Fabian Cancellara: “Tom Dumoulin heeft dubbele druk”

Fabian Cancellara: “Tom Dumoulin heeft dubbele druk”

foto: Sirotti

donderdag 2 juli 2015 om 15:35

In een zonovergoten Utrecht presenteerde Trek Factory Racing vandaag zijn Tourselectie aan de pers. De Amerikaanse formatie zet alles op alles om Bauke Mollema aan een goede notering in het algemeen klassement te helpen. Fabian Cancellara is een van de belangrijkste helpers van de Nederlandse kopman. “De eerste week moeten we met Bauke doorkomen. Dan is top-5 mogelijk”, stelt de Zwitser.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Cancellara ziet opties buiten de tijdrit
De equipe van manager Luca Guercilena zal kopman  Mollema bij laten staan door een groep ervaren renners. Een daarvan is Cancellara. Spartacus zelf kijkt uit naar de openingstijdrit van zaterdag. “Het is misschien geen proloog, maar ik ga er met vertrouwen heen. Ik kijk er naar uit en ben gewend aan de druk”, stelt hij.

Niet enkel de 13,8 kilometer lange rit tegen de klok spreekt de Zwitser aan. “Het is een lastige eerste week met mogelijkheden. Een tijdrit, een nerveuze rit met wind, de Muur van Huy, de kasseien, de Mûr-de-Bretagne en de ploegentijdrit. Iedereen weet dat zo’n eerste week nerveus is, maar er liggen zeker opties. Het doel van onze ploeg is om Bauke hier doorheen te loodsen.”

‘Kan Tom Dumoulin omgaan met de druk? Dat heb ik niet in de hand’
Zaterdag zal de Beer van Bern zich vol moeten geven voor een zesde overwinning tijdens een Grand Départ. Na Luik (2004 en 2012), Londen (2007), Monaco (2009), Rotterdam (2010) gaat de routinier op voor een nieuwe zege buiten de Franse landsgrenzen. “Ik zal diep moeten gaan”, verklaart hij. Als gevraagd wordt naar zijn grootste concurrenten voor de tijdrit zegt hij. “Tony Martin en Rohan Dennis… En Tom Dumoulin, de local hero, natuurlijk. Dat zijn in mijn ogen de renners om naar uit te kijken.”

“Dumoulin heeft te maken met dubbele druk”, zegt de Zwitser over zijn Nederlandse collega. “Het is én de Tour de France, én in Nederland.” In de voorbije Ronde van Zwitserland werd Cancellara tegen de klok twee keer verslagen door de renner van Giant-Alpecin. “Niet iedereen verwachtte dat, maar na zijn hoogtestage was hij nog goed. Zijn verlies op het NK tijdrijden is een teleurstelling voor hem. Maar ik kijk meer naar de klok, dan naar mijn concurrenten”, aldus een Cancellara, die zelf zegt zich beter te voelen dan in zijn thuisronde.

“Dit is geen once in a lifetime-, maar toch wel een unieke kans”, gaat Spartacus verder. Sinds 1989 (Breukink in Luxemburg) wacht Nederland al op een gele trui. “Of Dumoulin kan omgaan met de druk? Ik heb het niet in de hand. Al kijkt het hele land naar hem, zo aan het begin van de zomervakantie.” Cancellara zelf is inmiddels al 34 en maakt zich op voor zijn tiende deelname: “Het zou zomaar eens mijn laatste Tour kunnen zijn. Maar dat weet je nooit in de wielersport”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

38 Reacties

freire93 2 juli 2015 om 15:45

34 alweer pfff

0
Bettinwel 2 juli 2015 om 15:45

De Beer van Bern weet het mooi te vertellen maar Dumoulin is the coming man aan het firmament. Bij het brede publiek kent iedereen Cancellara maar ik hoor nog al te vaak "wie?" als ik over Dumoulin begin.

Ik leg de druk bij Der Fabian: Hoe gaat zijn (oudere) lijf om met deze hitte?

0
AZH 2 juli 2015 om 15:46

@chas: een voorspelling doen is nooit een feit.

0
Sagan=hulk 2 juli 2015 om 15:47

Cancellara gaat die tijdrit en het geel gewoon pakken. Dumoulin gaat bezwijken onder de druk.

0
Trainee 2 juli 2015 om 15:48

On topic: Cancellara kan zeker top 5 rijden, maar het is wel krap met Malori, Dowsett, Dumoulin, Dennis, Barta, Tony Martin, Castroviejo, Durbridge, Kwiatkowski en Thomas om er maar een paar te noemen.

0
klootje kriekeljon 2 juli 2015 om 15:49

Leuk man die die verbale spelletjes. Kep er zin in, laat de Tour maar beginnen.

0
Wheely 2 juli 2015 om 15:52

Dubbele druk, dat bestaat helemaal niet. Druk is druk, het draait er om hoe je er mee omgaat.

0
Koersmaniak 2 juli 2015 om 15:53

Die eerste week vind Cancellara interessant, maar zou hij daarna verder rijden?
Er is geen tijdrit meer en met de goesting waarmee Cancellara de laatste jaren rondrijdt zal hij na 2weken afstappen om zich voor te bereiden op het WK

0
52voor11achter 2 juli 2015 om 16:09

@Wheely
zeg dat eens tegen iemand die tussen de liftdeuren klem zit

0
lnnrt 2 juli 2015 om 16:25

En 4 of 8 bar in m’n bandjes maakt ook nogal een verschil, dus ben het niet helemaal met je eens Wheely. Druk is druk, maar als die dubbel is, voel je dat echt wel hoor.

0
teegeevee 2 juli 2015 om 16:32

Waar jullie zich ‘druk’ om maken…

0
Lionel Gesink 2 juli 2015 om 16:43

@ Trainee

Je vergeet Boom en Kelderman.. Gaan beide top 10/15 rijden..

0
Netraam 2 juli 2015 om 16:48

Cancellara deed in 2011 volgens mij toen ook nog een formidabele poging op de Mur de Bretagne, dus wie weet wat hij deze eerste week allemaal met rood omcirkeld heeft. En als hij zelf niet kan, kan Mollema (mits in topvorm) daar proberen de andere aanvallers te volgen en te vloeren. (gaat hem niet lukken, maar toch)

0
schipperaar 2 juli 2015 om 16:49

En dat zegt Fabian die in Zwitserland 2 maal bezweek onderdruk.

0
maastrichtmandarijn 2 juli 2015 om 17:05

Als cancellara gewoon een degelijke tijdrit rijdt kan hij ook nog in de kasseienrit het geel pakken. Zou ik zeker niet uitsluiten als hij schade een beetje berperkt in Huy

0
MooieMario 2 juli 2015 om 17:22

Cancellara legt de druk bij de anderen want hij is niet meer de onbetwiste nr 1 in het tijdrijden. Hij weet ook dat Martin en Dumoulin hem kunnen kloppen dus hij dekt zich alvast in. Ik heb het idee dat tijdrijden hem ook niet echt meer boeit. Hij wil grote voorjaarskoersen winnen, wereldkampioen worden en misschien nog een olympische titel. Voor een niet sprinter heeft hij al idioot veel gele truien verzameld.

0
Lombarda 2 juli 2015 om 17:37

Het wordt zeker druk in Utrecht, wel meer dan dubbel zo druk dan anders.

0
Romāns Vainšteins 2 juli 2015 om 17:42

Zeg schippie, loop eens niet alles richting Dumoulin’s suprematie te lullen SVP. Cancellara was in TDS nauwelijks de lappenmand uit, beetje respectvoller mag ook wel tegen een tigvoudig klassieker- proloog-, WK chrono en veel zo meer kampioen die ook al geel genoeg heeft gehad.

Jouw sneer laat Dumoulin echt Cancellara niet verslaan hoor, dat moet ie zelf doen.

0
Fernandi 2 juli 2015 om 17:54

Oh, RV is de zoveelste hier die denkt dat in elk topic 100 keer posten het recht geeft andere posters te verbieden hun mening of visie te geven.

0
Romāns Vainšteins 2 juli 2015 om 18:02

Zeg fernandi, wil jij wel eens inhoudelijk doen ipv te posten over wat anderen posten?

Cancellara kent veel minder druk dan Dumoulin vanwege bewezen diensten. Elke extra overwinning is leuk maar allang geen must meer.

0
Fernandi 2 juli 2015 om 18:08

Was mijn vorige post niet duidelijk genoeg misschien?

Hou het maar bij je eigen mening, je hebt al moeite zat om die voldoende te onderbouwen in je dagelijkse 100 posts.

Als je zo graag baasje wilt spelen, koop een hond of begin een eigen site?

0
henk van ingrid 2 juli 2015 om 18:17

edit redactie: reageer svp in het vervolg alleen wanneer het bericht en de discussie je iets interesseert haha tuurlijk

0
John Bidon 2 juli 2015 om 18:41

Rohan Dennis doet toch niet mee met de Tour? Raar dat hij door Cancellara genoemd wordt als favoriet voor zaterdag. Denk zelf dat Cancellara paar seconden tekort gaat komen voor geel maar die oude krijger mag me verrassen.

0
Kelder is de Man 2 juli 2015 om 19:35

Rare reacties hier.. lijkt alsof de wfltsers bezwijken onder de druk..

on.. moet dit net zo zien als bv contador die zich weer indekt. Wat moet Fabian dan zeggen.. ik pak die gele trui wel even..

Hoop dat Mollema het waar kan maken. Gun het hem van harte.

0
droomteam 2 juli 2015 om 19:45

John bidon kijkt even er Deelnemerslijsten na dan zie je dat Ron Dennis er weldegelijk bij is .

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone