kruiswijk. Astana vind ik ronduit verdacht. En zo zijn er nog wel een stel dit seizoen.
Het is al zolang niet “clean” . Waarom zou dat nu wel zo zijn?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.