Fabian Cancellara: “Tom Dumoulin heeft dubbele druk”

Fabian Cancellara: “Tom Dumoulin heeft dubbele druk”

foto: Sirotti

donderdag 2 juli 2015 om 15:35

In een zonovergoten Utrecht presenteerde Trek Factory Racing vandaag zijn Tourselectie aan de pers. De Amerikaanse formatie zet alles op alles om Bauke Mollema aan een goede notering in het algemeen klassement te helpen. Fabian Cancellara is een van de belangrijkste helpers van de Nederlandse kopman. “De eerste week moeten we met Bauke doorkomen. Dan is top-5 mogelijk”, stelt de Zwitser.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Cancellara ziet opties buiten de tijdrit
De equipe van manager Luca Guercilena zal kopman  Mollema bij laten staan door een groep ervaren renners. Een daarvan is Cancellara. Spartacus zelf kijkt uit naar de openingstijdrit van zaterdag. “Het is misschien geen proloog, maar ik ga er met vertrouwen heen. Ik kijk er naar uit en ben gewend aan de druk”, stelt hij.

Niet enkel de 13,8 kilometer lange rit tegen de klok spreekt de Zwitser aan. “Het is een lastige eerste week met mogelijkheden. Een tijdrit, een nerveuze rit met wind, de Muur van Huy, de kasseien, de Mûr-de-Bretagne en de ploegentijdrit. Iedereen weet dat zo’n eerste week nerveus is, maar er liggen zeker opties. Het doel van onze ploeg is om Bauke hier doorheen te loodsen.”

‘Kan Tom Dumoulin omgaan met de druk? Dat heb ik niet in de hand’
Zaterdag zal de Beer van Bern zich vol moeten geven voor een zesde overwinning tijdens een Grand Départ. Na Luik (2004 en 2012), Londen (2007), Monaco (2009), Rotterdam (2010) gaat de routinier op voor een nieuwe zege buiten de Franse landsgrenzen. “Ik zal diep moeten gaan”, verklaart hij. Als gevraagd wordt naar zijn grootste concurrenten voor de tijdrit zegt hij. “Tony Martin en Rohan Dennis… En Tom Dumoulin, de local hero, natuurlijk. Dat zijn in mijn ogen de renners om naar uit te kijken.”

“Dumoulin heeft te maken met dubbele druk”, zegt de Zwitser over zijn Nederlandse collega. “Het is én de Tour de France, én in Nederland.” In de voorbije Ronde van Zwitserland werd Cancellara tegen de klok twee keer verslagen door de renner van Giant-Alpecin. “Niet iedereen verwachtte dat, maar na zijn hoogtestage was hij nog goed. Zijn verlies op het NK tijdrijden is een teleurstelling voor hem. Maar ik kijk meer naar de klok, dan naar mijn concurrenten”, aldus een Cancellara, die zelf zegt zich beter te voelen dan in zijn thuisronde.

“Dit is geen once in a lifetime-, maar toch wel een unieke kans”, gaat Spartacus verder. Sinds 1989 (Breukink in Luxemburg) wacht Nederland al op een gele trui. “Of Dumoulin kan omgaan met de druk? Ik heb het niet in de hand. Al kijkt het hele land naar hem, zo aan het begin van de zomervakantie.” Cancellara zelf is inmiddels al 34 en maakt zich op voor zijn tiende deelname: “Het zou zomaar eens mijn laatste Tour kunnen zijn. Maar dat weet je nooit in de wielersport”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

38 Reacties

Smuckinho 2 juli 2015 om 19:50

Ha! De druk op Dumoulin kan denk ik niet veel groter zijn dan de komende dagen, hopelijk kan hij er goed mee om gaan. Deze ervaring met druk gaan hem alleen maar grootser maken de komende jaren.

@fernandi Hij verbiedt helemaal niks. Hij geeft enkel onderbouwd kritiek op een mening waar hij niet mee eens is. Jij daarentegen doet precies wat je zelf iemand anders verwijt.

0
ghostwriter 2 juli 2015 om 20:04

Als Dumoulin last heeft van dubbele druk is hij aan de andere kant natuurlijk ook dubbel gemotiveerd.

0
Coldeportes 2 juli 2015 om 20:43

edit redactie: niet op de man svp. bovendien voegen dergelijke reacties inhoudelijk niets toe aan de discussie

0
schipperaar 2 juli 2015 om 20:58

Denkt niet dat het helpt, iemand die anderen suprematie en respectloosheid verwijt terwijl die zelf anderen aanspreekt met zeg jochie zal het waarschijnlijk nooit inzien. Zelfs een woorspeling als onderdruk wordt al niet begrepen. Daarnaast is het onsportief van Cancellara om de dubbele druk bij een 10 jaar jongere collega te leggen, Tom zal er niet minder om slapen.

0
Kelder is de Man 2 juli 2015 om 20:58

Coldeportes..
Ik lees de RV reacties anders graag. Niet zoveel mis met de kwaliteit.. whatever that means..

0
Omhoog73 2 juli 2015 om 21:19

Bah, opstokertje en stiekumerd die Cancellara, hij wil alleen maar de druk opvoeren voor onze Uncle Tom!

0
oscarito1908 2 juli 2015 om 21:47

Volgens mijn zegt Cancellara niets verkeerds?

Dumoulin is gewoon mentaal ijzersterk. Echt een winnaar die jongen.

0
girardengo 2 juli 2015 om 21:56

Er worden vooraf veel psychologische spelletjes gespeeld en de oudere (top-)renners kunnen dat het best. Niet over opwinden is het beste, beste wielerflitsers…

0
Erkanermaar1dewinnaarzijn 2 juli 2015 om 22:02

Fabian Cancellara gaat ons allemaal verbazen.

0
heuvelcolombia 2 juli 2015 om 23:02

@Wheely, lekker droog, lekker nuchter :p
Hij bedoelt gewoon dat hij verwacht dat de druk extra groot is voor Dumoulin. Dat idee heb ik ook als ik zo op wielerflits kijk de afgelopen weken.

0
jan jansen 2 juli 2015 om 23:42

Druk heb je nodig om goed te kunnen presteren. Voor sommigen werkt extra druk nog beter en voor anderen niet, die vallen dan bijvoorbeeld.
Dumoulin lijkt me iemand die hier goed mee om kan gaan.

0
Guido73 2 juli 2015 om 23:55

Onsportief van Cancellara?? LMAO!!!

0
zotvankoers 3 juli 2015 om 06:55

Wat de uitslag van zaterdag ook wordt , voor de carrière van cancellara heb ik groot RESPECT

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone