Fabian Cancellara reisde naar Amsterdam om een wildcard aan te vragen voor de Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
Youri IJnsen maandag 17 april 2023 om 11:21

Fabian Cancellara reisde naar Amsterdam om een wildcard aan te vragen voor de Amstel Gold Race

Video Net als vorig jaar slaagde Alexander Kamp erin om een top 10-plek te realiseren in de Amstel Gold Race. De Deense kampioen werd vorig jaar vijfde namens Trek-Segafredo, nu werd hij negende in het shirt van de gloednieuwe ploeg Tudor Pro Cycling. Dat is het Zwitserse ProTeam van de voormalige wereldtopper Fabian Cancellara.

De intussen 42-jarige drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én het WK tijdrijden is begonnen met het bouwen van een nieuwe high end wielerploeg uit Zwitserland. Koersdirecteur Leo van Vliet vertelde afgelopen week in de WielerFlits Podcast dat Cancellara hem in Amsterdam is komen opzoeken om te vragen of Tudor Pro Cycling een wildcard kon krijgen voor de Amstel Gold Race.

“Ik ben inderdaad bij Leo in Amsterdam geweest, op zijn woonboot”, lacht de Zwitser voor de camera van WielerFlits. “In eerste instantie was dat om over ons project te praten. Wie we zijn, wat we doen en welke sportieve doelstellingen wij voor 2023 hebben. De Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race stonden op ons wensenlijstje, met de selectie die wij hebben. Ik heb hem gezegd dat we iets moois konden neerzetten.”

Kamp (rechts) op de Keutenberg met Benoot, Geniets en Skjelmose – foto: Cor Vos

Dat lukte in beide koersen, want Kamp werd ook zesde in de Brabantse Pijl. Cancellara bedankt Van Vliet dan ook hartelijk voor de wildcard. Met Arvid de Kleijn, Rick Pluimers en Maikel Zijlaard, zijn er ook drie Nederlanders aan boord van Tudor. “Waarvan Arvid meteen Milaan-Turijn wint. Hoe mooi is dat: het jongste team wint de oudste klassieker! Arvid werd helaas ziek en Rick had te veel last van een blessure om hier te starten, dat was jammer.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

 
12 Reacties
Sorteer op:
17 april 2023
LeoLand… is zijn cultstatus wel serieus aan het opkrikken deze week…
Dit lijkt me toch allemaal niet zo opzienbarend? Het lijkt me niet meer dan logisch dat de man achter een nieuw en ambitieus project probeert in contact te komen met organisatoren om wildcards te krijgen. Lijkt me ook niet onlogisch dat de organisatie hen dan uitnodigt om de plannen eens aan te horen, zeker als dat niet de eerste de beste gelukzoeker is, maar een grote naam als Cancellara. En ook niet onlogisch dat ze die wildcard daadwerkelijk krijgen, aangezien ze de nr. 5 van de vorige editie aan de start brengen. En met de nr. 9 in de uitslag mag je ook zeggen dat ze de wildcard waargemaakt hebben.
  17 april 2023
  Een ware nuchtere reactie, een verademing alhier.
17 april 2023
Goed bezig onze "Spartacus" !! De wild card voor de Giro 2024 is ook al binnen (Niet officieel uiteraard), nu dat Tudor en de Giro nog intensere samenwerking zijn aangegaan.
  17 april 2023
  Tudor moet hiervoor gewoon betalen… deel van de afspraak is dat de ploeg startrecht krijgt…RCS is een commercieel bedrijf, het is niet zo’n romantische relatie als het lijkt…
  18 april 2023
  Eeeeuh ja, zegt hier iemand iets anders dan ?
17 april 2023
De Jeroen Pauw van de koers, vanaf z’n woonboot de organisatie en de uitslag regelen … (al dan niet met hetzelfde soort bezoekers als Pauw …)
  Je brengt het als een voldongen feit maar ik heb geen enig benul van de woonboot van Pauw en wie daar wel/niet op zitten.
  17 april 2023
  Nou Romans, beetje algemene ontwikkeling:
  17 april 2023
  https://www.mediacourant.nl/2020/11/jeroen-pauw-wil-06-van-vrouw-die-hij-nog-niet-gehad-heeft/
17 april 2023
Dat kan allemaal met Leo , vriendjes politiek eerst !
  17 april 2023
  Tientallen en ook bekende grote koersen waarbij het al jaren zo gaat. Alleen wordt dat meestal niet allemaal naar buiten gebracht.

Reacties zijn gesloten.